Karl-Heinz Rummenigge - a végrehajtó testület elnöke

Karl-Heinz Rummenigge im Portrait

Karl-Heinz Rummenigge játékosként 1974-ben szerződött a Bayernhez a Lippstadt csapatából, és egészen 1984-ig a klub profija volt. 1984-ben az Internazionale együtteséhez szerződött. A Bayern színeiben 310 Bundesliga mérkőzésen 162 gólt szerzett, klubszínekben Európa Kupát, német bajnokságot és Német Kupát is nyert, a német válogatottal kétszeres világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok. Rummenigge 1955. szeptember 25-én született, a Bayern tiszteletbeli (örökös) csapatkapitánya. 1991-től 2002-ig a Bayern alelnöke, jelenleg a gazdasági társaság elnöke. Elnökként a Bayern külső megjelenésére (imázs) ügyel, médiafelelős, a nemzeti és a nemzetközi fórumokon a klub hivatalos képviselője. Rummenigge tagja a Német Labdarúgó Liga (DFL) vezető testületének, 2008 januárja óta pedig az ECA (European Clubs Association) elnöke.

 

A végrehajtó testület tagjai

Jan-Christian Dreesen

Andreas Jung

Matthias Sammer

Jörg Wacker

 
 
 
Karl Hopfner - elnökKarl Hopfner 1983 óta volt a Bayern vezetőségének (végrehajtó testületének) a tagja, azelőtt egy ipari vállalatnál volt magas pozícióban. Az 1952. augusztus 28-án született, közgazdasági diplomával rendelkező Hopfner elsősorban a klub pénzügyi munkájában vett részt, a jogi ügyekért és az emberi erőforrásokért volt felelős, valamint a postaügyek, a kereskedelmi ügyek, az adminisztráció, a Bayern Tours és a meccsek leszervezése tartoztak a felügyelete alá. Hopfner elismert szakértője annak, hogy hogyan lehet korlátolt felelősségű társaságként működtetni egy futball klubot, nem véletlenül választották be az UEFA adminisztrációs bizottságába is. 2012 novemberétől a klub első alelnöke, valamint a klub gazdasági társaságának felügyelőbizottsági tagja. 2014. május 2-án, a posztjáról lemondott Uli Hoeneß utódjának választották meg. Elnöki andátuma 2016-ban jár le.

Rudolf Schels 
 -
első alelnök

Rudolf Schels 2002 óta tagja a klubnak. Az 1949-ben született regensburgi vállalkozó elsősorban az élelmiszer-kereskedelemben volt sikeres, de az építőiparban és az ingatlanszektorban is dolgozott korábban mintegy két évtizeden keresztül. Négyszeres családapa, hobbija a golf, 2009-től a klub tanácsadó testületének tagja volt. 2012 novemberétől a klub második alelnöke, 2014 májusától pedig a klub első alelnöke. Feladata a klub gazdasági ügyeinek intézése, valamint a kosárlabda-szakosztály vezetése.

Prof. Dr. Dieter Mayer 
- második alelnök 

Dieter Mayer közjegyző, a müncheni Ludwig-Mäximilians-Universität professzora. 2001 óta tagja a klubnak, 2012-től a klub tanácsadó testületének volt az elnöke. Második alelnökként az amatőr szakosztályok (kivéve a kosárlabda), a jogi osztályok és a tanácsadó testülettel való együttműködés koordinálása tartozik alá.

Franz Beckenbauer - tiszteletbeli elnök

A "Császár" 1945. szeptember 11-én született, és mindent megnyert játékosként, amit csak lehet. 1965 és 1977 között volt a Bayern játékosa, 396 Bundesliga mérkőzésen 44 gólt szerzett. Ebben az időszakban ő volt a Bayern és a Nationalelf kapitánya is. Visszavonulása után edzősködni kezdett: 1986-ban ezüstérmes volt a német válogatottal a világbajnokságon, majd 1990-ben világbajnoki címre vezette a Nationalelfet. Kétszer is volt rövid ideig a Bayern vezetőedzője, 1994-ben bajnoki címet, 1996-ban UEFA Kupa győzelmet szerzett a csapattal. 1994 -től 2009 volt a klub elnöke, 2002 és 2009 között pedig a gazdasági társaság felügyelőbizottságának tagja is volt. Emellett a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) alelnöke, a 2006-os németországi világbajnokság szervezőbizottságának a vezetője, illetve a FIFA végrehajtó testületének a tagja is volt 2011-ig. 2010 januárja óta a klub tiszteletbeli elnöke.
 
 

Free Joomla! template by Age Themes