Átigazolási hírek

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.29. 21:04

speziale írta:Tényleg nem bántásként, de annyira érdekelne, ha szerinted a vezetőség ilyen béna, akkor te mégis hogyan oldottad volna meg azokat a kihívásokat ami előtt a klub áll?

Nevezetesen, már tavaly nyáron tudni lehetett, hogy Robben, Ribery és Rafinha szerződése idén lejár, és velük már nem hosszabbítunk. Szóval:

- mit csináltál/kit igazoltál volna a védelembe, tudván, hogy az az ember, aki mindkét szélre a cserénk volt távozik. emellett pedig Boa rúdja is nagyon kifele állt a csapatból.

- kit hoztál volna Robbery utódjának?
Először is, a vezetőség bénasága (ami szerencsés esetben egy múló állapot, nem pedig megoldhatatlan feladat - szerencsére, úgy tűnik, a részvényesek, üzletileg érdekeltek elég erős nyomást gyakoroltak arra, hogy ez így legyen) szerintem elsődlegesen nem a végül bekövetkezett igazolásokban érhető tetten. Sokkal inkább az edző, sportigazgató személyén mérhető ez le. Másodsorban pedig az átigazolási szezon kapkodó jellege, majd megkésettsége, s végül a megoldások átmenetisége nyomán (hisz igazából csak Cou érkezése oldotta a feszültséget, meg kisebb részben Perisicé, s mindketten csak kölcsönbe jöttek ide).


A kérdésedre elég bonyolult, s szakmailag nem is feltétlenül makulátlan a válaszom (merthogy egyszerűen nincs akkora rálátásom a lehetőségekre, a piacra, s nem utolsósorban nem vagyok edző, nem értek annyira a taktikához).

A.

Én egy sokkal konzervatívabb igazoláspolitikában gondolkodtam volna. Abból indultam volna ki, hogy a Jupp alatt BL-elődöntőig jutó csapatban rendre jól játszókat max. egészséges versenyhelyzetre késztetem, de alapvetően stabil kezdőként tekintek rájuk. Ennek megfelelően az elvándorlás minimalizálására törekedtem volna. A tavaly nyáron elengedett Vidal-Rudy-Bernat, plusz a nyugdíjba vonuló Robben-Ribery-Rafinha trió után másnak a távozását csak akkor kalkuláltam volna bele, ha mindent megtettem volna a csapatban tartásáért, s mégsem ment volna. Ez vonatkozik Wagnerre, Jamesre, s pláne Hummelsre, Boára. Sanchez határeset - hisz túl sokan vannak ott, s tényleg nem hagyott maradandót maga után. (Viszont nem is kapott elég bizalmat.)

Ez lett volna az alapvető kiindulópont. A másik kiindulópont, hogy a posztra igazolás éppen olyan tévút, mint a Kovac-féle cserék túlnyomó többsége, amikor posztra cserél embert átrendezés nélkül. Azt gondolom, hogy a Robbéry pótlás kapcsán ennyire a szélsőkre kifuttatni az egész átigazolási szezont, tévedés. Én bizony sokkal erősebben igazítottam volna a játékrendszert azokhoz, akik képesek (voltak már valaha) kiemelkedőt nyújtani, de a "szélsőzésnek" alapvetően kárvallottjai, mert nincs meg a pontos helyük, vagy az veszélyeztetett a csapatban. Ebbe a körbe szerintem Müller, James, Tolisso és Goretzka tartozik. Hozzájuk igazítottam volna a játékrendszert, ennek megfelelően nem nyomnám ki támadásaink 80%-át a szélre.

Ebben az esetben pedig máris nem lett volna annyira égető a Robbéry-pótlás, hiszen a Combry bizonyított, a Combry és James tud bal- és jobboldalon is játszani, s Müller sincs teljesen elveszve jobb oldalon egy tempósabb, szabadabb támadásépítés esetén (annyira biztos nincs, mint ebben a mostani pozíciójátékban).

Ebben az esetben azzal számolok, hogy továbbra is koncepció, miszerint lehetőleg német, németül tudó, BuLi-tapasztalatú csapatot építünk, s hogyha továbbra is konzervatív költségvetési politikát valósítunk meg, akkor a következőket léptem volna meg

- Pavard - a védelem és a jobbszél variációi miatt

- Hernandezt nem hoztam volna el a tavaszi tudásom alapján. A mostani tudásom alapján sem (pedig most már tudjuk, hogy legalább lábra állt, felépült). Ez nem azt jelenti, hogy nem gondolom őt jó játékosnak (sőt!!!), de 80 millióba került, miközben Hummels távozásához vezetett, s mert nem illik sem a német-, sem a visszafogott költekezés-koncepcióba.

