Nehéz győzelem, áldozatokkal - Anderlecht vs FCB 1:2


Jupp enyhén tartalékos csapata komolyan megizzadt a brüsszeli győzelemért (gólok: Lewa, Tolisso), de a legfájóbb, hogy ez két sérülésbe került. A Brazzo szerint súlyos izomsérülést szenvedő Thiago mellett ugyanis Robben is cserét kért ( utóbbinál nem annyira vészes a dolog). Bajor részről a teljesítmények nem voltak éppen lenyűgözőek, de Tolisso góllal és gólpasszal valamennyire kiemelkedett a mezőnyből.

JEGYZŐKÖNYV:

 • A brüsszeli meccs előtt sorba jelentettek sérülést a játékosaink (Alaba, Rafi, Coman), így nem is csoda, hogy szerda estére egy igen fura kezdő állt fel a pályára. Balbekkben Friedl kezdett és egyben debütált a BL-ben. A középpályát igazi verőemberekkel töltötte fel Jupp, mindeközben Thiago megismerkedhetett a szélső támadó szerepével. Ritkán látni ilyen deffenzív felállást a Bajoroknál. Kezdő: Ulreich - Kimmich, Boa, Süle, Friedl - Tolisso, Rudy, Vidal - Robben, Thiago - Lewandowski
 • A csapatok álmoskásan kezdték a meccset. A belgák nem akartak kockáztatni még hazai pályán sem, a Bayern pedig uralva a labdát kényelmesen elpasszolgatott.
 • Az első 30 percben lényegében csak egy Rudy-lövést jegyezhettünk fel, Henyckes csapata - a fogadkozásokkal szemben - nem nagyon törte magát össze.
 • Tény, az Anderlecht sem brillírozott, de ők azért - a bajor védelem segítségével - párszor kialakítottak izgalmaspillanatokat a Bayern kapuja előtt. Főleg belőtt labdákból.
 • A szórványos hazai próbálkozásokból aztán lelkes támadójáték lett és a félidő végére többször is a tizenhatos elé szorították a sok hibával játszó Bayernt. Ulreich és Fortuna nem egyszer kellett a döntetlen megőrzéséhez.
 • A nagyon gyenge félidőt Thiago kényszercseréje tetté teljessé, a spanyol helyett James lépett pályára.
 • A második féldiő úgy folytatódott ahogy az első befejeződött. Egy szerencsétlen belépő után ezúttal Robben maradt a földön és kért cserét. Martínez jött a helyére.
 • A sokk azonban nem tartott sokáig, szinte a semmiből James és Tolisso vezetett egy pofás támadást melynek végén a francia az üresen álló Lewahoz passzolt akinek csak üres kapuba kellett helyzni a lasztit. 1:0 ide.
 • Az Anderlecht azonban nem hagyta ennyiben, a 60.percben a Friedl mellől középre fejelt labdáról Boa és Süle is lemaradt, nem úgy a belgák csatára. 1:1
 • Innentől nyílt sisakossá vált a meccs, nagyobb bayernes helyzetekkel. A 77. percben pedig góllá érett az egyik akció: Kimmich szokásos remek beadásából Tolisso bólintott a kapuba, megtoldva korábbi gólpasszát egy góllal. 2:1
 • Innentől már nem változott az eredmény. A PSG a csoport másik meccsén 7:1-t játszott a Celtic ellen, így továbbra is csak egy min 4:0-ás hazai győzelemmel tudnánk őket megelőzni.
AKTUÁLIS MECCS: Na a 93 perces kontra azért össze jött úgy hogy...
Atesz12 Aug 23 - 20:22

Átigazolási hírek: Én anno nagyon bíztam Sanchesben és díjaztam az elhozatalát, viszont...
Thommeyy Aug 23 - 16:21

Adok-veszek: Elado Bayernes ora, es salak.
Bayern90 Aug 22 - 10:47

Free Joomla! template by Age Themes