Kivégzés a Klassikeren - FCB vs BVB 4:1


FELÁLLÁS: A Hoffenheim elleni meccsel ellentétben a "Der Klassikeren" - a sajtótájékoztatón elhangzottaknak megfelelően nem pihentetett Carlo Ancelotti, és a lehetőségekhez mérten a legerősebb kezdőcsapatot küldte pályára Boatenggel, Lahmmal, Robbennel, Ribéryvel, Thiagoval. Neuer továbbra sem bevethető, így a kaput ezúttal is Ulreich védte, nem is rosszul.

Ulreich - Lahm, Boateng, Martínez, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Ribéry - Lewandowski (csereként beált Kimmich, Costa és Hummels)

JÁTÉK: Óriási iramban és egy dortmundi helyzettel kezdődött a találkozó, de három perc elteltével már a Bayernné volt az irányítás, és rendkívül gyorsan, tíz perc alatt lerendezte a BVB-t két góllal. A szülinapos Ribéry nyitott, majd Lewnadowski a mára névjegyévé vált toporgós szabadrúgásával duplázta meg az előnyt. Ellenállhatatlanul játszott a Bayern, mindkét szélen teljesen megverte a vendégek védelmét, Robben egymaga lőhetett volna már az első félidőben három gólt. Hogy mégis maradt izgulnivaló a második 45 percre, az annak volt köszönhető, hogy egy rosszul sikerült felszabadítás után Guerreiro hatalmas bombagólt lőtt.

A második félidő elején aztán végre a holland is sikerrel járt (aki nem látta volna, tippelje meg, hogyan), és ezzel tulajdonképpen el is dőlt a párharc. Óriási lelkesedéssel, folyamatos letámadással és gyors labdajáratással a Bayern valósággal szétszedte a Dortmundot, miközben az első 20 perc kivételével nem futotta szét magát, gondolva a szerdai BL-meccsre a Real ellen. Hogy teljes legyen az öröm, Lewandowski egy büntető értékesítésével megelőzte Aubameyangot a góllövőlistán, azonban az ezt megelőző esésénél összeszedett egy vállsérülést, ami miatt le is kellett cserélni. Hatalmas veszteség lenne, ha a Real ellen nem tudna játszani a láthatóan komoly fájdalommal küzdő lengyel csatár.

KONKLÚZIÓ: A Hoffenheim elleni vereség valóban csak egy jelentéktelen kisiklás volt, a csapat abszolút egyben van, most már "csak" azért kell imádkozni, hogy a három kérdőjeles játékos, Neuer, Müller és Lewandowski is bevetésre készen álljon szerda estére.

A MECCS EMBERE: Robbery. Elképesztő, hogy Robben és Ribéry ketten együtt majdnem hetven évesek, de ez meg sem látszik a játékukon, ami éppolyan ellenállhatatlan és szemkápráztató, mint volt nyolc évvel ezelőtt. Becsüljünk meg minden percet, amiben őket együtt láthatjuk a pályán, mert a klub történetének egyik legkiemelkedőbb párosát köszönthetjük a személyükben.

Átigazolási hírek: Kérdezték Lewa-t a Coutinho transzfer kapcsán és elejtett még 1...
speziale Aug 17 - 12:25

AKTUÁLIS MECCS: Szerző: speziale » 13 perccel ezelőtt Nem szeretem a felületet...
ptg Aug 17 - 11:43

Taktika, hadrend, felállás: 433 "Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek...
Atesz12 Aug 11 - 18:58

Free Joomla! template by Age Themes