- a védelemhez én tovább nem nyúltam volna. Boatenget biztosítottam volna, hogy rotálva, illetve Alaba helyetteseként balszélen játszatom majd eleget. Ha nem fogadta volna el, s el akart volna menni, akkor az egy másik helyzet. Ebben az esetben nekem Halstenberg lenne a B-jelöltem, de most épp "fifázok", nem tudom, jönne-e stb.

- emellett Lucas Mai nálam kb. 10 BuLi-szerepléssel beljebb lenne az idei bajnokság kezdetekor


Amire feltétlenül költöttem volna, az a vkp. Elsődlegesen romboló, lehetőleg a balszélen is játszani tudó játékost hoztam volna olyan max. 50 millióig. Hogy ez most Emre Can, vagy kicsoda, azt bocs, nem tudom - nem ismerem a játékospiacot eléggé.a támadószekcióba mindent megtettem volna Brandtért (már csak azért is, hogy ne a BVB-t erősítse). Ha ő nem jön, akkor a Gladbachból Plea lett volna a kiszemeltem. És mindig megmaradt volna a Sanéhoz szükséges cash.


Ebben az esetben kiegyensúlyozott lenne a korfa
- 30 körüli: Neuer, Hummels, Boateng, Müller
- 27-30: Alaba, Thiago, James, (Plea)
- 23-26: Kimmich, Süle, Pavard, Tolisso, Coman, Gnabry, Goretzka, (Sané), vkp.
- s adnék teret a 23 alattiaknak is időnként.B.

Ha a fenti koncepcionális alapelemek megváltoztak, tehát most már nem kell, hogy BuLi-tapasztalata legyen, s van pénz elég, akkor meg még inkább megválaszolhatatlan a kérdés, mert akkor hajrá-hajrá - költsünk csak nyugodtan!

Csak az a baj, hogy azért nagyon-nagyon viszonylagosnak tűnik ez a "van pénzünk bőven", mert kb. mintha a fogát húzták volna Ulinak, úgy igazoltunk (kivéve Hernandezt).
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.08.29. 22:42

Azt mondod, hogy egyben tartottad volna a Jupp féle csapatot (ami azért nem egy Pool-on, hanem egy Galatán, meg Sevillán, utóbbin ráadásul elég keservesen jutott BL elődöntőbe).

Nézzük:
- Rudy: miért is tartottad volna meg? Jupp alatt abszolút epizodista volt, alig játszott. Viszont a "golden boy"-unk éppen visszatért a Swanseától.Ha hosszabb távú csapatépítésben gondolkozol te melyiküket tartottad volna itt?
- Goretzka lényegében Vidal helyére érkezett, szerintem ő nem akart maradni. de ha igen, akkor mihez kezdtél volna vele? Az idén nyáron 33 évesen lejárt volna a szerződése. Aztán akkor mit csinálsz vele? Ingyen elengeded, amikor éppen nagybevásárlásra készülsz? Ráadásul miért tartottad volna itt? Hogy játékperceket vegyen el azoktól a fiataloktól, akikre hosszabb távon alapozol (Goretzka, Tolisso)
- Bernat meg távozni szeretett volna
- Boa távozási szándéka meg Kovac-tól tök független volt, lényegében az egész tavaly nyár arról szólt, hogy akkor megy-e a PSG-be vagy sem, és ahogy a helyzete alakult az év folyamán ez egyre valószínűbb lett (szerintem a vezetőség azzal számolt, hogy ő dobbantani fog)

Továbbá:
- Nem igazán látom, hogy a széljátéknak milyen szempontból lett volna kárvallotja James és Müller. James épp a Jupp féle 4-2-3-1-es rendszerben élte másodvirágzását méylségi irányítóként. Jó Thomas-unk pedig hamis 9-esként hozott egy 95 perc/kanadai pont stat-ot. ami nem gyenge
- Boa, mint Alaba cseréje a bal szélen? Ez ugye vicc? Halstenberg már jobbann hangzik. A nagy kérdés, hogy eljött volna-e padozni hozzánk Alaba mögé...én egyáltalán nem vagyok benne biztos (vagy abban, hogy akkor nem Alaba dobbant, ahogy hummels tette)

