Élménybeszámoló: FCB-W.burg

Ladányi Zsolt Írta:  Ladányi Zsolt

A szezon első utazására sajnos elég későn került sor, de összesen 50 fanklubtag tekinthette meg a kedd esti kupamérkőzést.

Hétfő reggel 8-kor indultunk útnak Budapestről, a dunántúli fanklubtársaink felvétele után egyenesen München felé vettük az irányt. A koraesti csúcsra értünk Münchenbe, de sokat nem késve este fél 7-kor már elfoglaltuk a szállásunkat a már szinte törzshellyé vált A&O Hostelban, 4 megállóra a főpályaudvartól. A szobák elfoglalását követően a recepciónál gyülekeztünk, ahol Fülöp Ákos, a fanklub második elnöke is csatlakozott hozzánk. Legtöbben a főpályaudvar felé vettük az irányt, ahol a kolbászosnál megvacsoráztunk, majd beültünk a szintén törzshellyé vált Bayern kocsmába, a FanArenába. A helyet néhány helyi kivételével mi töltöttük fel, személy szerint este 10 előtt indultam vissza a szállásra, de többen még maradtak, illetve olyan is volt, aki a belvárosba is ellátogatott még.A mérkőzés napján a reggelit követően fél 9-kor indultunk szabad programokra, nagyobb csoportban az edző központba vettük az irányt, a Säbener Straße-ra. Edzés csak a fiataloknak volt, viszont a Bayern Shopban mindenki megejthette a bevásárlást. Ezt követően a főtérre (Marienplatz) vettük az irányt, ahol megtekintettük a Frauenkirche és a St. Peter Kirche templomokat, utóbbi esetében a kupola is látogatható volt, ahonnan el lehetett látni egészen az Allianz Arenáig.

Akiket nem vonzott a templomok látogatása, azok a HB sörözőbe látogattak el ez idő alatt, majd a Mária szobornál volt a találkozó, ahonnan a Sör és Októberfest múzeumba vettük az irányt, összesen 27-en. A jegyet árúsitó idős úr meg is lepődött a számon, talán egész évben nem volt még ennyi látogató.
:)A múzeumban a sörfőzés régi kellékei, fényképek és korsók voltak kiállítva, illetve a korábbi Oktoberfestek plakátjai, ereklyéi. Egy kisebb filmteremben a sörfőzés rövid történetét is meg lehetett tekinteni. A körbejárás után a múzeum sörözőjében fogyasztottuk el jól megérdemelt sörünket, majd kisebb csoportban az Olympiaparkba vettük az irányt, ahol lehetett választani a torony látogatása és a BMW Welt (BMW világa) között. Közben kaptunk egy fülest, hogy az egyik karlplatzi sportüzletben extra kedvezményes Bayern cuccokat lehet vásárolni, ezért a tervezettnél korábban visszaindultunk a főpályaudvarra, ahonnan gyalog már nem messze volt az üzlet.Néhányunknak sikerült is megfelelő méretet találnia, majd visszaindultunk a szállásra, ahonnan este 7-kor már újra együtt elindultunk a stadionba. Bőven este 8 előtt mindenkinek sikerült beérni a stadionba, ahol elfoglaltuk szektorainkat. Sajnos a mérkőzés nem volt túl látványos, de szerintem mindenkit kárpótolt a hangulat, illetve természetesen az elmaradhatatlan továbbjutás. Reméljük, hogy a következő mérkőzések során ismét visszatér a csapategység, ami valjuk be, mostanában nem igazán látszik. A következő látugatásunk a hónap végi Hamburger SV elleni bajnoki mérkőzés lesz, a most jelenlévők közül többen is duplázni fognak. Természetesen kommentben várom a részt vevők egyéni beszámolóit is, akik remélem, hogy kivétel nélkül élvezték az utazást.

Ladányi Zsolt
fanklub elnök

Free Joomla! template by Age Themes