6. Fanklubtalálkozó - beszámoló

Pethő András Írta: 

Hatodik alkalommal gyűlt össze az FC Bayern München Hungary Fanklub a szokásos féléves találkozóra. A helyszín a szeptemberihez hasonlóan a budapesti Ecke 22 étterem volt. A taggyűlésen ezúttal is köszönthettük szeretett klubunk egykori kapusát, Fazekas Árpádot.

A csoport egyik felének ez a találkozó már pénteken este megkezdődött. A szokásos fővárosi közös meccsnézés keretében a Luigi Sport Pubban tekintettük meg a Wolfsburg elleni mérkőzést. A másnapi taggyűlés miatt vidékiek is nagyszámban jelentek meg.

A győzelem és a viszontlátás öröme hamar egy hatalmas partiban fordult át. A hangulatot a klubhoz kötődő zenei felhozatal is segítette. Különös poént vitt az éjszakába a hirtelenjében előkerült Dante-paróka.

Képszakadás.

Alighogy a maroknyi csapat szombat hajnalban elvált, máris lehetett indulni a hétvége fő programjára, a fanklub-találkozóra. Minden eddiginél többen jelentek meg.

Nagyjából délben megkezdődött a találkozó hivatalos része. Ladányi Zsolt, a fanklub elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd ismét végigment a fanklub legfontosabb célkitűzésein, alapszabályain illetve a közösség történetén. Ezt követték az alapszabály-módosítási javaslatok megvitatása és megszavazása. Ilyen volt az, hogy a fanklub vezetősége újabb négy személlyel bővült. Miután szóltak/tunk pár szót ennek apropóján, az új belépők is bemutatkoztak. Akiket korábbról nem ismertünk, róluk is megtudtunk pár dolgot.

A hivatalos dolgokat követően megtekintettük a ZDF Bayern-story című dokumentumfilmjét, melyhez greislige, Fülöp Ákos készített magyar feliratot.

Kis pihenő, közben Fazekas Árpád is megérkezett. Megosztotta velünk régi képeit, s mindegyikhez fűzött egy érdekes anekdotát. Lebilincselő volt.

A beszélgetés után több hivatalos programpont nem volt, a többség megebédelt, egyébként pedig laza sörözés, csevegések alakultak. Ahogyan telt az idő, folyamatosan szállingóztak el az emberek. Végül 8-9-en maradtunk. Az este megalapozását követően nyakunkba vettük a várost, s még beugrottunk egy-két helyre betyárkodni.

Több megállót követően egy belvárosi karaoke-bárban kötöttünk ki. A többedik sört követően a karaoke-ból egyre inkább egy Arjen Robben kultusz lett. Gyakorlatilag minden dalba beleszőttük a klasszis szélső nevét. Az LGT „Robbentelen dal” című száma klasszikus marad. Természetesen a legnagyobb tisztelet mellett.

Mindenképpen megérte tehát részt venni a gyűlésen, csak ajánlani tudom azoknak is, akik eddig még nem jöttek el. Illetve továbbra is szeretettel várjuk új tagok belépését. Arra figyeljetek azonban oda, hogy idéntől a jelentkezési időszak csak nyáron lesz.

 

Free Joomla! template by Age Themes