Átigazolási hírek

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: airwin8 » 2019.07.11. 10:49

Alapvetoen két tábor van itt. Egy akik minden baj okozojat Saliban és Kovacban látják.Bar azért bajrol beszélni például egy ilyen szezon után ahol duplaztunk.... Szerintem vicces.
Kettő, akik picit nyugodtabbak es nem látnak semmi extra katasztrófát abban hogy egy héttel az atigazolasi szezon kezdete után nem vettünk még 8jatekost akik közül minimum a fele elit.
Én az utobbihoz tartozom.
Nyilván én is örülnék annak ha ma jönne a hír hogy megvettunk egy Sane -Bergwijn duot es még veszünk egy csatart az egy szem Lewa mögé.
De nem vagyok türelmetlen.
Nekem sem a legjobb választás volt Kovac de ez van. Nyert egy bajnokságot és egy kupát. A szenzációs Pep sem volt képes többre. Mégis így utólag ő most egy felistenkent van beállítva. Akkor sokan szidták mint a bokrot, most szuper.
A vedelemrol ugyanez elmondható.
Osszel amikor olyan csapnivaló volt a védelem hogy csak na, senki nem mondta hogy ez a védelem kiváló és évekig megvagyunk es erre nem kell költeni. Boa több labdát eladott mint az adidas, Hummels mellett úgy mentek el mintha nagymamam állt volna ott. Akkor ment a sírás. Most meg mindenki azt szajkozza(na jo, nem mindenki, de sokan), hogy minek koltottunk erre a védelemre ennyit. Ezeket a vedoket konkrétan a tavaszi szezon elején már tudtuk hogy jönnek. Akkor még senki nem tudta hogy Hummels ilyen tavaszt produkál. Elismerem, ő odatette magát, de azért az hogy Boa hirtelen szuper védő lett, a nem tudom mire fel.... Az szerintem vicces.
Osszel nem ment a vedelemnek, a vezetőség lépett mert lépni kellett. Szerintem ez totál rendben van.
Nem arról volt szó hogy kivartunk es májusban vettünk két vedot. Ez egy reakció volt az őszi szar védelemre. Ennyi. Más kérdés hogy Hummelst bizony sajnálom én is, de ő így döntött. Ha ez megtörténik januárban senki nem sírt volna ennyire sem Humi sem Boa után.
Az pedig hogy olyan jelzokkel illetik itt néhányan az edzot, Salit, Ulit vagy Kallet hogy az szerintem már gáz... Vicces. Az elmúlt pár évben szerintem letettek ezt azt az asztalra itt páran. És ez nem egy full kudarc szezon volt... Mi lenne itt ha produkalunk egy reál féle szezont semmivel a végén a kezünkben....!? Na mindegy.
Aztán majd jövő májusban azért ez a két tábor egy lesz megint remélem.
Mert azért itt elvileg mindenki a Bayern Münchennek szorít, így vagy úgy...
Avatar
airwin8
 
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:52

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.07.11. 11:37

AirWin8!

Uli és Breitner is egy klubnak szurkol… csak valaki a helyszínről és valaki nem…
Uli és Sammer is egy klubnak szurkol… hmmm… szurkoltak… csak hát az a fránya egészség…
Uli és Sali… na Ők tényleg egy klubnak szurkolnak!

Vasember és Amerika Kapitány is megakarja menteni a világot… spoiler jön!!!!! mégis összebunyóztak… ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.07.11. 14:21

Na, Brazzo ma megkezdte a tárgyalásokat Sané családjával, akik egyben az ügynökei is.
Várjuk akkor a fejleményeket! :P
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.07.11. 14:59

procee írta:Na, Brazzo ma megkezdte a tárgyalásokat Sané családjával, akik egyben az ügynökei is.
Várjuk akkor a fejleményeket! :P


Forrás? :) Na akkor hozzon egy igent tőlük, aztán repüljön tovább Eindhovenbe. Onnantól hogy Weigl,Roca, vagy bárki jön azzal együtt tudok élni
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.07.11. 17:35

szabi90 írta:
procee írta:Na, Brazzo ma megkezdte a tárgyalásokat Sané családjával, akik egyben az ügynökei is.
Várjuk akkor a fejleményeket! :P


Forrás? :) Na akkor hozzon egy igent tőlük, aztán repüljön tovább Eindhovenbe. Onnantól hogy Weigl,Roca, vagy bárki jön azzal együtt tudok élni


Bayern München Is In My DNA facebook oldal, mely közeli hírforrásokra alapozza minden posztját. Elvileg van belső informátoruk.

"Bayern München Is In My DNA
4 órája ·
UPDATE. The negotiations between Leroy Sane's agents and FC Bayern are still on-going. Brazzo has mainly taken over the deal and has been negotiating with Sané's entourage."
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.07.12. 09:35

Sziasztok!

Airwin 8! Írtad, hogy ősszel rosszul játszottak a védőink és ezért lépett a vezetőség és beruházott két új példányokra. Az igaz, hogy a védelem gyenge volt, de vele együtt az egész csapat. Mindenki bűn gyenge volt és sok hibával és motiválatlanul játszott (talán Thiago és Kimmichben motoszkált valami), ennyi erővel a vezetőség egy egész csapatot vehetett volna. Botrányosan semmitmondóan játszottunk és számomra az egész szezonban, vagy legalábbis nagy részében, úgy 90%-ban nézhetetlen minőségű volt a játékunk és kínszenvedés volt végignézni a mérkőzéseket. És attól félek, hogy ez a tendencia Kovac kezei alatt továbbfolytatódik, mert ez a f*szi minden csak nem jó edző. Sem taktikailag, sem mentálisan nem tudja kezelni a játékosokat. Nem tudom róla elképzelni, hogy az elmúlt évben annyi tapasztalatot szerzett volna, hogy a kialakuló új helyzeteket ismét kezelni tudja. Lásd., a vezetőséggel karöltve inkább mindenkit eltakarítanak előle és ezen játékosok helyére szerződtetnek új játékosokat, semmint, hogy Kovac megbirkózzon a problémával. Én a védőink gyengélkedését sohasem a játékosokban láttam, hanem az edzőben. Szóval, szerintem ha őt kirúgták volna az sokat segített volna a védelem erősítésén, mindenféle igazolások nélkül. Hummelst soha, semmilyen körülmények között nem adtam volna el, és nem hoztam volna 80!-ért egy ultra sérülékeny játékost a műtőasztalról. Főleg nem Humi helyére és utána még Őt nézik hülyének. És nekem Boatenggel sem volt soha semmi bajom, annak ellenére, hogy hibát hibára halmozott, mert ezt mind Kovac hiányosságainak tudtam be. És most már azt is tudom, hogy szerencsétlennel még ki is faragtak. Fél évvel előtte, ez egy hibátlanul működő gépezet volt és pontosan tudtam, hogy ezek a játékosok pár hónap alatt nem felejtenek el fotballozni. Ha Kovacot akkor laptára tették volna, szerintem egyből javult volna a játék minősége.
Másik. Pep. Világ életembe rühelltem, vagyis csak pár hónapra rá, hogy nálunk el kezdett dolgozni. És ha jól látom, szerintem Véder Nagyúrnak sem volt soha a kedvence. Nemzetközileg vele kudarcot kudarcra halmoztunk, és történelmi vereségeket éltünk át. Teljesen súlytalonok voltunk vele a nemzetközi hadszíntéren. Azonkívül leépített itt mindenkit, lásd Bastiant, Sammert és a csapatorvosi team-et stb. Isten igazából mostanában nem sok jó edzőnk volt. Persze kivétel Jupp ;) Én azt vallom, hogy német csapathoz német edző való. Mikor szabad volt egy évig Tuchel nem is értettem, hogy miért nem csapunk le rá? Úgy hallottam, hogy Rumenigge már akkor hívta csak fel, mikor szóban már megegyezett a PSG-vel. Az Ő elszalasztását nagyon sajnálom. Amúgy Kovac helyett nem is értem, hogy miért nem merült fel Sagnol neve (igaz, Ő nem német)? Benne megvan ugyan az a DNS (Bayern vér, edzői tapasztalat), mint Kovacbak, csak szerintem neki még nagyobb tekintélye is lett volna és a játékosok is jobban elfogadták volna. Persze ez csak egy fikció…
Szóval visszatérve Kovacra, ha Ő elhúzott volna a búsba, akkor nem kellett volna sem Humit elküldeni, sem méregdrágán védőket igazolgatni, mert minőségi és életkorban megfelelő védőink voltak.
Persze ezt már mind leírtam, így tényleg csak ismételgetem magamat… Én továbbra is „Kovac out” párti vagyok (és „Sali out”), és ehhez Kovacnak nagyot kéne dobbantania, hogy megváltozzon a véleményem. Hiába hozott tavaly trófeákat, végig szenvedtem az évet a tévé előtt…
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.12. 10:35

Airwin8:

"Kettő, akik picit nyugodtabbak es nem látnak semmi extra katasztrófát abban hogy egy héttel az atigazolasi szezon kezdete után nem vettünk még 8jatekost akik közül minimum a fele elit."

Nem illik csúsztatni. Ezen a fórumon senkit nem tudsz mutatni, aki min. 8 igazolást és abból min. 4 elitjátékost igényelne. Sőt. Ez az egyik. A másik pedig, hogy lehet itt az átigazolási szezon kezdetével játszani, s biztosan létezik olyan számítás, érvelés is, miszerint tkp. majd csak a jövő héten kezdődik a java, de valójában hónapok óta zajlik a készülődés, aminek nyomán nemcsak Hazard (mindkettő...), Brandt, Jovic stb. talált magának új helyet, hanem mi is hónapok óta tudjuk, hogy kit igazolunk. Természetesen nem lehet kizárni, hogy jól megnyomjuk a végét, s leigazolunk néhány szuper kiválasztottat, de mint ahogyan a Pavard-Hernandez páros érkezése is megborította az eredeti elképzeléseket (Hummels dobbantása, Boa beragadása, de elpályázása), úgy egy akárhová érkező bárki szintén zavarokat okozhat a fejekben.

Még egy olyan csapatnál is, ahol az edző képes rendet tartani a fejekben, s ahol az edző dolgába nem ugatnak bele nyilvános megszólalások formájában vagy féltucatnyian. Nálunk pedig egyik feltétel sem adott.

A harmadik: senki nem lát extra katasztrófát - csak épp azt nézzük végig, hogy szépen csúszik szét az egész. És igen, ebbe belefért, hogy egy mélyen szint alatti edzővel is összejött a duplázás (a "hazai triplázás"-:)))) - csak épp a kérdés, hogy hogyan és milyen káros jelenségeket takar el ez a nagy hatalmas siker.


Ami a védelmet illeti: teljes mértékben egyetértek Boscolahmmal. Magam is írni akartam, hogy az őszi teljesítmény alapján nyugodtan lehetett volna hozni egy sztárkapust és kiutálni Neuert, le lehetett volna cserélni Lewát, Müllert, még Kimmichet is. Tkp. mindenkit...

Szerintem teljesen abszurd, s egyfelől az edző abszolút Bayernnel való inkompatibilitását, másfelől pedig a vezetők zavarodottságát mutatja, hogy eddig annak a védelemnek a felforgatására ("fiatalítására") ment el a legtöbb energia, pénz stb., amelyikre:

1. meccseink 90%-ában lényegében nincs szükség (már amennyiben értékelhető edzői teljesítmény alapozza meg az előre játékunkat)
2. amelyik hiba nélkül lehozta a teljesen groteszk liverpooli meccset
3. különösebb hiba nélkül játszott az egész tavasszal
4. életkorilag, sérüléseket tekintve teljesen rendben van, kompakt.

És mindezzel együtt is képes Kovac azt nyilatkozni, hogy a még szükséges négy játékos közül kettő a védelembe kell. Én értem, hogy biztosan frusztráló volt a Düsseldorftól hazai pályán 3-at kapni, meg valami másodosztályú ellenféltől a kupában négyet összehozni, de ezt nem fogja neki elkerülni a világ egyetlen védelme sem, ha annyira impotens játékkal tartjuk 80%-ban a labdát elöl, ahogyan ezeken a meccseken "támadtunk" nyugalmi helyzetben. És ha még vesz két védőt, akkor sem. (Gondolom, ennek szólt Kalle kifakadása az alapjáték megtartásáról.)


Pavard leigazolását mindenképpen aláírom, az anyagilag is érthető, s nem is okozott volna különösebb dominóhatást. Lucas Hernandez viszont kicsit olyan, mint amikor a kispénzű vásárló bemegy a csili-vili boltba, s már annyira sokáig tartózkodott bent, s annyira elvakították a lehetőségek, hogy mindegy, mit, csak vegyen valamit. Ezért aztán vettünk egy nekünk drága, a világpiacon már távolról sem annak számító, kórházban fekvő világbajnokot, miközben Kalléék simán, csípőből érvelnek bármelyik kiszemelt elengedésekor azzal, hogy "túl nagy pénz, mi lesz, ha lesérül". Biztosan jól fog játszani majd ez a Lucas gyerek, s jó befektetésnek bizonyul, mindenesetre a megvásárlása a részünkről a feladatainkhoz és lehetőségeinkhez kevéssé illő pótcselekvésnek tűnik.


---

Igen, tudom, dupláztunk. Csak az a helyzet, hogy a jövőt illető vitában állandóan ezt felhozni érvként már-már trollkodás, hisz az épp aktuális helyzet elemzését nehezíti meg jelentősen.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.12. 18:19

Mi vaaan?

Most akkor dolgozunk új igazolások tető alá hozásán vagy inkább könnyítünk az edző dolgán a keretszűkítéssel? És miért kell keretszűkítéssel könnyíteni egy edző dolgán? Nem az edző feladata, hogy egy csapaton belül a rend és ne az elégedetlenség domináljon?

Szóval összességében Brazzo szintet lépett: eddig legalább eltelt néhány nap vagy hét a gyökeresen eltérő tartalmú nyilatkozatok között, de a Sportigazgatónk immár az egyik mondatával cáfolja a másikat, ezzel megágyazva az esetleges kudarc magyarázatának. A nyilatkozat tartalmát és kivitelezését egyaránt tekintve teljesen meggyőződtem róla, hogy ez a faszi tökéletesen alkalmatlan a feladatára.

Még az a szerencse, hogy azt is elmondta, hogy mindezt nem a nyilvánosság előtt teszik-:))))))
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.07.13. 10:55

Mondjuk ez a kettő nem zárja ki egymást, nem is kell hozzá túl bonyolult matek. Attól, hogy szűkül a keret, még kereshetünk és igazolhatunk új játékosokat. Ha többen távoznak, int érkeznek, akkor szűkül a keret. Ha pedig több poszton bevethetők érkeznek, akkor úgy oldható meg a keretszűkítés, hogy annak ne érezzük igazán hátrányát, csak ha vmi nagyobb sérüléshullám adódik. Egyszerű ez, csak tovább kéne látni azon, hogy "Sali egy barom, csak hülyeséget mondhat".

Az is egyértelmű, hogy kell még igazolni, de a széleket leszámítva nem mennyiségileg vannak problémáink. Jó példa a védelem, ahol ha ügyesen forgatjuk a csapatot, akkor egy flexibilis formáció állhat össze, ahol senki nem érzi magát parlagon.
A védelemben ugye nem nagyon szoktak rotálni, de mindenkinek kell helyettes. Emiatt sokan alig játszanak, vagy ha ott is folyamatos a rotáció, akkor visszaesik a stabilitás. Azzal, hogy Pavard és Lucas a széleken és középen is bevethető, sokkal nagyobb az esélye, hogy mindenki kellő játékidőt fog kapni. Ugyanakkor, ha csak 1-2 játékos esik ki, akkor megvan a minőségi pótlása. Ráadásul nem olyat kell bedobni, aki alig játszogatott vmit, hanem aki játékban van.

Hummels távozása nekem sem tetszik, de azért nem tenném tűzbe a kezem azért, hogy nincs semmi abban, amit nyilatkoztak róla a vezetők. Azaz, hogy beparázott, hogy vettünk két játékost, aki tud a posztján játszani, ami komolyabb versenyhelyzetet teremthet.
Anno is eligazolt, pedig sokkal gyengébb volt a védelmünk, fiatalokat is dobtunk be. Oké, ő keveset játszott, de ha bizonyít, szerintem beverekedhette volna magát a csapatba. Most újra hívta a Dortmund, sose tagadta, hogy sok szép emlék köti oda.
Visszamehet úgy, hogy ha tud akár csak egy szinttel a klasszis alatt teljesíteni, akkor jó eséllyel köré építhetik a védelmet. Nálunk ehhez minimum klasszisszint kellene, de még akkor sem biztos. Ott újra ikon lehet még pár évig, itt pedig csak egy a sok közül.

Anno Mandzu és Gomez is elmentek, mert nem akartak küzdeni a helyért. Lehet sajnálni őket, de azért vhol az sem egészséges mentalitás, ha vki egy Bayernben érdemi küzdelem nélkül akar bérelt helyet a kezdőben.
Ha marad, és azt látja, hogy Pavard vagy Lucas érdemtelenül szorítja ki, jobban preferálja őket az edző, miközben nem jobbak nála, akkor jogosan lép le inkább. De még azelőtt elmenni, hogy megmérettette volna magát, elég necces.
Főképp úgy, hogy ha marad, akkor Boa tuti ment volna. Rafinha is távozott, így a széleket Alaba és Kimmich (ha marad egyáltalán a védelemben) mögött a két új francinak kell fedezni. Akik közül Lucas még csak most lábadozik, amúgy is sérülékeny. Mai meg nem vetélytárs. Magyarán azért túl nagy veszély nem fenyegette volna a helyét.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.14. 11:25

Hát az elméleti matematika szintjén kétségtelenül megáll a dolog (bár továbbra sem értem, hogy a keretszűkítés miként segítheti az edzőt). De a gyakorlathoz nekem ehhez jóval bonyolultabb matekra lenne szükségem:

- eleve nagyon szűk volt a keret, a Pool elleni visszavágón konkrétan alig volt kivel kiállnunk (tudtommal ez még mindig szempont, hisz "BL-t akarunk nyerni")
- most elmentek öten, jöttek hárman
- az öt távozóból kettő (Rafi, James) volt könnyen tologatható legalább két posztra, egy (Hummels) volt mindig fixen bevethető, s ketten voltak olyanok, akik már alig tudtak játszani tavaly - helyükre eddig érkezett három játékos, közülük kettő könnyen tologatható legalább két posztra, ellenben az egyikőjük fél éve nem játszott, a harmadik játékos pedig kb. nulla percet fog játszani, ahogy a tavalyi idényben az edzőnket megismertük.

És akkor kiül Sali, s egyszerre elmondja, hogy keretet kell szűkíteni (az edző megsegítésének érdekében, távolról sem azért, hogy a bértömegen spóroljanak...), de ugyanakkor nagyon rajta vannak a szeren, s olyan igazolásokra készülnek (várnak?), hogy csak na.

Hát nekem ez a matek nem jön össze.

A keretszűkítés:

- szerintem túlzás, tavaly alaposan leszűkült a keret, s az edző így sem volt képes elkerülni sem a túlzott rotációt, sem a mellőzöttségből fakadó "tömeges" sértettséget
a., úgy jöhet össze, ha max. egy játékost igazolunk
b., úgy jöhet össze, hogy ha egynél többet igazolunk, de még valaki elmegy tőlünk.

A keretszűkítést kompenzáló variálhatóság pedig eddig nemigen akaródzik összejönni. Oké, hogy Pavard és Lucas egynél több helyen tud játszani a védelemben, de ettől a csapat összjátékának a variálhatósága max. azzal nőtt, hogy Kimmich bemehet időnként 6-osba. (De ha Hummels mellett Boa is távozik, akkor ez az előny el is szállt, mert nem vagyunk meg darabszámban...) A további keretszűkítést lehetővé tevő igazolásokról pedig nem nagyon hallottunk: a szóba került nevek egyike sem univerzálisan felhasználható játékos, ergo darabszámban nem fog egyikőjük sem egynél többet kiváltani.


Szóval mínusz 80 milliónál tartunk, de nem vagyunk előrébb semmivel - legfeljebb annyival, hogy a védelmünk átlagéletkora alacsonyabb.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó