RIBÉRY | "Jupp miatt akarunk duplázni!"

Forditotta: 

A csak pár napja hosszabbító Franck Ribéry a következő szezonra vonatkozó céljairól  nyilatkozott a BILD-nek, és arról, hogy a duplázással szeretné búcsúztatni kedvenc edzőjét, Jupp Heynckest.

BILD: Ribéry, Kahn, Scholl, Lahm és Schweinsteiger után Ön is rekordszámú bajnoki címet tudhat magáénak. Érez büszkeséget?
Ez igazán remek érzés. Nagyon örülök. Oly rég óta vagyok a Bayernnél és minden évben közösen dolgozunk ezekért a címekért. 8 bajnoki cím 11 év alatt, szinte őrület, nem igaz?

Évről évre könnyebbé vált bajnoknak lenni?
Nem olyan könnyű ez, mint ahogyan azt mindenki gondolja. A Bayern egy nagy klub és nagy nyomás nehezedik rád. Minden szezonba úgy vágunk bele, hogy mindegyik címet meg akarjuk nyerni. Ebben a szezonban már van egy, mégpedig az én 8. bajnoki címem. A következő szezonban ezt a sikert minimum meg akarjuk ismételni.

Akkor egyeduralkodó lenne a 9 bajnoki címmel.
Jól érzem magam. Testileg és szellemileg is. Ezért hosszabbítottam meg a szerződésem is. Az én mentalitásom olyan, hogy a következő szezonban is minden kupát meg akarok nyerni. Jövőre a 9. bajnoki címem akarom a Bayernnel! Csodálatos lenne.

Az szezon utolsó mérkőzésén 4:1-es vereségbe szaladtak bele a Stuttgart ellen. Most szombaton Berlinben lehetőségük lesz jóvátenni azt a buktát.
Igazából Jupp még nem sokat beszélt ezzel kapcsolatban velünk. Meg akartuk ünnepelni közösen a bajnokságot. Ennek is teret kell engedni. A szabad vasárnap és hétfő után ma azonban teljes erőbedobással folytatjuk az edzést és jól fel fogunk készülni a Frankfurt ellen. Nagy tapasztalattal rendelkezik a keret. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy mit jelent a kupadöntőbe kerülni. Egész szezonban küzdöttünk a kupáért, most meg is akarjuk nyerni!

A csapat Jupp Heynckesnek fogja szentelni az esetleges duplázást?
Teljesen egyértelmű, Jupp miatt akarunk duplázni! Olyan nagyszerű edző. Október óta remek munkát végzett - ezért is akarjuk az utolsó meccset érte megnyerni, de persze magunkért is!

A hajába bele van nyírva a mezszáma, a 7-es szám. Belenyiratja a 8-ast is, a bajnoki címeinek számát?
Tulajdonképpen jó ötlet lenne a 8-as szám, de a 7-es szeretem. Hogy is mondják ezt Münchenben? "Schaun ma amoi..." (Majd meglátjuk).
Jérôme Boateng: Ha menni akar, menjen. Tehetséges belső védőkből most vannak elérhetők...
Thommeyy May 20 - 17:48

AKTUÁLIS MECCS: Nem tudom meddig halogatják még az igazi generációváltást, de a...
Thommeyy May 20 - 17:45

Átigazolási hírek: Olvastam Rodrigo (Valencia) féle pletykákat is, hát a statok alapján...
Bayern90 May 19 - 15:08

Free Joomla! template by Age Themes