AKTUÁLIS MECCS

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: procee » 2019.08.13. 11:07

pussybuvar írta:Tudnánk 2-csatáros játékot játszani Müllerrel vagy Arppal. De akár Gnabry is bevethető, ill. ilyen ellenféllel szemben a 2. csapatból is lehet akár hozni egy csatárt. Szóval a lehetőség meglenne.

Müller kapcsán egyetértek, ha a szélen van, akkor neki kell tér. Tér, hogy tudjon mozogni, ill. befelé indulni. Nem olyan technikás és kreatív, hogy megoldja ott a szélen, akár egyedül, akár összjátékkal. Ő nagyon elkopott már a szélen, a csatár mögött jó lehet.
Csak az a baj, hogy oda meg rajta kívül nincs senki, így nem igazán játszunk olyan játékot, amibe illeszkedne. De ez a helyzet már évek óta. Amióta Götze lelépett, nincs másik játékosunk, aki ezt a "hamis 9-es" pozíciót meg tudná játszani. Kérdés pl. Werner mennyire lenne alkalmas rá. Vagy majd Arp.

Thiago kapcsán viszont nem értünk egyet. Nyilván minden támadás rajta fut át, de ez csak a pozíciójából adódik. Bárkit tennél oda, így lenne. Ellenben lassú és körülményes, aki legtöbbször csak alibizik. Azért ahhoz nem kell Thiago szintű spíler, hogy kipasszolgassa oldalra a labdákat, meg odarúgja a 3-4 méterre álló társnak vagy visszapasszolja.
Ellenben ahhoz képest, hogy a támadásban gyakorlatilag semmi kockázatot nem vállal, meg se próbál kulcspasszokat adni, rohadt sok labdát ad el. Meg miért nem tud soha vmi normális megindulást produkálni? Még egy Sánches vagy Kimmich is próbálkozik felhozni a labdát, lendületesen megindulni, vannak szép szólóik.
Thiago meg annyit csinál, hogy néha egy testcsellel elküld 1-2 embert, aztán megy a rutinpassz. Az meg külön idegesít, hogy kicsiben, tök ártalmatlan szitukban megy a flikk-flakk. Senkit nem érdekel, hogy külsővel, bokából meg tarkóval is tud passzolni,ha épp senki nincs ott és 2 méterre van tőle a célszemély. Ahogy az se, hogy ollózva vagy rákjárásban vagy épp kézen állva is haza tudja adni a pálya közepéről a labdát.
Akkor kéne arcoskodni meg színezni a játékot, amikor beljebb vagyunk vele. Ez az öncélú bohóckodás semmire se jó. Inkább azon kéne elgondolkodnia, hogy neki kéne lenni a húzóembernek és a klasszisnak a középpályán, ehhez képest egy Sánches hasznosabban játszik. Ill. úgy általánosságban sokkal inkább Tolisso, Sánches, Goretzka, Coman stb. teljesítményéhez lehet mérni az övét, mintsem mondjuk egy csúcsformában lévő Javi, Schweini, Lewa, Robbéry szinthez.


Annyira jól megfogalmaztad Thiago tevékenykedését, hogy nem is kell mit hozzáfűzni, esetleg még annyi, hogy néha nagyobb meccseken is próbálja ezt a flegmát, kapjuk is belőle lassan rendszeresen a gólt. Nem igazi vezér, nem igazi 6-os... Xabi-t mennyien szidták itt, te jó isten... S közben egy fiatal ereje teljében lévő játékos, negyede annyi alázatot nem tud beletenni a játékába, s hatékonyságában véletlenül sem tudja megközelíteni az "öreg"-ét. Ezen érdemes elgondolkodni...

Na meg Mülleren. Abszolút ott sem volt a pályán tegnap. Neki tényleg tér kell. Vagy már magam sem tudom, hogy mi, de Daviessel a kezdőben sokkal többet értünk volna, ahogyan majd ha lesz Perisic is bőven klasszis lesz szélen Müllerhez viszonyítva!

Ilyen statikus játékrendszerben, beállt védelem ellen Müllert szélen többé nem akarom meglátni!

Ennél engem csak az aggaszt jobban, hogy Kimmich is olyan volt tegnap, mint aki nem tudja, milyen rendezvény ez. Nem tudta, hogy védekezzen, vagy támadjon (gondolom, Müller eltűnése is megzavarta) így egyik sem ment neki, negyed osztályú játékosok lefutották, gyakorlatilag passzolni elfelejtett a végére.. Ezen nagyon megrökönyödtem...

Pavard ellenben olyan acélos volt, mindenhova odaért, nagyon odatette magát, ha így folytatja, kezdő lesz!

Ahogyan Goretzka érkezésével is sokkal nyomatékosabb lett a középpályánk. Azt hiszem, idén ő lesz ott a vezér!

Sanches játéka is nagyon tetszett, jó meglátásai vannak, szerelései is, kicsit még fejlődik, s komoly helye lesz itt. Az azonban nagyon tetszett, hogy sokszor volt az, hogy Coman elindult keresztbe jobb felé, s ő lépett ki szélre.

Tolisso is gyenge volt, azonban azt hiszem azért is játszatta Kovac végig, mert neki a tavalyi kihagyás után nagyon kellenek a percek, hogy felépítse ismét magát, vele türelmesnek kell lenni most.
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 952
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: sandorbayern » 2019.08.13. 12:54

Goretzka a letámadásban már most is Lewandowski mellett van elől, a tegnapi meccs is akkor kezdett valahogy kinézni, amikor behozták .Sanches és Tolisso nálam jó kispad szint,egy negyedosztalyu csapat ellen,nem tudtak komolyan vehető középpályáról induló akciót szervezni.Sanches annyival volt több, hogy sokat mozgott,általában rossz irányba.
Avatar
sandorbayern
 
Hozzászólások: 352
Csatlakozott: 2015.02.12. 17:39

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.14. 10:01

Számomra teljesen érthetetlen, hogy mennyire ragaszkodunk az 'alapjátékunkhoz". Egyszerűen nem tudjuk játszani az alapjátékunkat. Most itt sokan dicséritek Sanchezt, de azon kívül, hogy hajtott, mint a güzü, hát semmi értelmes nem jött ki abból, amit csinált. Ha azzal a szemmel nézzük, hogy mondjuk James helyén játszott, hát katasztrófa.

A meccsen amikor tudtam, végig Thiagot néztem. Sajnos a kritikusokkal kell egyetértenem, ez minősíthetetlen volt.

Nem tudom, feltűnt-e másnak, de nagyon megütköztem valamin: Kimmich már a 7 .percben veszekedett a társaival. A másik apró momentum: Hansi Flick (még?) nem jutott el odáig, hogy Robert Kovac mellett Niko Kovac mellé is oda tudjon ülni a kispadon.

Több mint tanulságos, hogy csak nem tudtuk kihúzni kapott gól nélkül, pedig ennél vérszegényebb támadásokat nemigen vezetnek ellenünk.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 170
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.16. 09:26

Utazás miatt nem látom a mai meccset de kíváncsi vagyok mi lesz

Hajrá Bayern!
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: csuri004 » 2019.08.16. 12:05

Sajnos én sem, majd itt ugyis a srácok leirják mi hogy volt, mert engem az NSO vélemeny nem érdekel.
Avatar
csuri004
 
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2014.04.11. 17:31
Tartózkodási hely: Barcs
Kedvenc játékos: Thomas Müller

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.08.16. 19:43

Na a mai pad jól mutatja miért kell még igazolás, gyakorlatilag Sanchezen kívül nem tudunk értelmeset cserélni csak a védelembe. Azért ha Singnek vagy Daviesnek be kell állni az már nagyon kemény lesz.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 825
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.16. 20:48

Szegény Lewa nagyot kapott.... Nem értem ez miért nem ért semmit...
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.08.16. 20:48

Ilyenkor hol van amúgy a videobíró?
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1548
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: lederhose » 2019.08.16. 21:17

Őszintén szólva rohadtul elegem van Thiagóból. Megint ő adta el a labdát a 2. gól előtt.
Avatar
lederhose
 
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:25
Tartózkodási hely: Szeged

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.08.16. 21:21

Azért ez a bíró is egy röhej... A Hertha gyakorlatilag küzdősportokat űz a pályán, de rá se hederít. A berliniek ücsörögnek 1-2 méterre az oldalvonaltól és ápoltatják magukat. Videóbírón persze semmit nem kell visszanézni...
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1548
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó