Thiago Alcantara

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.01. 13:34

Igen, nagyjából arról van szó, amit speziale is írt.

Az a baj, hogy a vkp dologban Thiago semmit nem segít. Sőt, ha nem akarunk vkp. nélkül felállni, akkor ő és Thiago kapásból elvisz 2 helyet, előrébb Müller/James és máris ott tartunk, hogy Tolissonak, Goretzkának nincs helye. Ellenben ugyanúgy venni kell vkp-t Javi mögé. Szerintem Leon egyébként irányítónak nem jó megoldás.

A vkp. sokszor kritikus poszt, de azért sok simán BuLi, kupa vagy BL meccsünket szerintem tudnunk kell hozni nélkülük is. Át kell szabni a taktikát kicsit, de megoldható. Tolisso amúgy szerintem pontosan olyan típusú játékos, mint Thiago. De mondjuk egy Goretzka-Tolisso duó hátul elég kéne legyen. Ha nem elég, akkor ott más probléma is lesz.

Az a bajom, hogy jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Thiago marad, James és Sánches távozik. Na most se Javinak, se Müllernek nincs így alternatívája. Thiagonak meg ott lesz Tolisso és Goretzka is, akiknek amúgy többet kéne játszaniuk.
Ellenben, ha a Javi-Thiago-Tolisso igencsak sérülékeny trióból vki kiesik, akkor máris szarban vagyunk és jöhetnek a vészmegoldások. Megint oda lyukadunk ki, hogy kéne vkp és ha James távozik, akkor irányító is. De pont Thiago posztja az, ahová még akkor is maradna 2 spílerünk, ha Sánches távozik.
Hát vagy megpróbáljuk azt, hogy James megy, Thiagot pedig előrébb toljuk. Akkor Müllert James helyett Thiagoval lehet rotálni, hátrébb pedig marad tér a fiatalabbaknak kibontakozni Javi mellett. Mindenesetre vkp akkor is jó lenne.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.05. 20:47

Úgy tűnik, hogy egyre biztosabb, hogy James is távozik.

Szóval én valahogy így képzelem el a jövő középpályját:


Müller/Goretzka

Thiago/Tolisso----Martinez/Goretzka

Szerintem azért ez nem lesz rossz így. Mondjuk kérdés, hogy ha esetleg James maradt volna Thiago ellenében, akkor ez a kp-ja erősebb lenne-e, mint a fent vázol

Müller/James

Goretzka/Tolisso----Martinez/Goretzka

A fene se tudja...de szerintem nem ezen fog múlni az idényünk, hanem azon, hogy kiket hozunk előre.

mindenesetre lassan összeáll a távozók listája:

Robben, Ribery, Rafinha, James...2 kérdés maradt még: Boa és Sanchez

Ez mondjuk esélyesen 6 ember. Mondjuk Sanchez nem sok vizet zavart, szóval legyen inkább 5. Viszont eddig csak 2 érkezőnk van. Úgyhogy az elég vicces lenne, ha csak 1 támadó érkezne még.
Mondjuk James elengedésével felszabadul 40 millió a tarsolyból, amivel együtt kb. 120 milliót költhetünk.

Ebből mondjuk kijönne Werner+Rebic vagy Werner+Ziyech
Pepé vagy esetleg Sané esetében már nem hiszem, hogy beleférne a budget-ba 2 ember, max úgy, hogy ha Boa és Sanchez eladásából bejövő zsetont is beforgatjuk az igazolásba.
Egy szó mint száz: mostmár igazán el kezdhetnék bejelenteni, hogy ki(k) jön(nek) a támadósorba
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Előző

Vissza: JÁTÉKOSOK, Edzők, VezetőkKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó