Előzetesen kérdéses volt, hogy végül mi fog jobban dominálni a Bayern - Dortmund szuperrangadón, előbbi pazar és ellenállhatatlan formája, vagy utóbbi magára találása az elmúlt szezonhoz képest: nos, a második félidő alapján egyértelmű, hogy továbbra sincsen német riválisa a Bayernnek.

Thomas Tuchel Dortmundja ugyanakkor már nem csupán az intenzív letámadásról és a gyors támadójátékról híres, hanem igyekszik - a Bayernhez hasonlóan - dominálni a középpályán. A német edző ennek szellemében állította össze a kezdőcsapatát, méghozzá nem eredménytelenül, mert például az első húsz perc után még 50-50% volt a labdabirtoklási arány. Guardiola nem húzott meglepőt, a várakozásoknak megfelelően Martínez került a védelem tengelyébe Boateng mellé, a könnyebb sérüléséből felépülő Vidal pedig csak a padon kapott helyet.

Az első félidő első fele jobbára küzdelemmel telt, helyzet nem igazán akadt egyik oldalon sem, ugyanakkor öldöklő csata folyt minden labdáért a mezőnyben. Mondhatni: éppen úgy kezdődött ez a Bayern-BVB rangadó, ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk.

A startpisztolyt aztán Costa sütötte el a 24. percben egy éles szögből leadott lövéssel, melyet a 26. percben már az első bajor gól követett: Boateng félpályás átadására Müller ugrott ki, a maga suta mozdulataival megkerülte a kirohanó Bürkit, majd két bevetődő védő között a hálóba gurított. Micsoda gól, 1:0!

A vezetés megszerzését követően egyre jobban átvette a mérkőzés irányítását a Bayern, a labdabirtoklása a szünetre 59%-ra nőtt, a megnyert párharcok pedig a meccs elején mért egyharmad-kétharmad arányról (a BVB javára) fele-fele arányra változott. A támadójátéka is veszélyessé vált a Bayernnek, elsősorban a baloldalon játszó Costa okozott gondot a vendégeknek, Lewandowskit azonban jól őrizték.

A második találathoz egy kontra kellett, melynek végén Mhkitaryan rúgott bele Thiagoba, a megítélt büntetőt pedig Müller értékesítette a 35. percben. Ezzel már 2:0 volt az állás, de nem a Dortmund ellen játszotta volna a rangadót a Bayern, ha a vendégek válasza nem jött volna szinte azonnal, a 37. percben egy szépen végigvitt támadás végén Aubameyang maradt üresen a hosszúnál, a pontos labdát pedig már csak be kellett passzolnia a kapuba. 2:1.

Izgalmas második félidőre számíthattunk, csakhogy 20 másodperccel a sípszó után, tehát még a 46. percben Boateng újabb fantasztikus átadását követően Lewandowski értékesítette a ziccerét. 3:1! A lengyel továbbra is kiváló formában van, hiszen az 58. percben már jött a második találata is, ekkor Götze centerezését váltotta gólra. 4:1! Müllendowski, azaz Müller és Lewandowski ezúttal sem maradt néma.

A gála azonban ezzel még nem ért véget, hiszen a 66. percben a nem sokkal korábban még ordító helyzetben hibázó Götze is betalált, ezzel beállítva az 5:1-es végeredményt. Hozzá kell tenni, a Dortmund előtt is adódtak nagy lehetőségek, de hol a támadók voltak pontatlanok, hol Neuer volta helyén. A Bayern lövéseinek harmadából lett gól, ugyanez az arány a BVB-nél egy a tízhez...

Most a válogatott mérkőzések miatt két hét szünet következik, melyre a Bayern hétpontos előnnyel vág neki. Nyolc bajnokiból nyolc győzelem, erre legutóbb a Heynckes-féle triplázó csapat volt képes 2012 őszén...


AKTUÁLIS MECCS: Sajnos azt, hogy ez a játékosok vagy az edző hibája...
szabi90 Oct 22 - 8:38

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes