A svábok elrontották a bajnoki bulit | FCB-Stuttgart 1:4

A 2017/18-as bajnoki szezon utolsó játéknapján és Heynckes - elvileg - utolsó Bundesliga-bajnokiján mindenki örömjátékra készült a Salátástál átvétele alkalmából. Okkal ,hiszen ez már-már "hagyomány" Münchenben. A Badstuberrel felálló vendégek azonban másképp gondolták a dolgot.

A sérültek tudatában túl sok meglepetést nem okozott Jupp kezdője:

Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafi -  James, Tolisso (MartíneZ, Thiago - Müller (Wagner), Ribéry (Rudy) - Lewandowski

Az új - a kicsit Leverkusenre hajazó - hazai mezben a Bayern érezhetően kényelmesen kezdett, ezt pedig megérezhette a sváb csapat, határozott odalépésekkel és sprintekkel folyamatos veszélyt jelentettek a bajor kapura és már a hatodik percben lefutották a védelmet megszerezve a vezetést. (Ginczek 0:1) Tolisso ugyan még tudott egyenlíteni a negyed órával később, a szünet előtt ismét visszavették a vezetést a Badstuberék egy középpályán eladott labdából. (Donis, 1:2)  Sülét ekkor is igen könnyen lefutották.

A második félidőre joggal várhattunk bajor feltámadást, elvégre ez egy ünnepi alkalom volt, ez azonban elmaradt. Olyannyira, hogy a az első félidő után a második játékrész hatodik percében is beköszönt a sváb csapat Akolo góljával. A harmadik gólnál a Tolisso helyére becserélt Martínezt forgatták meg csúnyán a vonal mellett. Ekkor már érezni lehetett, hogy a Jupp búcsúja a Bundesligától nem fog szépre sikeredni. A félelmünk be is igaolódott: a megzavarodott védelmünk között a svábok megrúgták a negyediket is, Ginczek duplázott. A csapat innentől teljesen bizonytalanná és enerválttá vált, elől teljesen impotensen játszottunk - Müllert és Ribéryt le is cserélete a mester - és legfeljebb helyzetecskékig jutottunk. Még a szépítés sem sikerült.

Még van egy meccs
Az ünneplés természetesen így sem marad de biztos rá foja nyomni a bélyegét, hogy Jupp vereséggel búcsúzik a Bundesligától. De ne feledjük, Heynckes mesternek nem ez volt az utolsó meccse. AZ jövő héten lesz Berlinben, ahol leendő utódjával Niko Kovac-cal kell majd megküzdenie a Német Kupáért.
Jérôme Boateng: Ha menni akar, menjen. Tehetséges belső védőkből most vannak elérhetők...
Thommeyy May 20 - 17:48

AKTUÁLIS MECCS: Nem tudom meddig halogatják még az igazi generációváltást, de a...
Thommeyy May 20 - 17:45

Átigazolási hírek: Olvastam Rodrigo (Valencia) féle pletykákat is, hát a statok alapján...
Bayern90 May 19 - 15:08

Free Joomla! template by Age Themes