A hétközi londoni vereség után fontos volt, hogy a csapat újra megérezze a magabiztos győzelem ízét, ehhez pedig tökéletes ellenfélnek tűnt a Köln hazai pályán. Meglepetés nem is történt, a Bayern könnyedén szerezte meg története 1000., a jelenlegi szezonban pedig 10. győzelmét.

A találkozó előtt a kezdőcsapatot illetően még rengeteg kérdőjel volt, ehhez képest végül még pihentetni is tudott Guardiola (ld. Thiago), elől még így is a félelmetesnek mondható Coman, Müller, Robben, Costa, Lewandowski ötös állt fel.

A Köln természetesen a szokásos recepttel próbálkozott: tíz emberrel védekezés, kontrából gólszerzés - ez azonban nem ment túl jól a Kecskéseknek, ugyanis a Bayern kis túlzással akkor alakított ki helyzetet, amikor csak akart, míg Neuernek nem igazán akadt dolga. A mérkőzés első harminc percében még kimaradtak a lehetőségek (Robben és Müller is közel állt a gólszerzéshez), a szünetre mégis kétgólos előnnyel mehetett a Bayern, mert a 35. percben Robben, a 40. percben pedig Vidal is betalált. Mind a két esetben a szélről (illetve már az alapvonalról) érkezett a gólpassz, előbb Müller, utóbb Coman részéről - ilyen az, amikor van széljátéka a csapatnak (no meg bevethető emberei hozzá).

Váratlan fordulatokat a második játékrész sem hozott, a Köln abszolút hit nélkül játszott, a Bayern pedig anem hajtotta ki magát a Wolfsburg elleni kupacsata előtt. Gólok nélkül azért nem maradtunk a szünet után sem, a 62. percben Costa szabadrúgását váltotta fejjel gólra Lewandowski, majd a 77. percben egy büntetőt is kiharcolt a lengyel csatár, melyet Müller értékesített.

Győzelmével tovább építi rekordját a Bayern, miután az első tíz bajnoki mérkőzésén 100%-os maradt. A mostani siker egyúttal egy komoly jubileumot is takar: 1000. alkalommal örülhetett bajnoki győzelemnek a német Rekordbajnok.


AKTUÁLIS MECCS: Sajnos azt, hogy ez a játékosok vagy az edző hibája...
szabi90 Oct 22 - 8:38

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes