Te kit igazolnál?

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: procee » 2018.12.08. 00:37

pussybuvar írta:Amúgy nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én elég erőteljesen ráállnék Richarlison figyelésére is. Piszkosul nagy szezont fut a srác, fiatal, technikás és sok gólt lő egy topbajnokságban. Egy Evertonból azért elég könnyen mozdítható lenne, főleg, ha itt egyértelművé válik, hogy Robbéry távozásával komoly lyukak adódnak a széleken. Ráadásul valószínűleg nem is kerülne olyan brutális összegbe.Uhh, az a srác egy fordított Robben! Bal oldalról tör be s jobb lábbal bombáz. Mindeközben azért a bal lába is gyilkos. Nagyon imádnám, ha ő jönne! 8-)

Viszont azért ő sem lenne olcsó, jelenlegi ára 45 misi, figyelembe véve, hogy fiatal, s jó szezonja van, valamint 2023-ig szóló szerződése, minimum 60-at lekéne perkálni, hogy szóba álljon velünk az Everton.
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2018.12.08. 12:31

procee írta:Viszont azért ő sem lenne olcsó, jelenlegi ára 45 misi, figyelembe véve, hogy fiatal, s jó szezonja van, valamint 2023-ig szóló szerződése, minimum 60-at lekéne perkálni, hogy szóba álljon velünk az Everton.

Ez a mai árak mellett nem tekinthető soknak. Ha belegondolunk mennyi volt pl. Dembelé. Vagy a City 75 milla körül fizethet De Jongért.

Még Depay jutott amúgy eszembe, ő is jó kis spíler. Fasza rúgótechnikája van, jól lő távolról. Annyiból necces, hogy egyelőre a holland és francia bajnokságban villogott csak, a PL-ben megbukott a MU-nál. Mondjuk ott az elmúlt években mindenki csak tönkremegy, szóval nem tudom mennyire releváns, viszont baljós lehet.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Véder Nagyúr » 2018.12.08. 14:06

Szerintem Depay is az a kiforratlan gyémánt kategória. ha egy olyan edző van mellette mint pl Klopp, akkor szárnyalhat. ha egy olyan, aki nem tudja kezelni őt, akkor pedig megbukik mint a MU-ban.
Szóval ez megint attól függ, hogy mik a tervek. mert ha tényleg Kovac marad hosszabb távon, akkor felejtős...
Avatar
Véder Nagyúr
 
Hozzászólások: 253
Csatlakozott: 2017.04.04. 21:20

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2018.12.09. 12:10

Őszintén szólva, engem az aggaszt nagyon, hogy a sok-sok tehetségből, aki idekerül, elég kevesen tudnak tényleg érvényesülni. Azért az, hogy egy Götzével, Shaqirivel és Sánches-szel nem tudtunk mit kezdeni, az elég kellemetlen. Most nyilván voltak nagy lutrik (Usami, Breno, Sosa, Rode stb.), de az előző 3 játékos generációjának kiemelkedő spílerei voltak.
Vagy említhetném Thiagot is, aki nálam még mindig inkább csalódás, mintsem bevált. De a német vonal, Kurt, Weiser, Baumjohann stb. is felejtős. Coman és Tolisso talán fejlődne is rendesen, ha tudna eleget játszani, de ők is annyit sérültek. Bernat se jött be, illetve rengeteg saját nevelésű fiatal is távozik, mert nem ütik meg a mércét, noha nagy tehetségnek indulnak.

Igazából a fiatalok közül csak Süle és Kimmich váltak be egyértelműen. Coman, Thiago és Tolisso kérdőjeles, a többiek bukta. Ezért leszek nagyon kíváncsi arra, hogy mi lesz Gnabry-val és Goretzka-val. Meg persze Davies-szel, ill. hogy Renatoból ki tudunk-e hozni vmit.
Mert ha a fiatalokkal ennyire nem tudunk mit kezdeni, akkor tényleg el kéne mozdulni abba az irányba, hogy tapasztaltabb klasszisokat próbálni igazolni. Én nagy híve lennék a fiatalításnak, de ha nem tudunk mit kezdeni a tehetséges játékosokkal és csak megrekednek egy közepes szinten, az ide kevés lesz.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: procee » 2018.12.09. 13:30

Valóban nem mi vagyunk a fiatal játékosok felépítésének mintacsapata, az tény. Bár, azért Alaba, Müller, Schweinsteiger, Kroos, Badstuber, Kimmich ennek ékes ellenpéldája. Ez a dolog olyan sok mindennek a függvénye, hogy nehéz megmondani mi is a hiba, vagy sem, stb... Az biztos, ha a fiatalok mellett voksolunk, akkor a szurkolói magatartásnak is változnia kell, mert egy két vereség után katasztrófákról beszélni, mocskolni játékosokat edzőt, az akkor nem férhet bele...

S kicsit más szemszögből is rámutatnék a dologra. Nem is biztos, hogy azzal van baj, hogy nem tudjuk beépíteni a fiatalokat! Sőt! Inkább az lehet a probléma, hogy nem megfelelő játékosokat választunk ki erre a célra. Azért Usami, Rode, Breno, Janssen, Kirchoff, Kurt, Baumjohann féle játékosok azóta is csak keresik magukat, egyikőjük sem tudta patinásabb csapatban megvetni a lábát. Ergo, nem azzal volt baj, hogy mi nem tudtuk kihozni belőlük ami bennük van, hanem nem volt meg bennük a Bayern szint (vagy ha volt is bennük plusz, azt nem tudták állandósítani...). Ha máshol szárnyalnának, azt mondom, okés, mi fojtottuk beléjük a tehetséget, stb, de ez nem így van. Götze más tészta, ő nem volt itt rossz, valamiért mégsem tudott szárnyra kapni. Azt nem tudom, az anyagcsere problémái már ittléte alatt is léteztek e, ha igen, az sok mindenre magyarázatot adna.
Egy szó, mint száz, én a játékosmegfigyelő rendszerben látom elsődlegesen a hibát, s ezért van az hogy pár játékosba beleláttuk azt, ami sosem volt ott... S ez lehet a hiba az utánpótlásban is, bár az azért szerintem mutat fejlődést ,mostanában. Ha a megfigyelő rendszer nem hoz olyan alapanyagot, amit fellehet készíteni a legmagasabb szintre, úgy nehéz beépíthető fiatalokat találni....
Nagyon kevés olyan játékos jut eszembe, aki itt nem vált be de máshol klasszis lett, vagy esetleg húzó ember egy nevesebb csapatnál. Hummels egyedül... S még talán Weiser említhető meg itt és Shaqiri. Azonban utóbbi kettő még mindig talán a középszer kategória...

A kiválasztásban van a hiba, nem a beépítésben. Ebben kellene óriásit fejlődnünk. (S akkor nem lennének ilyen Sanchesért 30 milliós mellényúlásaink sem talán. Remélem azért még lesz valami a srácból!)
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2018.12.09. 20:26

Az Alaba-Müller-Schweini-Kroos-Badstuber sor már elég régi. Az elmúlt évekből Kimmich és Süle említhető pozitív példaként, ami nekem kevés.

Én nem mondanám azt, hogy feltétlenül a kiválasztásban van a probléma. Az, hogy valaki az innen való távozása után sem tud villogni és szárnyalni, az nem azt jelenti, hogy ne lett volna elég jó a szintünkhöz vagy ne lett volna meg benne a kellő kraft. Azt is jelentheti, hogy az itteni kudarca olyan szinten tönkretette, hogy már máshol sem tudta felépíteni magát megfelelően.
Azért itt olyan játékosok nem váltak be, mint Poldi, Shaqiri, Götze vagy Sánches. A fél világ sorban állt értük, nem hiszem, hogy minden élcsapatnál ennyire rossz lenne a megfigyelés. De egy Breno, Janssen, Weiser, Baumjohann vagy Kurt is hatalmas tehetségként érkeztek, nem voltak akkora nagyágyúk, de azért nem kapta fel a fejét a világ, hogy hogyan kerülhettek egy Bayern szintű csapatba. De Bernatot is ide lehet sorolni pl.

Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy változtatni kellene a hozzáálláson és az elvárásokon. Én lehet azt mondanám, hogy itt van Hummels, Boa, Süle, Alaba, Kimmich, Goretzka, Thiago, Tolisso, Sánches, James, Coman, Gnabry, Müller, Lewa, építsünk rájuk.
A védelem szélére kell 1-2 kiegészítőember, a támadószekció széleire pedig akit le tudunk akasztani komolyabb igazolás. Brandt, Bailey, Draxler, Pulisic, Sancho, Richarlison, Depay, Thauvin, Sané, Martial, Son. Illetve jöjjön még Werner, aztán adjunk ennek a keretnek 2-3 év esélyt tisztalapról.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1576
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: speziale » 2018.12.10. 09:31

Az az igazság, hogy azzal, hogy a játékosok egyre fitalabban kelnek már el komoly csapatokhoz, az a baj, hogy vannak bizonyos skillek, amik kialakulásához egyszerűen idő kell...és nagyon kevés az olyan ösztönös tehetség, mint Kimmich, akik már fiatalon is szinte kész játékosok...

