Koefficiensek: Nyeregben

Pethő András Írta: 

 

Megkezdődött az új szezon a nemzetközi kupákban is. Nézzünk meg, mi a helyzet az UEFA koefficiens-listáján!

Jelentős változás következett be ebben a szezonban a Bundesliga csapatai számára a nemzetközi kupákban. Ettől az évtől ugyanis már eggyel több csapatot küldhet Európába a német liga. S a tavalyi szezon végeztével az is biztossá vált, hogy ez a következő szezonban is így lesz. Ebben a szezonban pedig a cél, hogy a németek megőrizzék az időközben nagyra nőtt előnyüket az olaszokkal szemben – és lehetőség szerint még növeljék is azt, őrizvén legalább a harmadik helyet Európában.

Némileg ebben a szezonban már nehezebb dolga lehet a német csapatoknak, hiszen mivel eggyel több klub vesz részt a küzdelmekben, eggyel többel is osztják el végül az összpontszámukat. Ez az Európa-Ligát gyakorlatilag semmibe vevő olaszoknak nem jött jól anno, meglátjuk, a németek részéről ez mit fog jelenteni.

A selejtezők lezárultával úgy fest, annyira nem kell félnünk ettől. A selejtezők során ugyanis a németek 2.642 pontot gyűjtöttek, míg az olaszok 2.250-et, ráadásul mindezt úgy, hogy az eggyel több német kiemelt miatt a selejtezőkben a német és olasz csapatok ugyanannyi meccset játszottak, a németek pontszámát azonban nem hattal, hanem héttel osztották.

Ugyan a Mönchengladbachnak végül nem sikerült kiharcolnia a BL-t, de ki kell emelni, hogy az Udinésének sem, így idén mindössze két olasz csapattal találkozunk a Bajnokok Ligájában. Olasz csapat az elmúlt HÁROM év egyikében sem tudott sikeresen venni egy BL-selejtezőt.

Most a németeknek – ha négy teljes évet és a mostani selejtezőket vesszük figyelembe, amolyan élőtabellaként – 64.328, míg az olaszoknak 51.981 egységük van. Az előny jelentős, ami kedvező képet fest elénk a jövőt illetően. Ráadásul az elmúlt években a németek 1, 3, 3 és 3 egységgel szereztek többet az olaszoknál, ami rendkívül kiegyenlített képet mutat: nem kell attól félni tehát, hogy egy-egy kiugró év kiesése majdan problémákat okozhat.

Az élőtabellán egyébként most az angolok állnak a németek előtt – ők 5 egységnyivel szereztek többet a németeknél, míg a spanyoloknak a tavalyi kiugró év már első helyet eredményez.

Érdemes megemlíteni, hogy az olaszokat hátulról már a portugálok és a franciák is fenyegetik. Az élőtabellán mindkét nemzet két ponton belül áll.

 

AKTUÁLIS MECCS: Na a 93 perces kontra azért össze jött úgy hogy...
Atesz12 Aug 23 - 20:22

Átigazolási hírek: Én anno nagyon bíztam Sanchesben és díjaztam az elhozatalát, viszont...
Thommeyy Aug 23 - 16:21

Adok-veszek: Elado Bayernes ora, es salak.
Bayern90 Aug 22 - 10:47

Free Joomla! template by Age Themes