Ezúttal jobb volt a Lipcse | Leipzig-FCB 2:1


Jól indult a Bayern számára a lipcsei rangadó, hiszen Wagner hamar megszerezte a vezetést a kissé tartalákos Bayernnek. A hazaiak azonban ma nagyon elszántak voltak, többet futottak, több helyzetet is alakítottak és több gólt is rúgtak mint a bajorok, s bár Heynckes csapata többször is egyenlíthetett volna, nem mondhatjuk, hogy a lipcsei győzelem ne lett volna megérdemelt. A meccs végén azért még volt egy erősen kezezés gyanús lipcsei felszabadítás, amit a videóbíró sem mert befújni, de tudva, hogy mekkora az előnyünk, kár  ezen rugózni.

#GÓLOK: Wagner (12.) vs.  Keita (37) és Werner (56.)

#Kezdő11: Kezdőben ismét meglepetéssekkel készült Jupp, 6 helyen is változtatott a Besiktas elleni BL visszavágó után, és kissé tartalékos lett a csapat: középen Süle kapott játékperceket, Javi helyett Rudy került a 6-osba, irányítóba bekerült James, balszélre Bernat, elől pedig Wanger kezdett Lewa helyett.

Ulreich - Kimmich (Rafinha 79’), Süle, Hummels, Alaba - Rudy, Vidal - Müller, James (Lewandowski 72’), Bernat (Ribéry 61’) - Wagner

#STAT: Ritkán látható jelenségnek lehettünk szemtanúi. A Lipcse majdnem 2x annyit lőtt kapura mint a Bayern.

lipstat


#JEGYZŐKÖNYV:
● A mérkőzés komoly hazárdjátékkal indult, mindkét csapat korán meg akarta szerezni a vezetést: az első komoly helyzet azonban a Lipcse előtt adódott, Josh hibája után Ulreich védett hatalmas 1 vs 1-et.
● Tartalékosan kezdett a Lipcse is, Forsberg és Werner is csak a padon kapott helyett.
● Érződött már az elején, hogy ez a tartalékos kezdő egyelőre nem tud partiba szállni a remekül domináló hazaiakkal, kapu elé is alig jutott a bajor alakulat.
● Werner elég hamar beállt a játékba, a 7. percben már érkezett is, Sabitzer sérülése miatt.
● Aztán tényleg a semmiből jött a vezető találat a 12. percben: Müller remekül ugratta ki Jamest, aki a 16-os sarkáról briliánsan tekerte be a lasztit, erre 3 müncheni is érkzett, Wagner lett végül a befutó, aki két lipcsei mellől kiugorva fejelt vissza a rövid alsóba, esélyt sem adva Gulácsinak a hárításra. 0-1
● Ezután következtek a szezon talán legnehezebb pillanatai: a Lipcse vérszemet kapott, teljesen letámadtak, átvették a meccs irányítását, a müncheniek pedig nem találták helyüket a pályán.
● A HSV elenni "pihimeccs" után ma este már akadtak védeni való Sven-nek, ő tartotta az előnyünket egy ideig: először Timo fejesét gyűjtötte be, majd Bruma közeli szabadrúgását hárította nagy elánnal.
● 35 percig tartott a Bayern előnye, Gulácsiék agressziója végül meghozta gyümölcsét: a 37. minutumban Süle blokkja után a kipattanót Naby Keita közelről a bajor kapuba vágta. 1-1
● Szinte hihetetlen, de csoda, hogy ennyivel megúsztuk az első félidőt, a Lipcse 12 alkalommal rúgott kapura, a Bayern pedig csak egyszer, igaz az is bement. Rég találta magát ekkora kutyaszórítóban a Rekordbajnok, a félidő mentett meg minket a további veszélyektől.
_
A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamradt: a Red Bull továbbra is nyomott, a Bayern pedig mintha képben sem lett volna, hogy rangadót játszik.
● Rengeteg egyéni hibát vétettünk középpályán és hátul is, a hazaiak pedig kiválóan letámadtak, ebből jött később a baj: a Lipcse megérdemelten fordította meg az eredményt az 57. percben, Werner egy remek kiugratás után futta le Hummelst és verte Ulreichot a hosszú alsóba gurítva. 2-1
● Az első bajor csere 1 óra után érkezett, Ribéry jött friss erőnek Bernat helyére.
● Kissé megvillant a Bayern, megvolt a második lövésünk 63 perc után (!), az is Mats-tól középbekként, Péter azonban hárítani tudott.
● A csapat kezdett némi erőre kapni, 5 perccel később Vidal veszélyeztetett fejjel Kimmich beadása után, de a labda a kapu fölé szállt.
● Az utolsó negyed órára Heynckes próbált minden erőt mozgósítani, csakhogy ne maradjon szégyenben: Jamest Lewa váltotta (átálltunk 4-4-2-re), Rafi pedig Josh helyett jött be hátul.
● Akármennyire is nyomtunk, nem találtuk el Gulácsi portáját, szerencsénk sem volt, nem kaptunk 11est, így vereség lett a vége.
● A Lipcse így történelme során először győzte le a Bayernt.
● Ez volt a bajorok harmadik veresége ebben az idéyben, a Hoffe és a Gladbach után. Sőt, a Jupp éra alatt egy 4 hónapos veretlenségi széria is megszakadt.
AKTUÁLIS MECCS: A Bundesligaban látható teljesítmény valóban szórakoztató volt végre. De, azért...
Kontár Béla Mar 19 - 18:40

Átigazolási hírek: A mai hírek kapcsán: 1.) Voltak olyan hírek, amikben felsoroltak...
Kontár Béla Mar 19 - 18:32

KÉRDÉS / HELP!: Köszönöm!
Véder Nagyúr Mar 9 - 6:12

Free Joomla! template by Age Themes