Kiejthette volna a Bayern a BL-ből az Arsenalt, ehelyett esélyt adott neki a továbbjutásra, egyúttal arra is lehetőséget teremtett, hogy a végelszámolásban akár még nekünk is izgulni kelljen.

Az előzetes hírek ellenére Guardiola egészen erős kezdőcsapatot tudott kiállítani, ugyanis Costa és Vidal is játékra kész volt, míg Martínez és Coman a padon foglalt helyet. A védelem tengelyében Alaba játszott Boateng mellett, a szélen így Bernat kapott játéklehetőséget. Az Arsenal ugyanazzal a csapattal állt fel, amelyik a legutóbbi két bajnoki mérkőzésen egyaránt 3:0-ra győzött.

Guardiola arra számított, hogy az Arsenal mindent beleadva fog küzdeni, ez azonban nem jelentette végül azt, hogy dominálni is akart volna - az Arsenal olyan szinten húzódott vissza a saját tizenhatosának előtérbe, mint hétvégén a Werder Bremen. A Bayern így türelemjátékot játszott, területe nagyon kevés maradt, ellenben labdát veszíteni életveszélyes volt, hiszen az angolok - szemben a Brémával - eszeveszett gyors kontrákra képesek.

Ezeket a kontrákat részben sikerült levédekezni, részben viszont Neuer hatalmas bravúrjaira volt szükség. Először a 7. percben, mikor Özil hosszú sarokba tartó lapos lövését tolta ki, majd másodjára a 33. percben, mikor Walcott közeli fejesét földöntúli bravúrral szedte ki a gólvonalról. A Bayern igazán nagy helyzetbe egyszer került, a 11. percben Thiago kapott remek labdát Lewandowskitól, ziccerét viszont Cech hárította. A nagy gólhelyzeteken kívül mindkét csapatnak voltak kisebb lehetőségei, rendkívül élvezetes első félidő volt.

A második játékrészre dinamikusabbá vált a Bayern támadójátéka, köszönhetően annak, hogy a Lewandowski mögött játszók szabadkezet kaptak az oldalak váltogatására. Helyzetek is adódtak, de a befejezések ezúttal sem voltak kellően pontosak. A legnagyobb esély a gólszerzésre Lewandowski előtt adódott, aki a 75. percben tüzelhetett ziccerben, lövése azonban Cech lábáról a kapu fölé pattant. Rajta kívül Costának és Müllernek is voltak ígéretes próbálkozásai.

Az Arsenal gyakorlatilag teljesen passzívvá vált, kontrákat sem igazán vezetett, mígnem a 77. percben a Bayern, egész pontosan a beívelésre rosszul kifutó Neuer ajándékozott egy gólt a hazaiaknak - Giroud fejéről (kezéről?) pattant a kapuba a labda. Az utolsó negyedórában próbált nagyobb fokozatba kapcsolni a Bayern, egy esetben komoly gólhelyzetet is kialakíthatott volna, Lewandowski azonban elizgulta - ma nem igazán ment neki.

A nagy rohanásnak az lett a vége, hogy az Arsenal lőtt még egy gólt, méghozzá kontrából, Özil közeli lövését Neuer már csak a gólvonalon túlról tudta kihalászni. Győzelmével az Arsenal visszahozta a továbbjutási esélyeit, ugyanakkor a Bayern sem lehet mostantól nyugodt. Ha a müncheni mérkőzés balul sülne el, élessé válhatna a befutó...
AKTUÁLIS MECCS: Én nem vagyok ideges, csak nem szeretem a kettős mércét...
pussybuvar Oct 21 - 6:28

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes