Átigazolási hírek

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.14. 11:41

"Ha marad, és azt látja, hogy Pavard vagy Lucas érdemtelenül szorítja ki, jobban preferálja őket az edző, miközben nem jobbak nála, akkor jogosan lép le inkább. De még azelőtt elmenni, hogy megmérettette volna magát, elég necces."

Ez is egy elméleti megközelítés, ami a valóságban nem így érvényesül: egy év múlva ő egy esetlegesen mellőzött védőként nem egy évvel lenne "idősebb", értéktelenebb védő, hanem többel. Konkrétan a kutyának sem kellene - ld. Boa esetét: kb. ugyanazt tudják mindketten, de neki sokkal rosszabbul jött ki az idén a lépés, láthatod, hogy mi lett vele. Tavaly ugyanannyiért, mint amit most Hummelsért megadtak, lehetett volna Mbappé csapattársa egy Tuchel alatt, most meg kb. a száműzött kategória egy Kovac alatt. Ha lesz egy kis szerencséje, tán egy Atalanta szintű csapat még elviszi.

Ezt kockáztatta az egyik oldalon Hummels. Cserébe mit nyerhetett volna:

- azt már megtapasztalhatta, hogy Kovac milyen szintű és határozottságú elképzelésekkel rendelkező edző - itt kockázat nincs, ő kb. ezt fogja hozni jövőre is, ebből több nem hozható ki
- az is teljesen nyilvánvaló, hogy az újonnan jött fiatal védőket preferálta volna az edző
- az is egyértelmű, hogy ennek csak a megalapozott gyanúja is tovább rombolta volna a Kovac-Hummels közötti bizalmi viszonyt, ergo tovább rombolta volna az önbizalmát, teljesítményét
- sőt az általad felvázolt próbaidőszak már le is zajlott: Hummels joggal tekinthet a tavaszra úgy, mint egy olyan szezonra, amikor bizonyított - s cserébe mégis kvázi az ő kiváltására költött ligarekord összeget a klub egy műtétre váró játékosra... Szerintem ez az "érdemtelenül szorítja ki" eléggé minősített esete...

Mindent összevetve teljesen logikus és racionális Hummels döntése. Épp azért, mert logikus és racionláis, semmi köze sincs a "berottyantáshoz". És amit erről Kovac lenyilatkozott, az a szavak szintjén teljesen igaz is: felmérte a helyzetet, s úgy ítélte meg, hogy ő ebben nem óhajt részt venni.

De ha a szavak szintjén igaz, akkor miért nem korrekt Kovac nyilatkozata? Azért, mert a tavaly teljesen egyben lévő védelem szétzilálása több lépésben is kizárólag az ő hibája volt:

- szakmai hiba volt Boát nem elengedni, majd lenullázni
- szakmai hiba volt a rotáció koncepciója és megvalósítása
- majd pedig vélhetően saját emberi korlátaiba ütközött, amikor a tavasszal messze a legjobban teljesítő Hummels alternatíváját kezdte el keresni
- mindez belekerül 80 misibe, miközben biztosan nem lesz stabilabb a védelmünk augusztusban, mint májusban volt.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.07.14. 13:32

Ha nem fordították félre a srácok a dolgokat, akkor ugye mit is mondott Sali? Az elmúlt időszakban szűkítve lett a keret. Azaz nem az a lényeg, hogy most is tovább szűkítsük, hanem volt/van egy koncepció, ami éveken keresztül húzódik, a keret szűkítése. Felesleges úgy tenni, mintha ezt a közeljövőre vonatkozva nyilatkozta volna, mert csúsztatás.
Azon persze lehet vitázni, hogy mennyire volt jó ez az irány. Főképp azért, mert a sérülésekből adódóan folyamatosan azzal szívtunk, hogy nem elég bő a keret. Illetve szerintem már hosszú-hosszú évek óta pont kellően szűk a keretünk, a topcsapatok közül szinte mindig miénk volt a legszűkebb.
Ugyanakkor azt is tegyük hozzá, hogy ez nem Kovac és nem is Brazzo műve, hiszen már jóval korábban elkezdődött ez a folyamat. Ez még nem jelenti azt, hogy igazuk van, hogy kitartanak emellett, csak vegyük észre, hogy nem az ők "hülyeségéről" van szó, hanem egy régóta tartó filozófiáról.

A keretszűkítés oka egyértelmű, konkrétan ki lett mondva. Az egyik része. A bértömegen való spórolás? Most ez komoly, hogy bkiben is felmerül, hogy egy minimális szinten is kompetens vezető olyat mondjon, hogy szűkíteni kell a keretet, hogy növekedjen a bérkeret? Ez maga lenne az öngyilkosság, ilyet nem mond, akinek van is egy csöppnyi esze. Ha ez szempont, akkor se fognak mindent kiteregetni a nyilvánosság elé.
A variabilitásnál meg ha nem jön ki a matek, akkor nézzünk egy egyszerű egyenletet a védelemre. Jelen helyzetben bmelyik 2 védőt kivehetjük a pakliból, továbbra is fájdalommentesen ki tudunk állítani egy remek sort. Tavaly ez nem így volt, hiszen ha Alaba és Kimmich kiesett, akkor kampó. Szóval messze nem csak annyival vagyunk beljebb, hogy fiatalodtunk és Kimmich bátrabban tologatható.

Hummels kapcsán megint van egy ordas nagy ferdítés. Eleve úgy állítod be, mintha Lucas kifejezetten az ő posztjára jött volna, noha ez nem igaz. Szó sincs arról, hogy a helyére kerestek volna új igazolást. Arról meg aztán pláne, hogy ha így is lett volna, akkor Lucas rögtön előrébb került volna a rangsorban.
Egyrészt ott van Süle, aki azért nem egy megkérdőjelezhetetlen etalon, még ha most ő is tűnik a legstabilabbnak és a "liblingnek". Másrészt Alabának sincs semmi fedezete, Lucas jöhetett oda is. Sőt, akár Alaba helyére is. Érdekes módon, ő nem tojt be, nem mérte fel "racionálisan" a helyzetet és lépett le. Ráadásul Lucas sérülése és sérülékenysége pont nem azt vetíti előre, hogy Hummels helyére szánták és rá akarnák építeni a védelmet.

Ha Mats úgy érezte, hogy tanárian játszott tavasszal, klasszisszinten nyomta, akkor sem Süle, sem Lucas, pláne nem Pavard nem ellenfél neki. Ha biztos lenne magában és a teljesítményében, akkor nem lenne félnivalója, hogy kiszorítják.
Az pedig konkrétan nem igaz, hogy az ő alternatíváját kereste a klub, és a helyére igazolták volna bmelyik franciát is. Azt nem tagadom, hogy az ő szempontjából logikus lépés volt a távozás, de azért, mert nem akarta megmérettetni magát. Azt várta volna, hogy mindenképp alapember legyen, ne kelljen harcolni a helyéért.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.14. 15:03

Alaba 3,5 évvel fiatalabb, mint Hummels, s nem kellett megízlelnie tavaly a rotálást. Ennek megfelelően a részéről racionális az a magatartás, amit az előzőekben írtál: megvár egy újabb idényt, a legjobbat nyújtja és meglátja, mi lesz.

Ez Mats esetében már nem volt opció, ezen ő már túlvolt, s ebben a tekintetben jóval idősebb is.

Hát nem tudom, mennyire ferdítés úgy értelmezni a múlt évet, valamint az átigazolási eredményeket, továbbá Kovac saját nyilatkozatát, miszerint alapvetően egy Kimmich-Pavard-Süle-Lucas-Hummels-Alaba sorból (Boa távozása esetén is) leginkább Hummels maradt volna ki. Szerintem nem ferdítés, hanem tény. Természetesen ha Kimmich felkerül 6-osba, meg a többi öt közül valaki lesérül, akkor tök jó lett volna, ha van egy Hummels a padon. Csak neki nem lett volna jó egy ilyen kettős helyzetre várogatni. (Azzal együtt, hogy egyetértek: szerintem Süle sem játszott úgy, hogy az ő helye inkább megkérdőjelezhetetlen legyen, viszont Kovac láthatóan sokkal jobban bízik benne.)

Szóval szerintem a mondatod ("Azt várta volna, hogy mindenképp alapember legyen, ne kelljen harcolni a helyéért.") akkor lenne helytálló, ha Hummels akkor is elment volna, ha a Pavard-Lucas páros közül csak az egyikőjük érkezett volna. Akkor valóban értelmezhető a dolog a konkurenciaharctól való túlzott óvatosságként, netán berottyanásként. De a védelem ilyen szintű túlbiztosítása esetén, valamint a tavalyi tapasztalatok birtokában nem erről van szó. Inkább gondolnám azt, hogy egy fantáziátlan, kevés alternatívát bemutatni képes csapatban padozhatott volna hónapokon át, miközben a tavasszal pedig már megharcolta a magáét.

Abban igazat adok neked, hogy Lucas érkezésével valóban Alaba teljes értékű pótlása is adott, tehát ez is egy olyan plusz, amit a 80 millió mellé írhatunk. Más kérdés, hogy az építkezés jelen fázisában számomra továbbra is teljesen érthetetlen, hogy ennyit áldozunk időben, energiában, pénzben arra védelemre, amire a BuLi szintjén biztosan nem kellett volna egyetlen centet sem áldozni, s a BL szintjén is erős túlzásnak hat. Ebben a mondatban az "építkezés jelen fázisa" a hangsúlyos, hiszen a védelem jó alapos felforgatásán kívül senkit nem igazoltunk, s nincs rendben a vkp-nk, a széleink, nincs elég alternatívánk és minőségünk a támadásokra sem.

Brazzo nyilatkozata számomra értelmezhetetlen volt. (Nagyjából az eredetiben is azt mondta, amit olvashatunk magyarul.) Megpróbálom úgy értelmezni, ahogy mondod. Ezek szerint a már eltávozottak helyére kellene variábilisabb játékosokat találni, s ezért van ez a nagy kivárás. Rendben, ebbe beleillik, hogy Lucas variábilisabb, mint Hummels, Pavard pedig sokoldalúbb, mint Rafinha. Ebben az esetben akkor kell még egy minimum olyan sokoldalú játékos, mint James, akit bár szép lassan a kb. használhatatlan kategóriába soroltunk, de azért a közép mellett mindkét szélen elboldogult. Ha jól értem, őt váltaná Sané.

És ha Sané megérkezne, akkor még mindig mínusz egyben van a keretünk létszáma, miközben Arp variálhatósága nyilván jóval alatta marad Ribéryének és Robbenének is. Ha azt az egy helyet valami extra variábilis támadó szellemű játékossal töltenénk fel + jönne Sané + már nem menne el senki, akkor lenne Brazzo nyilatkozata értelmezhető úgy, hogy eddig a keretet szűkítettük, most pedig a keret nagyságát a tavalyi szinten megtartva a variálhatóságra fektettük a hangsúlyt.

Ehhez képest Sanchez és/vagy Boateng távozása továbbra sem zárható ki, s ha jönne egy Sané + mondjuk egy Draxler vagy Havertz (vagy bárki hozzájuk hasonló, a nevek most nem fontosak), akkor az további rotációs problémákat okozna. Bármelyik következik is be, a keret tovább szűkülne, miközben akkor a mérleg valahol a -160-170 milliónál tartana.


Ergo továbbra sem tudom másként értelmezni azt, hogy Brazzo egyáltalán belekeverte ebbe az egészbe a keretszűkítés problémáját, hogy már jó előre mossa kezeit arra az esetre, ha nem jön se Sané, se Draxer, se Werner, vagy ha valaki jön, de valaki más meg megy is.

Mindehhez képest a keretünk távolról sem bőséges, miközben pedig a benne rejlő lehetséges taktikai opciókat távolról sem hívjuk le...
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.07.15. 10:06

Sziasztok!