És szerintem itt jön képbe az edző...egy adott játékos egy adott edzőnél egy adott rendszerben teljesen másra lehet képes, mint máshol...és a fiataloknál ez a karrierjük elején méginkább meghatározó....

Egyébként én sem feltétlenül a játékosmegfigyelői rendszerben látom a problémát....
Nézzük már meg, hogy nemzetközi szinten hány olyan játékos van aki valahol süllyesztőbe került, aztán máshol meg szárnyalt...vagy éppen fordítva...eligazolt és az új csapatában messze nem volt képes hasonló szintre...

De szerintem nem állunk olyan rosszil ezen a téren: Kimmich, Süle, Goretzka, Tolisso az én szememben a bevállt kategória...Coamn/Gnabry egyelőre még nem sorolható ebbe a kategóriába, de szerintem 1-2 év és sok örömet fognak nekünk okozni....

Egyébként meg szerintem Bernat és Rafinha sem volt mellényúlás...lehet nem a legjobbak, de tisztességes iparosok, és ilyenek is kellenek a csapatba, hogy bírjuk a 3 frontos harcot...ráadásul Rafi mindkét szélen bevethető, Bernat meg pl. egy PSG-ben stabil kezdőnek tekinthető...szóval korántsem olyan szarok ők, mint ahogy itt a fórumon sokan lehúzták őket...

Azt se felejtsük el, hogy pl. a Dortmundban a 12/13-as döntő óta hány játékos fordult meg...és közülük hányan váltak be....
Itt van pl. Pulisic: idén eddig nagyon jó szezonja van, de nézzük meg az előző éveket milyen gyenge mutatói voltak...
De egyébként Sané első éve a City-ban is elég harmatos volt, mintahogy előtte azért a Schalke-ban sem váltotta meg a világot (de Löw is állítólag azért nem vitte a VB-re, mert túlságosan sokat kellett instruálni, amire egy válogatott felkészülés során nincsen lehetőség)
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2018.12.13. 04:46

Most külön-külön senki felvetésére nem reagálnék. Inkább azt mondom, hogy kicsit egymást is egészítik ki a vélemények, ugyanis pontosan fel lettek sorolva azok a pontok, ami miatt a túl nagy fiatalítás egy rövid távon is sikerre éhes csapatnál nem opció. Az akadémia annyiból más kérdés, hogy az dobhat az efféle irányon, de akkor egy nagyon komoly alapkoncepciónak kell lenni, és ehhez egyéb pontokon is nagyon jó szakmaiságnak kell társulnia, és még akkor sem lesz az, hogy bárkit illesztünk a puzzleba, be fog válni, ahogy a Barcanal pl láthattuk régebben is.

Szóval nem feladva bizonyos kérdésekben az elviséget, de kellő haladással kell tekinteni a Világra, és bizony 1-2 nagyobb nevet, vagy legalábbis komoly szakmai megalapozottságú játékost kell igazolni. A többit a zöld asztalnál, és egyéb fórumokon kell követelni, akár fizetési sapka, vagy bármi más, ami a sportnak a sport jellegét is védi, és a szakmaiságát.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2018.12.13. 04:50

Az igazolások a sok "ötletem" ellenére is, természetesen nagyban függne attól, hogy mi lesz a csapat alapjátéka, a jövőben, ki lesz az edző, és a meglévő fiatalok milyen irányt mutatnak.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2018.12.13. 05:17

Annyi biztosan világos, hogy a jelenlegi állás szerint szélső védőt kellene télen igazolni, még ha most Rafinha megint meglepően jól játszott szerintem. Másik meg, hogy Martinezzel mi legyen. Ugyanis Hummels, és Boatengnek is komoly gondjai vannak, így esetleg Őt lehetne hátravezényelni, habár én a kp-n is szeretem a játékát, ami idén sajnos kopottasnak tűnik, de akkor meg a kp-n nincs védekezni tudó ember. Ezért túl telített a kp, de mégis rosszul van felosztva a játékos állomány. Mondjuk a 4-3-3 járható lenne mindennek a kivédésére valamennyire, de ez is csupán egy ötlet, és ehhez akkor, úgy kéne játszani. Kimmich mélységi irányítóként is jó, de feljebb tolva Thiagoval/Jamessel is varázsolhatna, de akkor kéne hátul egy biztosíték, de Goretzka is támadóbb ember, Tolisso szintén kicsit ebbe a kategóriába esik, ha felépül, szóval nehéz kérdés ez. Télen nagyon helyre kell rakni a dolgokat minden esetre.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Előző

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó