Szabálymódosítások jönnek

Szabó Sándor Írta: 

A 2019/20-es szezontól új szabályok, illetve szabálymódosítások fognak életbe lépni. Így érdemes lesz ezekkel tisztában lenni:


Pénzfeldobás: A következő szezontól, a pénzfeldobást megnyerő csapat választhat, hogy VAGY a kezdőrúgás jogával VAGY a térfélválasztás jogával él.

Bedobás:
Bedobáskor az ellenfél játékosainak minimum 2 méter távolságot kell majd tartani a az oldalvonal azon pontját ahol a labda bedobásra kerül, és az akkor is 2 méter kell hogy legyen, ha a dobó játékos jóval a vonal mögül hajítja el a labdát.

Csere:
Hogy elkerüljék az időhúzást a cserék során, ettől a szezontól fogva a lecserélt játékosnak, a hozzá legközelebb lévő oldalvonalnál, a lehető legrövidebb útvonalon kell elhagynia a pályát.

Lapok 1.:
Sportszerűtlen magatartás esetén mostantól a sárga, második sárga és piros lap is felmutatható az edzőknek vagy a stáb bármelyik tagjának. Ha a bíró nem tudja megállapítani, hogy pontosan ki volt az elkövető, akkor az adott csapat edzőjének is felmutatható a lap.

Lapok 2.:
A jövőben azonnal elvégezhetőek a szabadrúgások és nem kell megvárni, hogy a bíró kiossza a sárgát vagy a pirosat a vétkes játékosnak, az később, a következő játékmegszakítás során is megtehető majd.

Kirúgás/szabadrúgás:
Mostantól a labdának nem kell elhagynia a büntetőt kirúgás során. Amennyiben a labdához hozzáérték lábbal és megmozdult akkor játékban van. Ez a közvetlen és közvetett szabadrúgásokra is érvényes .

Sorfal:
Egy legalább 3 játkosból álló sorfal esetén, a támadó csapat játékosainak minimum egy méter távolságot kell tartaniuk attól, magyarul az ellenfél játékosa most már nem állhat be a védekező csapat sorfalába.

Kapusgól:
A kapus természetesen bármikor rúghat/fejelhet gólt, de mostantól nem ér ha a saját büntetőjéről az ellenfél kapujába dobja a labdát.
Kezezés góllövés közben: Mostantól minden gól amelynél a labda kezet vagy kart ér, érvénytelenítve lesz, függetlenül attól, hogy a kezezés szándékos vagy nem szándékos volt. Ha kezezés előnyszerzéssel járt, akkor az büntetve lesz.

Büntető: A kapus legalább egyik lábának a gólvonalon vagy fölött kell a lövés pillanatában, és a kapus nem állhat a gólvonal mögé.
Játékvezető: A bíró mostantól nem a “pálya tartozéka”, így ha hozzáér a labda és abból gól lesz, vagy a másik csapathoz kerül a labda vagy támadásindítás less belőle, akkor játékvezetői labdával kell folytatni a meccset”

Hazaadás: Ha a kapus egy rosszul sikerült visszapassz után, tisztázási szándékkal egyértelműen megjátssza vagy próbálja megjátszani a labdát lábbal, akkor utána felveheti azt kézbe.
Időhúzás: Általánosságban, az időhúzás mostantól hamarabb lesz büntetve és konzisztensebben. Ha sípszó után, az akinek a csapata ellen ítéltek, nem hagyja ott azonnal a labdát – így húzva az időt – szankcionálva lesz. Így mostantól az a gyakorlat, hogy az időhúzó játékos felveszi a labdát és magával viszi, a múlté.

További információk

  • Forrás: fcb.de
Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

AKTUÁLIS MECCS: Teljesen abszurd ez a hozsannázós cikk, mintha nem látott volna...
Racilaci Oct 9 - 20:03

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes