Elődöntő és Frühlingfest - élménybeszámoló

Szabó Sándor Írta: 
Mint ahogy sokan tudhatjátok, az FCBM Hungary Fanklub rendszeresen tervez utazásokat  kedvenc csapatunk müncheni mérkőzéseire.  Fanklubunk a múlt heti Bremen elleni hazai kupameccsen  is képviseltette magát pár szurkolótársunkkal. Az visszatérésük után felkértük Imi barátunkat, hogy foglalja össze élményeit, amivel remélhetőleg újabb szurkolótársak kapnak kedvet egy ilyen úthoz, illetve ahhoz, hogy a fanklub tagjai legyenek:

"A Werder elleni kupaelődöntőre nem volt egyszerű bekerülni. Számomra legalábbis egyáltalán nem.

A müncheni meccsnézés lehetőségét a Fanklub február 11.én vetítette elő, aztán eltelt néhány nap és február 16.án megjött a sok szurkolótársam által várt hír, miszerint a jegyigénylésünket elfogadták, ezzel 30 jegyet kínáltak fel számunkra. Rutintalan, tapasztalatlan fanklubtagként viszonyt sajnos nem néztem minden nap az emailjaimet és csak másnap tudtam regisztrálni, ami automatikusan várólistára helyezetett. Nah ekkor jött a pánik és a kétségbeesés „hogy én erről biztosan lemaradok” Próbáltam megmozgatni mindent. Már hajlandó lettem volna akár rögtön, egyben átutalni az utazási összegét. Hívtam Ladányi Zsoltit, írtam Fülöp Ákosnak, de eredménytelenül. Jófejek voltak, szívesen segítettek volna mindketten, de a szabály az szabály. Várnom kellett a sorsolásra (24fő elsőkörben bejutott a meccsre, 6 embert pedig kisorsoltak) Emlékszem ez akkor mennyire nyugtalanított, de megvártam a vasárnap estét hátha. És mit ad Isten engem is kisorsoltak, ismét bekerülhettem azon kevés emberek közzé akik a Südkurvéból nézhetik kedvenceink meccsét! Zseniális érzés volt ezzel szembesülni!
imi bkozep

Eljött a várva vár nap, április 19. Gyülekező reggel 6kor Budapesten a Hősök terén volt. Már előző nap este felmentem Pestre, hogy egyik barátomnál aludjak. Izgultam, egész éjjel forgolódtam nem tudtam aludni. Hajnalban aztán trolira szálltam és megérkeztem a helyszínre. Jó volt látni ahogy 5:40kor nem én vagyok az első és már legtöbben útra készen vártak. A kiutazás jó hangulatban telt, sokat elemeztünk, beszélgettünk (főleg az soron következő BL elődöntőkről az Atletico ellen) Hiszen a Bréma ellen nem féltünk, sőt szerintem sokan vártunk gálázást.

Megérkeztünk Münchenbe délután 17óra környékén. A&O München Laim nevű szállodába. Szobáinkat elfoglalhattuk. Normális, rendezett szobákat kaptunk. Semmire sem lehetett panaszunk. Kicsit pihentünk és 18óra után már indultunk is az Allianz Arénába. (Hiszen érdemes hamar elfoglalni a helyeket.) 19:15kor már bent voltunk a stadionban, elfoglaltuk a szektorainkat. Az első félidőt néhányan a Südkurve alsó részében, elől a szögletzászló előtt néztük végig. A második félidőt pedig (ami már eseménydúsabbra sikerült ) kicsit fentebb a lépcsőn állva többszáz ember társaságában. (ilyenkor mozdulni alig lehet, heringparty jellege van a dolognak) Ezzel együtt élveztük a szenzációs hangulatot. Én személy szerint a kiabálástól berekedtem. Végül nem a legjobb meccsünk volt, de lényeg, hogy behúztuk. Két Müller góllal bejutottunk a Berlini döntőbe!

imi costaAz elődöntőt követően, ahogy visszatértünk a szállodába a szurkolói csapat jó része még néhány pohár sör kíséretében megünnepelte az aznapi győzelmet. Én és még néhány szurkolótársam pedig a pihenést választottuk. Másnap aztán útra keltünk és ellátogattunk a Säbener Straßéra (a Bayern edzőközpontjába) Bár én személy szerint csak reméltem, hogy az előző napi meccs után még tartanak egy edzést a játékosoknak, de hála Istennek ez bejött és láthattuk például ahogy bohóckodva Vidal és Douglas Costa felénk tart egy golfkocsival vagy azt ahogy Müller, Ribery , Götze körbe-körbe futnak nem messze tőlünk az edzőpályán. Én személy szerint tovább maradtam volna, aláírásért ott szorongattam a Mülleres mezemet mint egy kisgyerek, de sajnos a többiekkel tovább kellett mennem. Ebédelni vettük az irány az Englischer Garten felé. Szép, hangulatos kis parkrész, tele különlegesen nyugodt bajor átlagemberekkel.

Aztán következett a Münchner Frühlingsfest (azaz Müncheni tavaszi fesztivál) A város azon részében vidámpark és sörkülönlegességek vártak ránk. Lenyűgöző volt minden szempontból! Ezek után pedig következhetett a Bayern szurkolói kocsmája, ahol még egy kis időt közösen eltölthettünk. Végül pedig hazafelé véve az irányt beugrottunk a REAL-ba (mármint nyilván nem mentünk el Madridig, hogy vehemensen belemenjünk a lehetséges BL döntős ellenfelünk gyomrába :D ) Csupán sörökből, csokikból vásárolgattunk egy kicsit a helyi bevásárlóközpontban! Hazafelé úton éjszaka érthetően már kissé fáradtabb, halkabb volt a társaság. Menetrendhez képest valamivel hamarabb reggel6 előtt már Pesten voltunk.

imi Csajok

Összességében elmondhatom rendkívül hálásak lehetünk mindnyájan, akik részt vehettünk ezen a kiránduláson l Hatalmas élményt jelentett szerintem mindenkinek! Köszönet a szervezőknek! Remélem hamarosan ismét találkozhatunk addig is! Hajrá Bayern! Mia San Mia"

Imi

Free Joomla! template by Age Themes