Pussybuvar:
Humi.
Lerágott csont… de azért én tovább rágnám ;)
Szerinted mikor leigazoltuk Lewát, mit mondtunk, ígértünk neki? Hogy alap ember leszel, de azért jó pár meccset ki fogsz hagyni a szezonban, mert megy a rotálás? Riberyt mikor leigazoltuk, szerinted mit ígértünk neki? Gyere el, küzdj meg a helyedért! (Idézet Pussybuvar: "Lehet sajnálni őket, de azért vhol az sem egészséges mentalitás, ha vki egy Bayernben érdemi küzdelem nélkül akar bérelt helyet a kezdőben.")Szerinted Sanénak mit ígérgetünk? Gyere hozzánk, de várható némi rotálás, aminek te is a részese leszel és bizonyítanod kell a csapatba kerülésért! Szerinted a Pool mit ígért Virdzsil Ván Dijknek? Öcsém, ha hozzánk jössz a meccsek nagy többségét végig játszhatod, ha bizonyítasz, de ezért keményen kell küzdened és az is lehet, hogy néha padot fogsz. Szerinted a Juve, hogy igazolta le Ronaldot? Nem biztos, hogy mindig kezdő leszel, de… Szerinted Huminak mi mit ígértünk mikor hozzánk igazolt? Hogy könnyen lehet, hogy nem leszel alapember, hanem csak a gépezet egy része és keményen kell harcolnod a csapatba kerülésért? Szóval mielőtt elkezdenénk egymást pofán röhögni azért azt tisztázzuk, hogy a világ egyik legjobb belső védőjéről beszélünk, nálam abszolút top hármas, akit ugye a válogatottság „terhe sem nyom,” és Őt készültünk padoztatni. Szerinted akkor ki a bolond? Kovac, aki a világ legjobb védőjét készült padoztatni vagy Hummels, aki tisztában van a képességeivel és értékeivel és inkább a játéklehetőséget választotta, hogy hozzá tegyen valamit egy csapat értékeihez? Nem kell rá válaszolnod. Egy Hummelst nem kell padoztatni és rotálni. Ha egészséges, akkor játszatni kell. Pont. Ez csak magyar bajnokságban divik, hogy hú öcsém a héten két meccsünk is lesz, azt már össze is f*stam a bokám… Kimmich a tavalyi szezont végig játszotta és az összes meccs összes játékpercén jelen volt a pályán. Poolos holland védő is alapember volt és kiválóan húzta le a szezont. Őt sem rotálgatták. Minek is… Azonkívül Kovac már lenyilatkozta, hogy Lucasra és Pavardra is alapvetően belső védőként tekint és így számol velük. Szerinted 80 milláért a padra igazoltunk? Nem kell rá válaszolnod. Tavaly már elmondta, hogy az alap belső védője Süle és mellé keres társat. Idén sem fog változni a helyzet. Süle helye biztos lesz, Ő Kovac liblingje. Nincs is ezzel gond, én is kedvelem. Hummels felmérte, hogy Őt kiebrudalták, és nem volt kedve a padon „rohadni.” Sajnos itt mi vagyunk a vesztesek, hogy eltékozoltunk egy kiváló védőt. Nem mondom, hogy Lucas nem lesz jó védő, de ez kb. olyan, mint mikor Ronaldo nyakára még rávennének egy Suarezt és egy Gabriel Jesust, hogy rotálgassanak… Szerinted Ce berágna? Nem kell rá válaszolnod. Szóval számomra egy fontos kulcsjátékost veszítettünk el, és helyette „nyertünk” egy Kovac szintű b*rmot. Hatttttalmas üzlet… mehet a taps…
Másik… írtad, hogy bef*sott Gomez és Mandzukic… ezt most meg sem hallottam. Eligazolásuk után fél évvel, mind a kettő lenyilatkozta, hogy semmi esélyük sem lett volna a csapatba kerülésre, mert Pep alattomos módon és tiszteletlenül bánt velük. Gyakorlatilag ember számba sem vette őket. Csak úgy, mint Bastiant. Ennek keress utána nyugodtan…
Ez a keretszűkítéses történet… eddig erről szó sem volt! Mindenki nyugodjon meg… ez szín tiszta spúr! Már megint látják, hogy itt nem tudnak nyélbe ütni igazolásokat vagy éppen csak megjött nekik, azt megy a körítés. Évek óta erre készülnek? De hát akkor erről folyamatosan egyeztettek Carloval, Juppal, és Kovaccal is? Vagy hogy? VAgy mi van itt? Tavaly is több, mint véknya volt a keretünk… vajon miért játszott Goretzka védőt… Hová akarják ritkítani a keretet? Hiszen kéne egy középpályás, aki tud szűrni, két új szélső, van hat védőnk, ami brutálisan kevés, - persze rebesgetik, hogy Davies átképezhető védőnek (újabb spúr)… - és egy csatár Lewa mögé. Bár ha szigorúan vesszük, ott van Arp. Nem ismerem, nem tudom, hogy mit tud és bír. De tegyük a szívünkre a kezünket és egy BL elődöntő előtt lesérül Lewa, akkor Őt tennénk a kezdőbe? Bár eben guba, mert Lewa sem nagyon szokott gólt lőni nemzetközi szinten.
Icardit kirúgták az Interből. Már az edzésről is eljött és nem utazik a csapattal túrázni. Gyakorlatilag áron alul mozgatható.
Szóval visszatérve Humira, aki azt mondja hogy berottyantott egy kis konkurenciától, … Olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy Ce berottyantott egy kis konkurenciától… Humi, akár csak Ce, a világ összes klubjában alap ember lenne (ne félj, Dortmundban az is lesz), csak nálunk nem lett volna… Kovac akkor jó szakember? Nem, csak berottyantott Humitól, mert a német átlátott rajta, hogy ez a horvát egy sík b*rom, egy taktikai analfabéta… így ürüggyel eltávolította Humit, és még meg is szólta… szégyen…
Komolyan mondom még Boatenget is kínálgatják, meg faragják itt sorban verbálisan. Vége az lesz, hogy elmegy a PSG-hez azt fut egy kiváló szezont, mint Humi a sárga feketéknél… mi meg majd nem győzzük pótolni Lucast, mert negyed távnál lesérül egy laza öt hónapra…
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Genu » 2019.07.15. 10:12

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de már január óta csak a nyári átigazolást várom...
Erre sehogy nem állunk :( és már a jövő nyarat várom, mert sajnos nekem már nem elég a Bundesliga győzelem (ez a liga valljuk be lassan a francia ligát üti...)
Nem értem miért ragadtunk le Sané-nal?
Úgy olvastam jönne Pépé jönne a Lille-ből meg Werner is hozzánk vágyik, akkor kérdem én miért nem hozzuk őket, akik minket akarnak?
Mindig jövőre, mert akkor ingyenes?
Avatar
Genu
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.06.06. 11:28

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.07.15. 11:03

Úgy érzem, hogy ez most mellébeszélés.
Nem arról van szó, hogy egy világklasszist padoztassunk, amikor hozza a világklasszis szintet. Ez esetben joggal várja el, hogy alapember legyen. Ugyanakkor ehhez hoznia is kell a szintet. Szó nincs arról, hogy ha Hummels topszinten játszik, akkor majd túlrotálják vagy lecserélik, ellenben a szintet tartania kell, mert konkurencia érkezett. Ahogy bizony idővel Ribéry is a padon találta magát, amikor visszaesett a játéka. Vagy ha most jönne egy komolyabb csatár, Lewa meg nem hozná a szintet, akkor bizony őt is ki lehetne tenni.
Szóval szerintem itt az is benne lehet a pakliban, hogy Hummels már nem biztos benne, hogy képes jobban teljesíteni, mint az újak, akkor pedig kikerülhet. Szóval nem az nem egészséges, ha nem akarnak küzdeni a helyért, miközben klasszisteljesítményt nyújtanak, hanem hogy akkor is elvárják, hogy alapemberek legyenek, amikor ez nem teljesül. Azért szerintem arra nemigen volt példa, hogy vkit úgy tegyünk ki a csapatból, hogy klasszisszinten játszik.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: airwin8 » 2019.07.15. 11:47

Na akkor hogy is van ez? Ne rotaljuk a védelmet, jatszon Hummels meg Kimmich meg Alaba meg Sule, jo tudom innen Humi kiesik, ez csak elmélet.... Szóval minek rotalunk, de a 6vedo baromi kevés. Akkor kit hozzunk? Kit hozzunk ülni? És ha a fantasztikus vedelmunk produkál egy olyat mint osszel? Akkoris játszanak? Vagy akkor rotaljunk, azokból akik nyilván szarabbak mert az tuti hogy jó védő nem jön ide padozni. De a Poolba sem megy sem a Realba sem a Barcaba top védő padozni. Most akkor sok vagy kevés a védő?
A vedelmunk egy elég variálható védelem most.
Hummels szuper lesz a bvb -ben. Ez biztos? Mert egy jó csapatban is betlizett osszel rendesen. És ott nem Sule, Alaba meg Kimmich fog mellette szaladgalni.... De ő aztán tuti szuper lesz. Hát majd meglátjuk. És nálunk van a sérülékeny Lucas aki latatlanban szar és sérülékeny. Ennyi erovel mindenki sérülékeny akinek volt már komoly sérülése.
Előrelátók!!!!!Köszönjük ismét a belső infókat.
Nektek soha nem lesz jó semmi....
Avatar
airwin8
 
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:52

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.07.15. 13:07

Szia Airwin8! ;)

Rotálás. Flexibilitás.
Minek kell rotálgatni meg hat védővel tolni egy szezont? Kimmich lesz majd egy meccsen jobb bekk, következő meccsen középpályás, aztán megint jobb bekk, közben Lucas belső védő, aztán meg bal bekk, majd megint belső védő, majd pad, Pavard belső védő majd következő két meccsen jobb bekk, utána pad, majd megint jobb bekk… így aztán lehet jó teljesítményeket nyújtani… Szerintetek más klubokban rotálnak és padozgatnak a „sztárok”? Pool sem sokat rotált, Shaquiri nem sok lehetőséget kapott, Origi is csak sérülések és eltiltások miatt… mindenhol van a csapatnak egy gerince, egy tengelye, alap emberek, akik ha kell folyton nyomják, kivéve sérülés eltiltás, esetlegesen sorozat terhelés van, lásd pl.: Anglia téli szezon stb. A többi kiegészítő ember bizony padozik. Ha kell, vagyis muszáj, sérülés, eltiltás, sorozat terhelés stb. akkor vetik be őket. Messi sem az a pihenős alkat, Pogba sem, Hazard sem stb. Én sosem voltam nagy híve ennek a rotálásnak. Ha valaki fitt, egészséges jó formában van, akkor tolni kell a pályán.
Ezt is ezerszer leírtam, hogy Humi a karrierjében világ klasszis szinten játszott, kivéve tavaly (főleg ősz, javarészt ősz), de akkor mindenki egy f*s volt. Humi is. Vajon, akkor Humi a gyenge láncszem és vele együtt mindenki, és elfelejtettek focizni, vagy az edző egy sz*r? És hiába hozott címeket, a játék maga egy f*s okádék szintje volt. Konkrétan a nézhetetlen kategória. Ez az a szint, ahonnan már csak feljebb van. Innen csak fejlődni lehet, és Rumenigge is erre utalt ugye a nyilatkozatával. Nem elég címeket nyerni, de vonzó, attraktív futball is kéne már végre valahára játszanunk.
Aiwin8, ez kb. olyan, mintha egy méregdrága ötcsillagos étteremben egy koszos tányéron eléd tennének valami hányásra emlékeztető terméket, ami még büdös is (ez a játékunk). A főpincér félórányi unszolása után végre rászánod magad, hogy megkóstold. Az íze csodás, mese finom (ezek a címek, serlegek), de a körítés…
Szóval lehet itt majd rotálni, meg keretet szűkíteni, meg flexibilis játékosokat keresgélni, akik egyszerre több poszton is tudnak játszani, de ez mind duma a spúrra… Nagy bevásárlást ígértek és ennek fényében én végre minőségi labdarúgást is várok az idei évtől! Ja! Itt van Kovac… ugrott a minőségi játék… Akkor legalább a bevásárlás maradna meg, hogy legalább a következő edzőnek legyenek jó játékosai… És amúgy Humi mind ezen sz*rkavarásnak lett az áldozata…
Ja és még egy. Írj egy olyan játékost, aki a karrierje elején sérülékeny volt, majd elvágták nála, és utána már elkerülték a sérülések. Pl.: Coman, Ribery, Robben, Sterling, Stutridge, Ronaldo (brazil), Vermalen, Gareth Bale, Dembele, Silva, Toure, Aguero, Kompany, Andy Caroll, Reus, Badstuber, Hitzlsperger, Deisler, Cruijff stb… Ezért nagy százalék az esély arra, hogy Lucasnak is meg van rá a hajlama…
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.07.15. 14:18

Airwin8: "Mert egy jó csapatban is betlizett osszel rendesen."

Hát nem ugyanazokat a meccseket néztük, az biztos. Az ősz sem a védelmen ment el, hanem a fantáziátlan támadásokon, amik jobban hasonlítottak meddő labdatartáshoz, mint akciókhoz, valamint a totálisan lukas középpályán.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: airwin8 » 2019.07.15. 17:07

Boscolahm.
Te írtad hogy 6ember baromi kevés. Ok. Legyen kevés bár szerintem Alaba, Sule, Lucas, Pavard, Kimmich, Boa, Mai...az 7.Es ha vesszük még Javit....
Na mindegy. Nálad 6keves.ok.Akkor mennyi védő kellene hogy elég legyen?Tavaly elég volt? Vagy többen voltunk? Szerintem nem.
Ha viszont megállapítják hogy kevés, akkor kit kéne hozni? Mert senki nem fog idejonni ülni aki olyan szint amilyenrol itt almodozunk. Ki lett volna az akire azt mondanad hogy ez igen. Ezért megérte. Most úgy döntöttek hogy Sule mellé jön Lucas és Pavard. Nem azért hogy rotaljunk, hanem azért ők mert ha vki kiesik a szélén akkor ők ketten kitolhatoak és nem az egy szem Rafi az aki be kell ugorjon mindenhova is...
Szerintem ez tök adható váltás. És abban biztos vagyok ha Hummels úgy játszik mint tavasszal akkor itt is játszik, akármennyire sokba került Lucas, hacsak nem hoz egy olyan szintet ami übereli Hummelst. Egy edző sem a maga ellensége szerintem. Ha van egy jó védő meg egy gyengébb akkor én biztos azt jatszatom aki hozza a védelmet.

Racilaci.
Ha nem rugunk gólt akkor kell kapjunk? Nem a vedelmen ment az ősz? Kivel játszottunk 3-3at? Talán a Nurnberg vagy vmi hasonló acélos csapat ellen és ha most első blikkre beugrik nektek az a gyerek neve aki mesterharmast vert nekünk jövök egy sörrel, utánanézni nem ér....
Az a védelem jó volt? Vagy amikor a Hummelst le kellett cserélni a Bvb ellen mert olyan kutyaütő volt hogy talán ő maga is szegyelte magát.
Attól mert nem rugunk gólt, szerintem egy jó védelem nem kell betlizzen folyamatosan. Attól nem kell úgy atmenjen rajtunk egy olyan csapat aki aztán kiesik. Bár ebben nem vagyok biztos. A védelem osszel egy nagy kalap..... Volt.
De kíváncsi vagyok arra ki az akit szerinted kéne hozni hogy mennyiség és minőség is legyen. Tényleg.
Ok azt aláírom hogy előre kellene valaki szélre és Lewa mellé /mögé.
Mandzut olvasni most. Szerintem ha jönne, az tokos lépés tőle. Kovacnal szerintem lenne elég jatekideje minőségi romlás nélkül.
Vagy?
Érdekel a velemenyetek.
Avatar
airwin8
 
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:52

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó