Robert Kovac: Együtt döntünk Nikóval

Forditotta: 

Új trénerünk Niko Kovac testvére, a másodedző Robert beszélt az érkezésük óta eltelt 10 nap eseményeiről.

10 napja érkezett a Bayern Münchenhez, ma pedig a studiónkban van. Üdvözöljük, Robert Kovac! Amikor 4 év után távozott a csapattó játékosként 2005-ben, gondolta volna, hogy valaha edzőként tér vissza ide? Milyen érzés visszajönni?
Őszintén nem gondoltam, hogy ez megtörténik. Annó csodálatos volt Münchenben játszani. Rendkívül sikeres része a személyes életemnek. Boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok a testvéremmel. Örülünk, hogy itt lehetünk. 

Sűrű 10 nap telt el azóta. Mire fókuszáltak?
Először is meg kellett ismerkednünk a játékosokkal, a stábbal és mindenkivel, aki a körünkben fog tevékenykedni. A klub láthatóan fejlődött a távozásom óta, így most még minden új számunkra. A pályán technikai-taktikai húzásokat gyakoroltunk. 

Kivülről úgy tűnik, egészen szépen haladnak. Ez annak tulajdonítható, hogy kemény edzéseket szerveztek a játékosok számára?
Természetesen. A legjobban próbáljuk kihasználni a felkészülési időszakot, minél többet átadni a srácoknak. 

A VB-n szereplő játékosok egyelőre nem tértek vissza. Hogyan viselik ezt?
A profi keretből mindössze 8 játékosunk van jelenleg. Ezért próbáljuk beiktatni a fiatalokat a játékba. Amikor a többiek visszatérnek, ők is ezeket a
taktikai helyzeteket fogják elsajátítani. 

5 évig lesz a testvére asszisztense. Gondolom, vannak előnyei és hátrányai is. 
Sok előnye van. Nagyon jól ismerjük egymást, tudom, melyek az erősségei, így együtt tudunk fejlődni. A futballban pedig kiegészítjük egymást, mivel hasonló filozófiánk és gondolatmentetünk van. Sok mindent megbeszélünk, együtt készülünk edzésre és meccsre, illetve beszélgetünk az ellenfél csapatáról. Mindig nem értjük meg egymást, ennek ellenére próbálunk együtt dönteni.
AKTUÁLIS MECCS: Pep a távozása eltelt 2,5 (!!!) évben kinek a fejéhez...
Racilaci Nov 20 - 10:29

NationalElf: Jót tesz, majd az egy osztállyal lejjebbi állapot. Az esetleges...
Horten229 Nov 18 - 9:55

Te kit igazolnál?: Jaj, csak Wernert ne... Nem kicsit túlértékelt játékos, aki bár...
Racilaci Nov 17 - 17:29

Free Joomla! template by Age Themes