Szokásos forgatókönyv szerint zajlott a Bayern Olympiakos Piräus ellen vívott BL-meccse: gólzápor a találkozó elején, majd némi dekoncentráció a védekezésben, kihagyott ziccerek, végül újabb gól a hajrában. Simán győzött görög ellenfele ellen a Bayern, ezzel kivívta nem csupán a továbbjutást, hanem a csoportelsőséget is.

Ahogy azt sejteni lehetett, Alaba nem tudott játékra jelentkezni, így a helyére Rafinha került, míg némi meglepetésre Boateng társa a védelem közepén Badstuber lett. Az elmúlt heteknek megfelelően Guardiola ismét félelmetes támadó ötöst küldött a pályára: Lewandowski, Müller, Costa, Coman és Robben is kezdő volt.

Az Olympiakos természetesen védekezésre rendezkedett be, hiszen egy ponttal a görögök is bejutottak volna a legjobb 16 csapat közé, azonban tervük hamar hamvába holt: a 7. percben Costa megszerezte a vezetést, miután Boateng távoli lövése kijött a kapusról. De nem kellett sokat várni a másodikra és a harmadikra sem, mindkét esetben Coman volt az egyik főszereplő, előbb gólpassz, utóbb pedig kulcspassz lett a sikertelen lövési kísérletéből. A 17. percben Lewandowski, a 20. percben pedig - Robben közvetítésével - Müller használta ezt ki.

Szintén a francia játékosnak köszönhetjük, hogy a második játékrészben sem maradtunk bajor gól nélkül, mégha kis híján orrát is törte ezért Coman a 69. percben, mikor fejese után a kapujából kirontó Roberto elgázolta. A különbség egyébként nagyobb is lehetett volna, de Costa, a csereként beálló Kimmich és Müller is ziccert rontott, utóbbi a kapufát találta el.

Nem csupán örömre volt ugyanakkor okunk ezen a találkozón. Az első félidőben Robbent kellett lecserélni sérülés miatt (a legfrissebb - és hivatalos - hírek szerint csak elővigyázatosságból), a második játékrész elején pedig Badstubert állította ki a játékvezető utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt. Bár ahogy a rövid összefoglalónkból is látszik, ez csöppet sem változtatott az erővizsonyokon a hátralévő időben.

Győzelmével a Bayern kiharcolta a továbbjutást, egyszersmind a csoportelsőséget, míg az utolsó csoportkörben az Olympiakos és az Arsenal egymással fog élet-halál harcot vívni Görögországban - az angoloknak két góllal kellene ott győznie a továbbjutáshoz...


AKTUÁLIS MECCS: Sajnos azt, hogy ez a játékosok vagy az edző hibája...
szabi90 Oct 22 - 8:38

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes