JUPP: "Már tisztáztuk az edzőkérdést, többet erről nem nyilatkozom"

Mayer László Írta: 
A BILD-del készült nagyinterjúban kiderül milyen feltétellel tért vissza Jupp a padra, és újabb kis betekintést nyerünk magánéletébe:


BILD: Mi lesz hamarabb? Megalalkul végre az új német kormány  vagy eldől az edzőkérdés a Bayernnél?
Jupp: A dolgok tisztázva vannak nálunk, többet ezzel kapcsolatban már nem fogok mondani. Sajnálatosnak tartom, hogy Németország a szemptemberi választások óta nem tudta még megalkotni a vezetést, akik képesek lennének az országot irányítani. Arra számítok azonban, hogy most már sikerülni fog egy értelmes megoldást találni - a Bayernnek pedig egy megfelelő edzőt nyártól.

Akit Jupp Heynckesnek hívnak?
Erre Önök is tudják a választ.

Akkor igazat mondott Berti Vogts? Azt mondta, hogy beszélt Önnel és már eldőlt, hogy folytatja-e vagy sem, s hogy ez már csak játék a médiával.
Igen, Berti már tud a döntésről.

Végleges, hogy 2018.07.01.-től nem Ön lesz a Bayern edzője?
Mindent elmondtam ezzel kapcsolatban.

Ki lenne az ideális Bayern edző?
Ezt én nem tudom, a vezetőség dönti el. Jelenleg nagyon elégedettek. A Bayernnél a megfelelő edzőt a sikerek jelentik.

Karl-Heinz Rummenigge arról mesélt, hogy az egyik feltétele az volt a visszatérésének, hogy ő és Uli Hoeness újra egy húron pendüljenek. Mennyire elégedett velük?
Ulival hosszú idő óta együtt játszottam a válogatottban, Karl-Heinz első válogatott mérkőzésén velem együtt lépett pályára, Wales ellen. Úgy vélem, hogy egy ilyen klubnál, mint a Bayern fontos, hogy két ilyen nagy személyiség azonos irányba haladjon és megtalálják a közös hangot. Sok mindenről hallottam az otthonomban, Schwalmtalban és azt gondoltam: "Ez így nem mehet." Mindkettejüknek világosan elmondtam a véleményem a megbeszélések során. Az egész igazából felesleges volt, hiszen az Olimpuszon is jut hely két embernek. Mindkettejüknek hatalmas érdemei vannak a klubnál, nagyon előnyösnek találom, hogy ilyen harmónikusan dolgoznak együtt.

Feltűnt nekünk, hogy Hoenesst néha Ulrichnak nevezi Uli helyett. Ilyenkor mindig az az ember érzése, hogy akkor hívja így, ha nem igazán örül annak, amit nyilatkozott. Így van?
Ha komoly dolgokról van szó akkor Ulrichnak nevezem. De van ebben egy kis heccelés is. A felesége, Susi mindig Ulrichnak szólítja. A nők pedig mindig kemények velünk. Talán tőle vettem át én is ezt.

Ő pedig úgy válaszol, hogy Josef?
Igen, néha ő is ezt használja.

Mikor a szerződéshosszabbításról győzködték akkor is azt mondta, hogy: „Ulrich, hagyd inkább a dolgot“?
Heynckes: „Nagyon jól ismerem Karl-Heinzt és Ulrichot, tudom milyenek, ha valamit el akarnak érni. Így tőlük ezt elviselem. Nagyon őszinte és nyitott a viszonyunk. Tudják, hogy működöm, hogy világos véleményem van, amit ki is fejezek. S szerintem ez nekik is tetszik"

Ki a legfontosabb személy ha a jövőjét illető kérdésekről van szó?
Heynckes: „Természetesen a feleségem. Már az elejétől kezdve így volt. De a szakmai dolgokban, ami a csapatot, a játékosokat illeti, azt magamban döntöm el. Ahogy Salihamidzic szokta mondani: 'Imponáló, hogy mindenre van egy terved' Kell lennie egy startégiának, felkészültnek kell lenned mindig"

