Újabb kiütéses győzelmet aratott a Bayern hazai pályán, immáron zsinórban hatodik otthon vívott tétmérkőzésén lő legalább négy gólt. Igaz, ezúttal a játékvezetői ítéletek is a Bayern fölényét növelték, bár a győzelem nem ezen múlt.

Guardiola természetesen változtatott néhány poszton a hétközi BL-meccshez képest, sőt a felállás is háromvédősre módosult. Ezúttal kezdőként kapott lehetőséget Rafinha, Vidal, Kimmich és Robben is, de később pályára lépett a hosszú sérüléséből felépülő Badstuber is.

Az első játékrészben egészen félelmetes produkciót mutatott be a Bayern, nem túlzás állítani, hogy percenként szállította a gólhelyzeteket. Ha a stuttgarti kapus, Tyton nem véd ihletett formában, történelmi mennyiségű gól is születhetett volna 45 perc alatt. Gólokban azért így sem volt hiány, Robben kezdte a góltermést a 11. percben, Müller zárta a sort a 40. percben, köztük pedig Costa (18. perc) és Lewandowski (37. perc) is betalált. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik az is, hogy Costa és Müller gólját erősen lesgyanús szituáció előzte meg.

A Stuttgart tehát nem igazán találta meg az ellenszert a bajor támadójátékra, viszont néhány veszélyes akcióig azért eljutott, mindegyik esetben egy-egy hazai labdavesztésből megindulva. A 34. percben Kostic a felső kapufát is eltalálta - mindenképpen figyelmeztető jel, hogy hiába a hatalmas dominancia a mezőnyben, ha egy-egy megingás elég lehet az ellenfél góljához.

A második félidő azt a forgatókönyvet hozta, mint amit az Arsenal ellen láthattunk pár napja, azzal a különbséggel, hogy egyik csapat sem szerzett már több gólt. A VfB-nek azért akadt néhány lehetősége rá, sőt a félidő elején be is talált a Bayern kapujába, a partjelző azonban - aki a Bayernnek két ízben is kedvező döntést hozott már korábban - tévesen lest intett. Guardiola fiai jobbára viszont békésen passzolgattak, ami két kihagyott Robben-ziccerre és egy veszélyes Lewandowski-fejesre volt még elég.

A végeredmény tehát 4:0 lett a Bayernnek, amely a legutóbbi hat hazai tétmérkőzésén 28 gólt szerzett, és mindössze hármat kapott. Folytatás két hét múlva!


AKTUÁLIS MECCS: Én nem vagyok ideges, csak nem szeretem a kettős mércét...
pussybuvar Oct 21 - 6:28

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes