Visszlát Német Kupa! Bayern vs Dortmund 2:3


Szinte napra pontosan a Real elleni BL búcsút követően újabb pofon, újabb kupától inthetünk búcsút. A Borussia Dortmund 3:2-re győzni tudott az Allianz Arena-ban.

FELÁLLÁS: A mérkőzés előtt David Alaba és Franck Ribéry játéka volt kérdéses, így ez a két poszton volt csak nyitott, hogy ki fog játszani. Míg Alaba játéka kisebb sérülés miatt volt kérdéses, Ribéry játéka egészen más okokból. Végül azonban Alaba is vállalni tudta a játékot és Ancelotti bizalmat szavazott Ribérynek is. 
A kezdőcsapatunk a következő volt: Ulreich - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Ribéry - Lewandowski. Csereként Boateng, Müller és Costa lépett pályára, Hummels, Alonso és Ribéry helyett. 

A MÉRKŐZÉS ALAKULÁSA: Mindkét csapat támadólag lépett pályára, a Dortmundnak pedig már az 5. percben hatalmas lehetősége adódott Aubameyang révén. Ezután a Bayern egyre inkább átvette az irányítást, már ekkor sokat birtokolta a labdát és előttük is nagy lehetőség adódott. Pár perccel később azonban jött a hidegzuhany, Martínez hibáját kihasználva végül Reus pofozta a labdát a kapuba.
Ezután azonban szerencsére ezúttal nem roppant össze a csapat, nem állt be különösebb változás a játékukba, továbbra is támadtunk, majd a 28. percben Martínez javította a hibáját és egy szöglet után a kapuba bólintott. Innentől a Bayern szinte a kapu elé szögezte a dortmundiakat, futószalagon jöttek a helyzetek, majd röviddel a félidő előtt a belsővédő párosunk másik tagja, Hummels is gólt szerzett, Ribéry gólpassza után. A félidő előtt Lewandowski előtt adódott nagy lehetőség még, hogy növelje az előnyt, ám Bürki óriási bravúrral hárított.
A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első befejeződött. Hatalmas helyzet adódott ismét Lewandowski előtt, ám ezúttal sem sikerült gólt szerezni. Ancelotti csapata remekül járatta a labdát, főlényes labdabirtoklást produkált és hátul is jól állt, a Dortmund alig tudott játékba avatkozni, azonban a Bayern sem tudta főlényét és hatalmas ziccereit gólra, gólokra váltani.

Ez pedig törvényszerűen meg is bosszulta magát. Jött a drámai fordulat: először Aubameyang egyenlített a semmiből, majd nem sokkal később Dembelé révén a vezetést is megszerezte a Dortmund., amely innentől már nyerő pozícióban vollt. A Bayernnek nem maradt más, mint mindent egy lapra feltéve megpróbálni újra egyenlíteni valahogy, ez azonban több nagy helyzet ellenére sem akart sikerülni. Így a Dortmund fordulatos mérkőzésen végül 3:2-re legyőzte a Bayernt és ők jutottak a berlini fináléba, ahol az Eintrach Frankfurt csapata vár rájuk.

KONKLÚZIÓ: Már szinte megnyert mérkőzést sikerült kiadnunk a kezünkből., a koncentráció teljes hiánya szinte kézzel fogható.
A kora tavasszal még remek szezonnak ígérkező idényből komoly csalódás lett. Remélhetőleg a bajnokságban azért már nem lesz gond.
AKTUÁLIS MECCS: Na a 93 perces kontra azért össze jött úgy hogy...
Atesz12 Aug 23 - 20:22

Átigazolási hírek: Én anno nagyon bíztam Sanchesben és díjaztam az elhozatalát, viszont...
Thommeyy Aug 23 - 16:21

Adok-veszek: Elado Bayernes ora, es salak.
Bayern90 Aug 22 - 10:47

Free Joomla! template by Age Themes