NationalElf

Re: NationalElf

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.09.09. 10:03

procee írta:Löw-nek lejárt az ideje, már a VB után. Számomra érthetetlen, hogy még mindig ő a szövetségi kapitány. Beleszürkült, nem tud új impulzust hozni, ami várható is volt. Hiába bizonyos játékosok "leselejtezése" s fiatalok behívása... Elveszítette ő már a bizalmat, talán magában sem bízik, így motiválni sem tud. Az új alap alapkövének egy új szövetségi kapitánynak kéne lennie, akinél mindenki tiszta lappal indulhat.

(Másrészről az ilyen 3 védős felállásokat és variációit, válogatott szinten úgy el kell felejteni, ahogy van. Sosem fog működni.)Úgy saccolom, hogy ha ma pontot veszít az Elf, repül. Kérdés, hogy veszít-e pontot.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: NationalElf

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.09.10. 12:36

Nemigen értem, hogy mit akar Löw. A tegnapi meccsen kb. ugyanazt mutatták be, mint a vb előtti utolsó felkészülési meccsen a szaúdiak ellen.

Ott is ment ez a passzolgatás hátul, s futtassuk meg az ellenfelet elöl, ami egyébként elég szórakoztató látvány, de az értelmét csak kutatom: egyfelől hiába húzza szét a mezőnyt, s csalogatja ki az ellenfelet a sündisznóállásból, valójában túl sokáig zajlik az adogatás a saját 16-osunkon, s túl sok játékosunk bevonódik ebbe. Tehát nem az van, hogy 3 védőnk + Manu három- vagy négyszögezik, majd amikor megnyílik a tér, akkor továbbadják a feljebb elhelyezkedő akárkinek, hanem szép lassan úgy alakul ez a hátsó adogatás, hogy már Kimmich is, meg Brandt is, Halstenberg is, Kroos is bekapcsolódott.

Ennek nyomán részünkről túl kevesen törődünk a támadásépítéssel, cserébe viszont fáradunk rendesen mi is. Az ellenfél játékosai közül viszont igazából csak a támadó szekciót készteti a gegenpressingre, a csapat másik 6-7 tagja viszont kifejezetten kevésbé van terhelve, mintha nyomnánk az ő térfelükön folyamatosan. Több idejük van pozíciót helyreállítani, ráállni a középpályásokra. Ilyen módon nem véletlen, hogy Reus, Werner, de még Gnabry gyorsasága sem igazán érvényesült.

Ráadásul azért simán benne van, hogy valamelyik védőnk vagy Neuer egyet csak hibázik egy-egy meccsen, s a kapu előtt 8(!)-20 méterre korrigálni már igen nehéz. (Végül anno a szaúdiak is rúgtak egyet - még csak azt sem lehetett mondani, hogy talált gól volt.)

Szerintetek mi értelme ennek?
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: NationalElf

HozzászólásSzerző: FERWIN » 2019.09.12. 15:27

Ide kell egy megfelelő hadrend és ahhoz igazítani a különböző taktikai variációkat. S nem pedig így hogy Löw meccsről meccsre kevergeti a hadrendet összevissza zavarva a játékosokat is. Egyébként Kovács is elkezdte ezt a hadrend kevergetést, ami szintén aggasztó, függetlenül attól hogy eddig hoztuk a meccseket
Kép
Ha valamiröl tudod, hogy az segíthet a másikon, akkor azt kötelességed el is mondani!
Avatar
FERWIN
 
Hozzászólások: 2593
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:45
Tartózkodási hely: Szabadka

Előző

Vissza: BL, Válogatott, egyéb ligákKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó