Bayern vs. Mainz 2:2 - Szétesve és erőlködve


FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti négy helyen változtatott a madridi kezdőcsapathoz képest, bekerült Bernat, Rafinha, Müller és Ulreich, méghozzá a sérült Boateng és Neuer, valamint a pihenőt kapó Lahm és Alonso helyére.

Ulreich - Rafinha, Hummels, Alaba, Bernat - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski (csreként beállt Kimmich, Coman és Alonso)

JÁTÉK: A mérkőzés nagy kérdése az volt, sikerült-e mentálisan feldolgoznia a BL-kiesést a Bayernnek, legalábbis annyira, amennyire egy hazai Mainz elleni bajnokihoz feltétlenül szükséges. Nos, a válasz az, hogy nem igazán - a Mainz már a 3. percben megszerezte a vezetést egy védelmi megingást kihasználva, és nem kellett sok ahhoz, hogy gyorsan kettőre növelje az előnyét. A listavezető nagyjából 10 perc után kezdett magához térni, ennek eredményeképpen pedig viszonylag gyorsan ki is egyenlített, viszont ahelyett, hogy újabb gólokat szerzett volna (a lehetőség megvolt rá), a szünet előtt összehozott egy büntetőt a vendégeknek, amivel hátrányba is került. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Alabát sérülés miatt le kellett cseréni.

A második félidőben állandósult a Bayern mezőnyfölénye, a Mainz pedig teljesen feladta még a kontratámadások lehetőségét is. Hiányzott ugyanakkor a lendület és a kreativitás a hazai támadásokból, nagyon látszott mind a fizikai, mind a mentális fáradtság/fásultság a Bayern játékosain. A jeget végül a játékrész utolsó negyedórájához érve Thiago törte meg egy remek lapos lövéssel - egyébként benne és Robbenben volt még meg leginkább az agilitás. A játék képén azonban alapvetően nem változtatott az egyenlítés, és még szerencséje sem volt a Bayernnek, hiszen a játékvezető nem ítélt meg egy egyértelmű tizenegyest Lewandowski valóságos letarolásánál. Ancelotti fiai derekasan küzdöttek, a 93. percben még a csereként beálló Alonso is gólt fejelhetett volna, az eredmény viszont maradt a 2:2.

KONKLÚZIÓ: A nemrég még 13 pontos előny holnap este - amennyiben a Lipcse nyer a szintén hosszabbításos kupabúcsú után levő Schalke otthonában - 6 pontra csökkenhet négy fordulóval a bajnokság vége előtt. Küzdeni kell. Még küzdeni kell.

AKTUÁLIS MECCS: Na a 93 perces kontra azért össze jött úgy hogy...
Atesz12 Aug 23 - 20:22

Átigazolási hírek: Én anno nagyon bíztam Sanchesben és díjaztam az elhozatalát, viszont...
Thommeyy Aug 23 - 16:21

Adok-veszek: Elado Bayernes ora, es salak.
Bayern90 Aug 22 - 10:47

Free Joomla! template by Age Themes