De ha jól értem te valahogy így képzelted volna a védelmet: Alaba, Halstenberg, Süle, Hummels,Boa/Mai, Pavard, Kimmich

Ok. Bár nem gondolom, hogy ez a sor feltétlenül erősebb lenne mint a mostani. És ami főbb, erős kétségeim vannak afelől,hogy ez így összejöhetett volna-e

csak akkor az a kérdés, hogy hogyan is nézett volna ki a csapat alapfelállása? Ha azt mondod, hogy nem a széljátékot erőlteted, akkor a 4-2-3-1 kilőve. Akkor mi? 4-3-3 (amit egyébként Kovac is akart)? ahhoz nem lett volna elég a Combry duó+Lewa. James meg használhatatlan a szélen.

Vgay valamilyen 4-3-1-2-es rendszer? Ebbe mondjuk Müller, Goretzka, Lewa, Gnabry, James jól illet volna. Coman viszont nagyon nem.Ezen kívül ebben a rendszerben szélről elég sebezhetőek lettünk volna, itt a szélső védőink nem rohangálhattak volna úgy fel, mint eddig. Pavard-al még működött is volna a dolog, de Kimmich-el vagy Alabával elég nehezen. viszont ez a felállás már így is elég defenzív, ide tök fölösleges lett volna még 1 "6"-os, sőt igazából Martinez létjogosultsága is megkérdőjeleződött volna. Ebben a felállásban én leginkább a Kimmich-Thiago-Goretzk kp-val álltam volna fel.
Csak éppen mi van ha Pavard kidől? akkor Kimmich hátra, Tolisso a kp-ra? De mi van ha Thiago és Goretzka közül is kidől valaki? Akkor jön a James-Martinez-Tolisso középpálya?

Viszont tegyük hozzá, hogy ez teljes koncepció váltást jelentett volna, a játékosaink többsége soha nem játszott ilyen rendszerben. de azért az nagy kérdés, hogy egy támadó alakzat mennyire lett volna hatékony a gyakorlatban:

Lewa---Müller/Gnabry

James/Müller

És a fő kérédés: mihez kezdesz Martinezzel és Comannal? Mondjuk én ebben az esetben eladtam volna Comant és elhozom Werner-t.

De azért így elég messze kanyarodtunk a "megtartottam volna a Jupp féle irányvonalat"-tól
Én nem mondom, hogy ez a megközelítés ne működhetne, sőt én magam is sokat gondolkodtam egy 3-4-1-2-es rendszeren, hogy lehet, hogy az jobban illene a keretünkhöz. A probléma az, hogy ez nagyon komoly váltás lenne a csapat részéről, és semmi biztosíték nincs hogy jobban működne. emellett azt kell látnod, hogy ez egy sokkal defenzívebb felállást jelent, mint a 4-2-3-1...húúú mit kapna Kovac ebben az esetben a nyakába...
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.30. 10:04

A Vidal-Rudy-Bernat távozást én is tényként kezelem a kiindulópontomnál. Tehát a távozásukkal nem vitatkozom. (Tartom magam ahhoz, hogy tavaly nyáron ez még nem tűnt annyira nagy ballépésnek, mivel valóban jött a "helyükre" Goretzka és Gnabry. Aztán kiderült, hogy az epizodista Rudy is milyen jó lenne, ha nincs Javi, de mindegy. De az, hogy a téli átigazolási szezonban is csak ültünk a babérjainkon és keretszűkítéssel segítettük az edzőt, hogy ne legyen akkora konkurenciaharc, az már gáz volt.)

A Besiktasnak 8-at rúgtunk, a Sevillával szemben pedig úgy jutottunk tovább, hogy kb. két percig vezettek, majd az első meccset idegenben hoztuk 1:2-re, itthon meg ellébecoltuk az egészet (mellesleg ahogy látom, az első meccsen Thiago szép fejese volt a döntő, a második meccsen pedig őt pihentette Jupp). Mindkét meccsen abszolút fölényben voltunk, az Allianzban a Sevillának nem volt kaput eltalálója, miközben kettőt kellett volna rúgnia. Hát így volt ez keserves továbbjutás . A csoportkörben meg csak megütöttük a PSG-t 3:1-re, miután a párizsi zakót követően elküldték Ancelottit (igaz, akkor már a PSG továbbjutott).


Ezzel együtt igazad van: a nemzetközi fellépéshez fejlődésre lett volna már akkor is szükség. Ebből indulok ki én is. Viszont azt gondolom, hogy ez csak akkor lehetséges, ha megbecsüljük azokat, akik letettek valamit az asztalra. Mivel jól láthatóan nem is akarunk, nem is tudunk a transzfer-körhintára sokszor befizetni, ezért írtam azt, hogy a többiek megtartása nálam prioritás lett volna. Nem gondolom, hogy James-szintű játékoshoz jutunk 40 millióért, vagy hogy a Hummelsért kapott 30 millió megérte stb. De ezt már írtam többször.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy-egy távozó a világvégét kell, hogy jelentse. Ha Boa menni akar, akkor menjen - gondoltam tavaly. Hogy miért, amikor nálunk jól játszott, azt azért előzőleg meg kellett volna vizsgálni, s megtenni mindent a megtartásáért (ami nem merül ki abban, hogy ha megakadályoztuk a távozását, akkor egy hét múlva bejelenthetjük, hogy Süle a védelem főnöke).

Ami a felállást illeti. Azt hiszem, kicsit túlgondoltad, amit írtam. Nem hiszem, hogy radikálisan más felállásokban kellene gondolkodni, csupán szerintem nem kellett volna rágörcsölni erre a szélső-témára, illetve a Robben-Ribéry-Rafinha trió egy az egyben pótlására. Tudomásul kell venni, hogy a Robbéry annyira speciális minőséget képviselt, amit úgysem tudunk egy az egyben pótolni. Ennek megfelelően ugyanolyat keresni, meg a náluk megszokott rendszert erőltetni a "más rendszerben sosem játszókra" tök fölösleges. Hisz jó eséllyel nem találunk két olyan játékost, mint ők voltak a fénykorukban.


Azt is gondolom, hogy egy Mainz és egy Spurs ellen nagyon mást kell játszanunk akkor, ha valóban szeretnénk élvezetes és eredményes játékot játszani. (Nálam ez elég lenne, nem kell, hogy megnyerjük a BL-t, mert arra úgysem vagyunk esélyesek egyelőre.)

Nem tudom elfogadni, hogy kb. ugyanazzal a védelmi konstrukcióval állunk fel a vitézül buszozó Mainz és a dominánsan támadó BL-ellenféllel szemben - max. egy-két játékossal variálunk. Azt gondolom, hogy a BuLi-ban bőven vagyunk olyan erősek, hogy különösebb megrázkódtatás nélkül gyakoroljuk a 4-1-4-1-et, a 4-3-3-at, a 3-1-4-2-t vagy akármit, s hogy újra és újra komoly játékidőt kapjon egy-egy fiatal.

Kovaccsal nem az a baj, hogy védekezős, bebiztosítós típusú edző (bár hogy egy Hertha ellen miért az, és miért nem bátrabb, az rejtély), hanem az, hogy ehhez képest kiemelkedően sok gólt kapunk; s hogy a bebiztosítósdiból az következik, hogy sablonos állóháborút, tilitolit nyomunk az ellenfél térfelén. Ez szerintem egyértelműen visszavezethető arra, hogy olyan dolgokra koncentrál, amire nem kéne (szélsők túltömése, kiemelkedő labdabirtoklási arány), miközben az egyetlen koncepcionális problémával (a hátravont irányító miatt lassan érünk fel, s a bezáruló, 9 emberrel védekező ellenféllel szemben kizárólag akkor nem vagyunk lassúak és körülményesek, ha Coman vagy Gnabry egy nála jóval gyengébb védőt fog ki és egy meccsen 10-szer meg tudja verni) semmit nem tud kezdeni érdemben. Erre a koncepcionális problémára a kombinált megoldás az lenne, ha:

- megoldaná a 6-os posztot úgy, hogy Thiago feljebb kerül
- megnövelné támadásban a középpályások területét, hogy Thiago, Tolisso, Goretzka, ha itt lenne, akkor James, Müller meg tudjon élni -mert egyik sem kutyaütő focista
- ha legalább halvány kísérletet tenne arra, hogy ne mindig Lewa kapja a támadások végén a labdát, hanem időnként megbolondítaná más csatárokkal is a védelmet
- a pontrúgásokra külön ráfeküdne (tegnap hoztál egy statisztikát a tavalyi szögletekre - nem akarok kötözködni, de én csak olyan eredményes szögletre emlékszem, aminél "a játékrendszerbe nem illő" James működött közre)
- a már beállt védelmet átlövésekkel szétzúzná.(Megvan egyébként Coutinhóval - és kisebb részben Perisiccsel - szemben a félelmem, ami megint egy tipikus róka fogta csuka esete - vagy ahogy Pussy írná, a sapka esete és színtiszta kötözködés. Cou láthatóan minőségjavulást fog hozni a pozícióküzdelemben, ami tök jó, mert ha egy-két gól bemegy, utána már jöhet a "gálázás". Ugyanakkor él bennem a félsz, hogy néhány nagyarányú győzelem után jól elkényelmesedik mindenki, te hozhatod a statjaidat, hogy micsoda remek ember itt mindenki, miközben az egész egy szemfényvesztés, mert jó eséllyel középszerű csapatok ellen behúzott könnyed meccsek alapján vonjuk le a következtetést, hogy minden rendben, miközben a csapat felének továbbra sem fog feküdni ez a játékstílus. Amihez ráadásul egy komolyabb ellenféllel szemben persze nem is vagyunk elegek. Úgyhogy a nemzetközi lemaradásunk összességében ezzel a taktikai fő irányvonallal nem csökken, hanem hétről hétre nő. Ez a probléma némileg fennállna akkor is, ha Sané idekerülne - azzal együtt, hogy ő azért jóval sokoldalúbb játékos, mint Coutinho, ráadásul fiatalabb és kifejezetten hosszabb távra került volna ide. Tehát benne azért sokkal inkább meg lett volna a potenciál, hogy néhány hónap után kibillentse ebből a pozícióból a csapatot, míg Cou inkább csak bebetonozza újabb néhány hónapra. De ne legyen igazam.)
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.08.30. 12:57

ptg írta:Boscolahm » Ma, 08:41 - 4
Ehhez azonban lenne némi magyarázatom és némi hozzáfűznivalóm az itt egyre jobban elharapódzó, egymást is kikezdő véleménynyilvánításokkal kapcsolatban is.
Ez egy baráti blogként funkcionáló valami volt még nemrégiben is, itt azok cseréltek véleményt, akik kedvenc csapatuknak tartják az FC Hollywood-ot. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy az ellenvéleményen lévőt alpári szavakkal illetitek. Ez moderációért kiált, szeretném ha ez megszünne, vagy a moderátor betöltené a szerepét, és az ilyen postokat a gazdájukkal együtt törölné, illetve megbüntetné az elkövetőt - tekintet nélkül a tagsági idejére, vagy szereplési számaira.
Nekem egyáltalán nem tetszik a statisztikának játszás, a statisztika nem megy ki a stadionba, nem fizet a jegyéért, nem veszi meg az épp esedékes reklám kollekciót... szóval aki a statisztikával kíván házaséletet élni, az ezeket a számait egy statisztikával foglalkozó blogban tüntesse fel, és ott keressen magának társakat.
Én a játék szépségét, a formás támadásokat, a jó szereléseket stb, a futball savát-borsát adó gólokat és győzelmeket keresem, statisztikából elég, amit naponta hallok a tv-ben, olvasok az újságokban.
És ugyanígy elegem van a klf. telefon és házszámok alapján megpróbált összeállításokhoz neveket keresésből is.
Futball kell, olyan vezetőség, edzői stáb és játékoskeret, amelyik a futballtól általam elvárt élményt nyújtani képes.
A többi bohóckodás meg hidegen hagy.


Sziasztok!

Én nem érzem úgy, hogy itt valaki anyázná meg elküldené a másikat melegebb éghajlatra, nem érzek ekkora feszkót. Az, hogy van néhány „beszólás” az nem a világvége. Szerintem ha haverokkal, ismerősökkel, kollégákkal, rokonokkal le mentek egyet rúgni a bőrt, tuti, hogy elkerülhetetlen egy két odamondás, beszólás a játék hevében (hiszen senki sem szeret veszíteni). De! Ezt mindenki tudja, hogy csak és ott, és a meccs végégi tart. Utána megy minden a maga megszokott medrében és ez így van rendjén. Itt sem hiszem, hogy a fórumon valaki utálna valakit, csak mert más a véleménye… És nem érzek, olyan nagy durvaságokat. Való igaz, egy csónakban evezünk, csak éppen a kormányost akarja mindenki más irányba irányítani…
Természetesen ha valakit megbántottam, akkor elnézést kérek, nem szánt szándékkal tettem és nem akartam senkit sem megsérteni…

Hallod Ptg! Te elmehetnél valamilyen béke nagykövetnek ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.31. 06:49

Boscolahm írta:
ptg írta:Boscolahm » Ma, 08:41 - 4
Ehhez azonban lenne némi magyarázatom és némi hozzáfűznivalóm az itt egyre jobban elharapódzó, egymást is kikezdő véleménynyilvánításokkal kapcsolatban is.
Ez egy baráti blogként funkcionáló valami volt még nemrégiben is, itt azok cseréltek véleményt, akik kedvenc csapatuknak tartják az FC Hollywood-ot. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy az ellenvéleményen lévőt alpári szavakkal illetitek. Ez moderációért kiált, szeretném ha ez megszünne, vagy a moderátor betöltené a szerepét, és az ilyen postokat a gazdájukkal együtt törölné, illetve megbüntetné az elkövetőt - tekintet nélkül a tagsági idejére, vagy szereplési számaira.
Nekem egyáltalán nem tetszik a statisztikának játszás, a statisztika nem megy ki a stadionba, nem fizet a jegyéért, nem veszi meg az épp esedékes reklám kollekciót... szóval aki a statisztikával kíván házaséletet élni, az ezeket a számait egy statisztikával foglalkozó blogban tüntesse fel, és ott keressen magának társakat.
Én a játék szépségét, a formás támadásokat, a jó szereléseket stb, a futball savát-borsát adó gólokat és győzelmeket keresem, statisztikából elég, amit naponta hallok a tv-ben, olvasok az újságokban.
És ugyanígy elegem van a klf. telefon és házszámok alapján megpróbált összeállításokhoz neveket keresésből is.
Futball kell, olyan vezetőség, edzői stáb és játékoskeret, amelyik a futballtól általam elvárt élményt nyújtani képes.
A többi bohóckodás meg hidegen hagy.


Sziasztok!

Én nem érzem úgy, hogy itt valaki anyázná meg elküldené a másikat melegebb éghajlatra, nem érzek ekkora feszkót. Az, hogy van néhány „beszólás” az nem a világvége. Szerintem ha haverokkal, ismerősökkel, kollégákkal, rokonokkal le mentek egyet rúgni a bőrt, tuti, hogy elkerülhetetlen egy két odamondás, beszólás a játék hevében (hiszen senki sem szeret veszíteni). De! Ezt mindenki tudja, hogy csak és ott, és a meccs végégi tart. Utána megy minden a maga megszokott medrében és ez így van rendjén. Itt sem hiszem, hogy a fórumon valaki utálna valakit, csak mert más a véleménye… És nem érzek, olyan nagy durvaságokat. Való igaz, egy csónakban evezünk, csak éppen a kormányost akarja mindenki más irányba irányítani…
Természetesen ha valakit megbántottam, akkor elnézést kérek, nem szánt szándékkal tettem és nem akartam senkit sem megsérteni…

Hallod Ptg! Te elmehetnél valamilyen béke nagykövetnek ;)


Persze mikor én jeleztem ne használj trágár szavakat írásjel v@ltással letudtad.
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 340
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.08.31. 09:39

Atesz12 írta:
Boscolahm írta:
ptg írta:Boscolahm » Ma, 08:41 - 4
Ehhez azonban lenne némi magyarázatom és némi hozzáfűznivalóm az itt egyre jobban elharapódzó, egymást is kikezdő véleménynyilvánításokkal kapcsolatban is.
Ez egy baráti blogként funkcionáló valami volt még nemrégiben is, itt azok cseréltek véleményt, akik kedvenc csapatuknak tartják az FC Hollywood-ot. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy az ellenvéleményen lévőt alpári szavakkal illetitek. Ez moderációért kiált, szeretném ha ez megszünne, vagy a moderátor betöltené a szerepét, és az ilyen postokat a gazdájukkal együtt törölné, illetve megbüntetné az elkövetőt - tekintet nélkül a tagsági idejére, vagy szereplési számaira.
Nekem egyáltalán nem tetszik a statisztikának játszás, a statisztika nem megy ki a stadionba, nem fizet a jegyéért, nem veszi meg az épp esedékes reklám kollekciót... szóval aki a statisztikával kíván házaséletet élni, az ezeket a számait egy statisztikával foglalkozó blogban tüntesse fel, és ott keressen magának társakat.
Én a játék szépségét, a formás támadásokat, a jó szereléseket stb, a futball savát-borsát adó gólokat és győzelmeket keresem, statisztikából elég, amit naponta hallok a tv-ben, olvasok az újságokban.
És ugyanígy elegem van a klf. telefon és házszámok alapján megpróbált összeállításokhoz neveket keresésből is.
Futball kell, olyan vezetőség, edzői stáb és játékoskeret, amelyik a futballtól általam elvárt élményt nyújtani képes.
A többi bohóckodás meg hidegen hagy.


Sziasztok!

Én nem érzem úgy, hogy itt valaki anyázná meg elküldené a másikat melegebb éghajlatra, nem érzek ekkora feszkót. Az, hogy van néhány „beszólás” az nem a világvége. Szerintem ha haverokkal, ismerősökkel, kollégákkal, rokonokkal le mentek egyet rúgni a bőrt, tuti, hogy elkerülhetetlen egy két odamondás, beszólás a játék hevében (hiszen senki sem szeret veszíteni). De! Ezt mindenki tudja, hogy csak és ott, és a meccs végégi tart. Utána megy minden a maga megszokott medrében és ez így van rendjén. Itt sem hiszem, hogy a fórumon valaki utálna valakit, csak mert más a véleménye… És nem érzek, olyan nagy durvaságokat. Való igaz, egy csónakban evezünk, csak éppen a kormányost akarja mindenki más irányba irányítani…
Természetesen ha valakit megbántottam, akkor elnézést kérek, nem szánt szándékkal tettem és nem akartam senkit sem megsérteni…

Hallod Ptg! Te elmehetnél valamilyen béke nagykövetnek ;)


Persze mikor én jeleztem ne használj trágár szavakat írásjel v@ltással letudtad.


"Mostanában egyre többször fordul elő, hogy az ellenvéleményen lévőt alpári szavakkal illetitek."

Szia Atesz!

Itt a fórumon, soha senkit nem illettem alpári szavakkal. Használtam alpári szavakat, de nem fórumozok becsmérlésére. Szerintem alpári szavakat használni nem bűncselekmény...
Persze neked is békejobbot nyújtok...
Amúgy felmerült bennem egy ötlet.

Hétfőn majd leírom, mert most szintén időhiányban vagyok...

Addig mindenkinek jó szurkolást mára!

FOREVER BAYERN!
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.31. 14:07

Tudom hogy nem más fórumozóra értetted, és nem bűncselekmény csak engem zavar. De én nem korlátozok senkit és köszönöm a jobbod is :)
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 340
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.08.31. 14:18

Közben azért érdemes figyelni arra, a sokak által "nem Bayern szintnek", "ostoba futóbolondnak" tartott Timo Werner hogyan kap újra szárnyakra Nagelsmann kezei alatt! ( 4 meccsen eddig 5 gól 1 gólpassz. )
Mindenféleképpen meg kell őt szereznünk, legkésőbb jövő nyáron! (Remélem minél előbb felkeressük és megegyezünk vele a jövőre tekintve, fizessük ki akár télen, hogy nyáron csatlakozhasson, mert ha így folytatja, óriási konkurenciánk lesz...)
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 960
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.09.01. 15:01

A Bild szerint Boateng a Juvéba igazol, kíváncsi lennék, hogy ott mennyi játéklehetőséget kapna, mert Chiellini sérült, de ott is fix hogy De Ligt és Bonucci mögött lesz, még akkor is ha De ligt sokat hibázik még. Chiellini visszatérése után pedig még kevésbé játszik majd ha odamegy
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 833
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.09.01. 18:14

Ennek az eladásnak csak akkor van értelme ha jön egy labdaügyes DM (akár valaki a juvéból cserébe) és Martinezt (ami mindig is az ő képességeinek a pazarlása volt) hátra toljuk. Ha úgy elengedjük Boatenget hogy senki nem jön már, akkor megint beszélhetünk arról hogy milyen vékony keret. Mai nem lehet megoldás még.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 833
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó