Elődöntősök vagyunk!!! | FCB-SEV 0:0


Volt pár necces szituáció, de a párharcunk teljes mértékben a Bayern kezében volt. Végig érezhető volt, hogy nálunk a kontroll, és mi diktáljuk a mérkőzés ütemét. A spanyolok ugyan próbálkoztak, nem egyszer aljas szabálytalanságokkal is és el is jutottak pár nagyobb helyzetig, de mindig ott volt egy bajor láb a megfelelő pillanatban. Mindeközben a Bayern remek ellentámadásokat vezetett, több nagy helyzetett is kialakított és főleg a második félidőben dominált - a gól azonban már nem jött össze, így hosszú hazai győzelmi sorozat szakad meg. De kit érdekel !? A továbbjutás így is szép és biztos lett. Mindeközben a másik negyeddöntőn ismét a bíró juttatta tovább a Realt.

#KEZDŐ 11: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha (Süle 87') - Martínez - Robben, Müller, James, Ribéry (Thiago 71') - Lewandowski (Wagner 77')


#JEGYZŐKÖNYV:

 • Jupp egy elég erős felállást vállalt be, annak ellenére, hogy négyen is veszélyeztetve voltak (Josh, Boa, Franck és Lewa) a bajor kezdőben sárga lapos eltiltás miatt. Emellett 3 változtatás is jellemezte a mai kezdőt az odavágóhoz képest: a bizonytalan Bernat helyett ezúttal Rafinha pótolta Alabat a balszélen, a Vidal-Thiago duó helyén Robben és James kerültek be.
 • A mérkőzés rögtön müncheni rohammal indult, ez is bizonyította, hogy a Bayern mielőbb el szeretné dönteni a párharcot: először James veszélyeztetett szabadrúgásból, majd Mr. Wembley villant egy távoli lövéssel a jobboldalon.
 • Negyed óra eltelével éledezni kezdett a Sevilla, jelezve, hogy van helye a meccsben. Ulreich és a védelem azonban résen volt, így komoly helyzetig nem jutottak a vendégek.
 • A túlzott bajor nyomás idővel alább hagyott, labdabirtoklással probáltuk nyugtatni a játékot, komoly lehetőség azonban előttünk sem adódott a gólszerzésre.
 • Mivel gólt egyelőre nem kapott, a Sevilla nem tört meg, sőt, Escudero révén golhelyzetbe is kerültek, az andalúziai balbekk azonban rendesen elpuskázta a 26. percben.
 • A bajor helyzetek fél óra elteltével érkeztek: először Hummels ballábas lövése kerülte el a hosszú felsőt, majd a Robbéry páros is erőre kapott, de gólt mégsem tudtunk szerezni.
 • Látszott, hogy Heynckes csapata nem veszi félvállról a visszavágót, a Sevilla csak vaktában próbált lövöldözni, a biztos bajor védelem mellett pedig a félidő végére már a vezetés is közel volt. Végül azonban gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.
_
 • Jupp és Montella rendesen motiválhattak az öltözőkben, a csapatok ugyanis rendkívül feltüzelten kezdték a második játékrészt.
 • Pár percig egymást váltogatták a német-spanyol lehetőségek, a legnagyobb talán Lewa előtt adódott, a lengyel bombafejese viszont kapu mellé szállt közelről.
 • Pár perc elteltével már eldőlt, hogy valójában megint a Bayern dominál és mielőbb el akarja dönteni a továbbjutás sorsát.
 • A Sevilla javarészt csak agresszív játékának köszönhetően reménykedett, amit durvaság is övezett: a vendégek rengeteg szabálytalálanságot követtek el a középpályán.
 • Az 59. percben aztán jött a spanyolok legnagyobb helyzete: Banega egy szabadrúgás után fejelt kapura, a labda pedig a vinkli kapufán csattant, megúsztuk.
 • Patthelyzet alakult ki a második félidőben, mindkét csapat harcolt a maga javáért. Lewát közben rendesen „ölték” az andalúz védők, kisebb csoda, hogy sérülés nélkül kibírta.
 • Jupp a vége fele frissített cserékkel: Ribéry helyére a szülinapos Thiago érkezett, Wagner pedig Lewát váltotta elől.
 • A Bayern nagyon magabiztosnak látszott, de nem tudta megadni a kegyelemdöfést, gólt nem sikerült szerezni. A végére még beállt Süle is a nagyot játszó Rafi helyére.
 • A meccs végén aztán Correát ki is állította végre a spori, egy brutális, Javi ellen elkövetett belépő után - itt kisebb kakaskodás is kialakult, aminek a végén Wagner sárgát kapott.
 • Az állás ezek után már nem változott, maradt a 0-0 (összeítve 2-1). Sikerült megúszni a sárgákat is, így senki sem kapott eltiltást a bajor játékosok közül.
#LEGJOBB 4
Bayern ezzel az egállal is bejutott a legjobb 4 közé, ahol olyan ellenfelek várnak rá, mint a Cityt kiejtő Pool, vagy épp a Barcát megalázó Róma. A negyedik mérkőzésen is történhettek volna csodák, a Juve 3 góllal ment a Bernabeuban 90 perc után, ezzel hosszabításra mentette volna a meccset. A bíró persze ismét kihúzta  a Realt a szorult helyzetből (1-3), így a madridiak végül kínkeservesen továbjutottak. Tehát a Real, Pool és Roma triója vár ránk a péntekis sorsoláson.

#STAT: A teljesítményt kizárólag gólokban mérő elégedetlenkedők figyelmébe ajánlanánk a mérkőzés statisztikáit, ami jól alátámasztja a bajor fölényt pl kapuralövésekben. Ami roppant érdekes viszont - bár nem annyira meglepő, hogy a Sevilla kicsivel többet passzolt mint mi, igazi spanyolok!

fcbsev stat
AKTUÁLIS MECCS: Szerintem x lesz idegenben...sebzet vadak vagyunk, ismerem a Bayernt...óriasi bizonyitási...
csuri004 Feb 18 - 10:50

Átigazolási hírek: Tényleg nagyon imponáló Jovic statisztikája, de ha levesszük a Düsseldorfnak...
Racilaci Feb 15 - 13:32

Leon Goretzka: A letámadós játék tempóját az adja,hogy hol tud labdát szerezni...
sandorbayern Feb 12 - 11:29

Free Joomla! template by Age Themes