Mondhatjuk azt, hogy a negyedik müncheni időszakával most már otthona lett ez a város?
Heynckes: „A feleségemmel 1987-ben jöttünk először Münchenben és már akkor nagyon jól éreztük magunkat itt. Nagyon kellemes, a város, az emberek, a környezet. S a környéke is, a vidék, a tavak, álomszerű. Akkoriban mindig volt egy szabadnapunk és reggeli után útnak indultunk: Tegernsee, Chiemsee, Starnberger See vagy épp Salzburg fele. Akkoriban beleszerettünk a vidékbe, így igen, egyfajta második otthonná vált. Az igazi otthon viszont a Rajna-vidéke marad, először Mönchengladbach, majd most Schwalmtal.“

Van még valamilyen személyes álma, amit meg szeretne valósítani? Egy világ körüli út a feleségével mondjuk?
Heynckes: „Önök még fiatalaok (nevet) De valamikor, hadd áruljam el, nem lesz már annyira motiváló az utazás. SOkat voltam már úton. Mondjuk az is igaz, hogy a hoteleken és stadionokon kívül nem sok mindent láttam, és mindig feszültséggel tele voltunk, vagy játékosként vagy edzőként, így az más kicsit. Igazából a feleségem se utazik már olyan szívesen - és mikor otthon voltam az mindig csodás volt. Visszábbvonultam a nyilvánosságtól mert korábban mindig újságokban és a tévében szerepeltem.

Hogyan sikerülte felesége, Iris térdoperációja?
Heynckes: „Jól van, csak hiányol engem. Érthető, hiszen eddig mindig együtt voltunk, Madridban, Bilbaoban, Tenerifén de még Lisszabonban is. Nem egyszerű, ha az üres hotelszobába térsz vissza, nem túl vidám. Általában korán le is fekszem, mert túl fáradt vagyok máshoz.“

Ennyire megterhelőek a napjai?
Heynckes: „A jó csapatszellemet mindig is élveztem, mint most is a munkát a játékosokkal és a stábbal. Ez jó dolog. De mindeközben ki is merít a munka reggeltől estig. Azzal, hogy az ellenfeleket tanulmányozom, nem marad sok idő a magánéletre, konkrétan manapság nincs is olyanom hogy családi élet. Az én koromban erre figyelni kell. Oké most jól megy, szívesen csinálom, de mindeközben sok erőt is igényel mind testi mind szellemi értelemben. Folyamatosan élesnek kell lenned, figyelned“

Sosem gondolt arra, hogy a felesége is Münchenbe költözzön?
Heynckes: „A probléma az, hogy Schwalmtalban van egy nagy házunk, állatokkal. Plusz az operáció miatt sem mozoghatott. De most majd egy hétre ellátogat ide“

Candoval jön, a híres németjuhász kutyájával?
Heynckes: „Nem, az nem menne. Nem akarjuk nagyon kimozdítani a környezetéből. Őt majd addig a kertész gondozza és a házvezető"

Milyen idős Cando?
Heynckes: „Áprilisban lesz 13. Komoly kor egy juhászkutyánál.“

Látszik is rajta?
Heynckes nevet: „Persze! Ahogy rajtam is. Majd ha Ti is 72 évesek lesztek, gondoljatok erre vissza!“

Félve szokott belegondolni abba, hogy mi van ha már ő nem lesz?
Heynckes: „Ez nagyon nehéz dolog, nem lehet tudni ugye meddig lesz velünk. Új kutyát biztos nem akarok majd. Cando egy álom, az én különleges barátom“
 

További információk

  • Forrás: bild.de
AKTUÁLIS MECCS: Tolisso nekem sosem tűnt Bayern-szintnek. egy jó erős középszer volt...
Basti Aug 25 - 14:36

Átigazolási hírek: Szomorú lennék...igy is az vagyok higy Hummels elment, főleg Pavard...
csuri004 Aug 25 - 5:36

Adok-veszek: Elado Bayernes ora, es salak.
Bayern90 Aug 22 - 10:47

Free Joomla! template by Age Themes