Bastit beválasztották Hall of Fame tagjai közé

Szabó Sándor Írta: 
Világbajnok, triplázó, Fußballgott – Bastian Schweinsteiger futballkarrierje igen impresszív. A keddi búcsúmeccse előtt pedig most végre a megfelelő elismerést is megkaphatta korábbi klubjától, a Bayerntől, amiért rengetegett tett.

Először Bajorország kancellárjától vehette át Bajor Érdemrendent, majd délután az Allianz Aréna Erlebniswelt-jében jelentették be, hogy beválasztották a német rekordjbanok Hall of Fame-jébe és ezzel ő lett a 18. tagja a "kiválasztott körnek". Basti ezzel olyan nevekkel került egy polcra, mint Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier, Lothar Matthäus vagy éppen Philipp Lahm – Nem vitás, olyan kitűntetést kapott, ami tényleg csak a legjobbaknak jár.

"Hatalmas megtiszteltetés ilyen nevek mellé kerülni" - nyilatkozta boldogan a helyszínen.
Ezen a nagy napon azonban nem érkezett üres kézzel Basti. A legendás középpályás ugyanis az Erlebniswelt-nek ajándékozta világbajnoki érmét, ami ezentúl megtekinthető lesz az Arénában - közel a csillágjához.

500 meccs, 68 gól és 22 trófea

Ifijátékostól klublegendáig - Bastian Schweinsteiger bayernes karrierje hosszú múltra tekint vissza. A Kolbermoorban született játékos 13 évese csatlakozott a klubhoz és 2002-2015 között volt a profi csapat tagja - és olyan sikereket ért amit csak kevesen a klub történelmében. 500 meccs során 68 gólt és 22 trófeát szerzett. Egyetlen más játékos sem volt ilyen sokszor bajnok vagy Német-Kupa győztes mint ő. "Basti minden tekintetben rekordtartó, mindent megnyert amit csak lehet a fociban".


 "Basti mindig is csibész volt, és ennek megfelelően sokat csibészkedett és hibázott is...de ha szükséged volt rá a pályán, akkor ő ott volt. Ilyen egy igazi karakteres játék" - éltette őt Uli Hoeneß.

A hivatalos kitüntetéseken túl a legnagyobb megtiszteltetés viszont kedd este várja, amikor is 75.000 néző csak érte megy ki az Allianzba, csak azért hogy méltó búcsút vegyenek tőle.

S hogy magáról a mérkőzésről is szó essen: mint köztudott, kedd este 20:30-tól a Bayern Basti aktuális klubját, az amerikai Chicago Fire-t fogadja, és várhatóan - a szokásoknak megfelelően - mindkét csapatban pályára fog lépni.
Átigazolási hírek: Brandthoz csak gratulálni tudok a vezetőségnek, valóban csapatépítés folyik...remélem, hogy...
ptg May 22 - 21:08

Bundesliga: Beindult a Dortmund, Thorgan Hazard és Julian Brandtot is leigazolták.Már...
Kozi31 May 22 - 14:53

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes