Säbener Straße (Klubközpont)

Krajcsovics István (King) Írta: 

Service Center

14 hónappal a munkálatok megkezdése után 2008 júniusában már meg is nyitotta kapuit az FCB új szolgáltatói központja. A vadonatúj létesítmény a Sabener Straße főhadiszállásánál található, ahol sokféle szolgáltatással várják a szurkolókat és a vásárlókat. Itt tudnak jegyet rendelni a rajongók vagy a fanklubok, és egy új FCB bolt is a szurkolók rendelkezésére áll. 


Még mielőtt belépnél a klub új otthonába, a Szolgáltatói Központ már önmagában lenyűgöző látványt nyújt. A 95 méteres épület piros kinézettel, antracit üvegpanelekkel és egy hatalmas klublógóval büszkélkedik. A porta, a szolgálati és a jegyeladó pult az Allianz Arena kicsinyített másaként néz ki, amely vizuálisan kényezteti a Bayern szimpatizánsait az új otthonban.

„Az új Szolgáltatói Központ a klub látható szimbóluma, a modernséget és a formaiságot jelképezi“ - Karl-Heinz Rummenigge. Valóban, az új háromemeletes épület a vásárlók és a rajongók legkorszerűbb érintkezési pontja, amely barátságos és profi szolgáltatást kínál.

Az új 250 négyzetméteres áruház a klub hűséges rajongóinak valóságos kincsesbányája, ahol Ribéry, Robben, Schweini és a társai másolatát látják, ingekkel, sapkákkal és még sokminden mással. A szomszédban a Bayern Tours utazási ügynökség található, amely üzleti és privát vevőket szolgál ki.

A Szolgáltatói Központ minden nap reggel 8-tól este 8-ig van nyitva. Az üdvözlő pultnál állandóan két barátságos és segítőkész személyzetis áll rendelkezésre, hogy segítsék a vevőket, amikor a bolt vagy az szolgálati pult zárva van. (Ezek reggel 9-től este 6-ig vannak nyitva.) A fenti parkoló 65 autónak és 4 busznak biztosít helyet.

Regenerációs Központ (Leitungszentrum)

A 2007-2008-as szezon vége után másnap jelentős újjáépítési munka kezdődött meg a Säbener Straßénél. A korábbi szakértői bázist (ahol a személyzet 1990 óta dolgozott)  teljesen kiürítették, újjáépítették, és a régi rajongói boltot is átköltöztették az új és korszerű Regenerációs Központba, aminek a berendezése csak hat hetet vett igénybe. Az elnök, Karl-Heinz Rummenigge így jellemezte: „Mindenki fel van dobódva. Ez a játékosoknak egy tökéletes oázis, miközben 100 százalékosan a labdarúgásra tudnak koncentrálni.”

„Ez a klub új ékszere és a szíve” - mondta Jürgen Klinsmann. „Ez bárhol egyedülálló a világban, a Real Madridnak és a Barcelonának sincs ilyen létesítménye. Igazán büszkék vagyunk rá” - jelentette ki a Bayern edzője. A tanács határozottan támogatta Klinsmann kezdeményezését, amely „minden területen segít a játékosok egyéni fejlődésében.”

A 2000 négyzetméteres Regenerációs Központ elsősorban a játékosok készségeit fejleszti a pályán belül és kívül. A terv része az is, hogy NBA és NFL játékosok látogatnak el a központba. Ehhez egy nagy tér szükséges - és valóban, az első emelet valójában egy nagyszoba.

A legkorszerűbb súlyzó- és fitneszterem oldalt helyezkedik el, a szomszédban pedig egy masszázsegység és az edzők irodája található, ahol az edző és  csapata tervezi, valamint elemzi az edzéseket. Szemben egy kávéház található könyvtárral, és egy családi szobával, ahol a játékosok eltölthetik az időt a partnerükkel és a gyerekeikkel. Egy keverőasztal és játékkonzolok gondoskodnak a további pihenésről.

Az első emeleten egy elektronikus tanulószoba található, ahol nyelveket tanulhatnak a játékosok. A családi szobából egy lépcsősor vezet ki a tetőtérre, ahonnan lehet látni a régi rajongói boltot, ami most egy másik létesítménynek ad helyet. Az előadóterem valójában egy 2,8 méteres képernyővel rendelkező privát mozi 39 bőrüléssel. A megbeszéléseket és a mérkőzéselemzéseket itt tartják, és egy időben akár ötnyelvűre is le tudják fordítani a beszélgetést.

Az előadóterem mellett a tetőterasz található, ahol a jövőben közösségi estéken grillezhetnek a sztárok. A fő öltöző, az edzők öltözője és a zuhanyzó három jéghideg medencével a földszinten található. Az újjáépített öltözőben 24 öltözőszekrény található és mindegyikhez egy kicsi digitális üzenő tábla tartozik, amely megmutatja a játékosok egyéni időbeosztását.

A Regenerációs Központban minden sztár dolgozhat, pihenhet és játszhat. Az ötlet úgy tűnik, működik. „Ez zseniális és boldog vagyok, hogy az edzések közti időt itt tölthetem” - fedte fel Rensing, „a Regenerációs Központ hatalmas, nem tudom szavakban leírni.”

Központi iroda

A Szolgáltatói Központ újjáépítési projektjében adott volt a lehetőség, hogy összegyűjtsék a Bayern adminisztrációs családját. Az új hivatalok az első és a második emeleten találhatóak, és ez megengedte, hogy a kereskedő és az engedélykiadási szekció hosszú évek után „hazatérjen". Ez eddig ideiglenesen Oberhaching külvárosban volt elhelyezve. A jegyek, a tagszolgáltatások, a felderítés, a fanklubok, az autogramok, a posta és a szállítmányozási osztály szintén az új épületben található meg.

Cserébe kiürült az öregebb irodaház. A tanácstagok irodái, mint Karl-Heinz Rummeniggeé, Uli Hoeneßé és Karl Hopfneré a második emeleten találhatóak, miközben a trió kiválóan láthatja a játékosok haladását az edzőpályán. A pénzügy és a könyvelési szekció a menedzsmentek irodái mellett helyezkedik el.

Az első emelet a médiának, a kommunikációnak, a szponzoroknak, a marketing szekciónak, az új média osztálynak és a nemzetközi kapcsolatoknak ad otthont. A földszint és az alagsor tartalmaz egy IT szekciót, plusz egy öltözőt az utánpótlás-és tartalékcsapatoknak.

Edzőpálya

A Säbener Straße a Bayern egész csapatának otthon ad, a Bundesliga rangidőseitől kezdve az U-8-as csapatig, nagyszerű edző és játszó feltételeket biztosítva. A sztárok öt pályán edzhetnek, melyek közül kettő fűtéssel is el van látva. Természetesen a gyepen a pályamunkások minden nap dolgoznak, hogy a felszíne jó minőségű és a fű szép zöld legyen.

A 80 000 négyzetméteres területen két-három generációs mesterségesen befüvesített pálya, egy strandröplabda-pálya és egy sokoldalú sportterem is megtalálható. A profik és a fiatal reménységek egyformán használhatják ezt a kiemelkedő létesítményt.

Legfrissebbek a szerzőtől: Krajcsovics István (King)

Free Joomla! template by Age Themes