A Birodalom visszavágott: Lipcse-Bayern 4:5


FELÁLLÁS: Mivel már nincsen hova pihentetni, Carlo Ancelotti a lehetőségekhez mérten a legerősebb kezdőcsapattal állt ki a már biztos BL-résztvevő RB Leipzig ellen. Ezzel együtt a kapuban a harmadikszámú hálóőr, Starke állt, hiszen Neuer és Ulreich is sérült. Az idény végén visszavonuló Lahm és Alonso egyaránt kezdők voltak, ahogy a Leipzig korábbi játékosa, Kimmich is.

Starke - Lahm, Boateng, Alaba, Bernat - Alonso, Kimmich - Robben, Thiago, Ribéry - Lewandowski (csereként beállt Costa, Vidal, Müller)

JÁTÉK: Egyértelműen látszott már az első percekben, hogy míg a Bayernnek ez a meccs már csak egy kötelező nyűg (legalábbis annak indult...), addig a Leipzignak komoly presztízs, egy számára fantasztikusan alakult szezon megkoronázásaként. Ennek megfelelően a hazaiak valósággal nekiestek a bajnoknak, és a 2. percben megszerezték a vezetést egy fejessel, de alig egy minutummal később már kettővel mehettek volna. Volt bőven dolga Starkénak, egy alkalommal még a kapufa is besegített, majd a félidő derekán a semmiből egyenlített a Bayern, miután (véleményes) kezezés miatt kapott egy büntetőt. Nem sokáig maradt azonban egál, mert a Leipzig is kapott egy tizenegyest, Alonso buktatott a büntetőterületen belül. Nagyobb baj azonban, hogy nem sokkal később Ribéry súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, csak orvosi segítséggel tudott lebaktatni a gyepről.

A második félidőben sem telt el két perc, és már rezdült Starke kapujának hálója, egy Alonsón megpattant labda tréfálta meg a veterán hálóőrt. Nem sokkal később a gólkirályi címre hajtó Lewandowski hagyott ki egy hatalmas ziccert, de a félidő felénél Thiago közeli fejesével így is összejött a szépítés. Azonban mielőtt az egyenlítésért rohamozhatott volna a Bayern, Lahm is vétett egy hibát, ami után Werner éles szögből kötényt rúgott Starkénak. Ezután Lewandowski még egy kapufát és egy lesgólt is lőtt, de az igazi izgalmak a mérkőzés hajrájában következtek. A 84. percben Robben hatalmas kapufája után a kipattanót Lewandowski stukkolta be (ezzel 30 gólnál jár, és egyel megelőzi Aubameyangot), majd a 91. percben Alaba lőtt gyönyörű szabadrúgásgólt. De még mindig nem volt vége! A 95. percben Robben végigszáguldott a pályán, két lipcseit is kicselezett, majd higgadtan értékesítette a ziccerét, ezzel pedig 5:4-re győzött a Bayern! Őrület!

KONKLÚZIÓ: Azért még a Bayern az úr...

A MECCS EMBERE: Ki más, mint a fáradhatatlan Robben!

Átigazolási hírek: Kérdezték Lewa-t a Coutinho transzfer kapcsán és elejtett még 1...
speziale Aug 17 - 12:25

AKTUÁLIS MECCS: Szerző: speziale » 13 perccel ezelőtt Nem szeretem a felületet...
ptg Aug 17 - 11:43

Taktika, hadrend, felállás: 433 "Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek...
Atesz12 Aug 11 - 18:58

Free Joomla! template by Age Themes