A feketekereskedelem visszaszorításáért

Fülöp Ákos Írta: 
Sajnos az utóbbi időben megszaporodtak a visszaélések a jegyekkel kapcsolatban. A betegség vagy egyéb ok miatt visszalépett tagok jegyeit sok fanklub a buszparkolóban értékesítette. A jegyek nagy része üzéreknél között ki. Mivel ezek a jegynepperek már ismertek a klubnál, taktikát váltottak és strómanokat küldenek maguk helyett: szurkolónak öltözött embereket küldenek felesleges jegyek után érdeklődni. 
 
Ezért a klub a következők betartására kéri a fanklubokat: 
 
1. Az Aréna környékén ne adjunk el jegyet, semmilyen áron. Kivétel: ha potenciális vevő velünk együtt lép be a stadionba, így a csalás esélye megszűnik. 
 
Ezen kívül sokan tesznek fel internetes cserebere börzékre jegyeket, pl. Facebook csoportokba. Az itt vevőként ill. érdeklődőként jelentkezők között is akadnak fekete bárányok, akiket a klub visszaélés tapasztalása esetén azonnal kizár. De a munkánk kárba vész, ha ezek a már felfüggesztett tagok továbbra is jegyhez jutnak az előbb említett csatornákon keresztül. 
 
2. Internetes cserebere börzéken, pl. Facebook csoportokon keresztül ne hirdessünk meg jegyeket. A belepőjegyek és éves bérlet-helyek biztonságos és legális módon kizárólag az FCB Zweitmarkton keresztül szabad eladni. 
 
Amikor a jegyeket fankluboknak eladjuk, abból indulunk ki, hogy azokra a fanklubtagok tartanak igényt. Mégis azt tapasztaljuk, hogy sokszor pl. helyi lapokban meghirdetik a utazásokat, amelyeken nem-tagok is részt vehetnek. Ez igazságtalan azon tagok szempontjából, akik az adott meccsre nem kaptak jegyet. 
 
3. A jeggyel kombinált túrákat kizárólag tagoknak szabad felkínálni. A szervezője mindig köteles egy listát vezetni az utazókról, hogy egy vizsgálat esetén a stadionba való belépéskor azt fel tudja mutatni. 
 
A túrák hatalmas fizetetlen munkával kapcsolódnak össze. De sem mi, mint klub, sem a tagok nem szeretnénk azt látni, hogy egyes fanklub-felelősök az átláthatatlan árpolitikával keresni akarnak a túrákon. 
 
4. A busz- (esetleges szállás-, a szerk.) és jegyköltséget ezért külön fel kell tüntetni. A jegyár soha nem haladhatja meg a rányomtatott összeget (posta- és kezelési költség nélkül).  
 
A fent feltüntetett pontok figyelmen kívül hagyása esetén sajnos már nem áll módunkban az esetlegesen már kirótt büntetéseket enyhíteni.

Free Joomla! template by Age Themes