Nincs duplázás, a Frankfurt nyerte a kupát


Hiába tűnt előzetesen nagyon egyértelműnek a Bayern-Frankfurt párharc, a kupadöntő végül óriási meglepetés hozott.

Az elszántan és jól kezdő Frankfurt Rebic révén korán vezetést szerzett, amire a Bayern sokáig képtelen volt válaszolni. Jupp erősen gyengélkedő fiai csak a második játékrészben tudtak egyenlíteni Lewa megpattanó lövésével, de a slusszploénok még hátra voltak. A 82. percben Rebic ismét megszerezte a vezetést Kovacéknak  - kissé gyanús körülmények küzütt (kezezésgyanú), amire már nem tudott időben reagálni a bajor csapat. Kivéve az utolsó percet: Kevin-Prince Boateng egy kapu előtt kavarodás után kirúgta Martínez lábát, de a gyáva bíró nem mert befújni egy egyértelmű tizenegyest a Münchennek. Ezt követően a Frankfurt még lőtt egy harmadikat is üres kapuba.

Ezzel 2018-ban leendő edzőnk, Niko Kovac csapata, a Frankfurt nyerte a Német Kupát. A Bayern a gyenge játéka miatt nem érdemelt győzelmet, viszont a kétes bírói ítéletek miatt még sokan fogják vitatni ezt az eredményt. 


Végeredmény: Bayern - Frankfurt 1:3  (Lewa vs. Rebic(2), Gacinovic)


KEZDŐK:
Bayern
: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago (Tolisso 63'), Martínez, James - Müller (Coman 70'), Lewandowski, Ribéry (Wagner 87')
Frankfurt: Hradecky - Salcedo, Abraham, Hasebe - Da Costa, KP. Boateng, Mascarell, De Guzman (Russ 74'), Willems - Wolf (Gacinovic 59'), Rebic (Haller 89')

JEGYZŐKÖNYV:
 • Jupp nem okozott meglepetést a kezdővel. Habár Neuer és Coman is visszatértek a keretbe, csak a kispadon kaptak helyet. A múlt heti utolsó bajnoki után csak két helyen volt változtatás: Alaba visszatért a védelembe, középen pedig Javi kezdett Tolisso helyett.
 • A mérkőzés előtt ünnepi ceremónia fokozta a hangulatot Berlinben, melyet a két szurkolótábor még jobban felpikantériázott.
 • Az első percekben meglepően nagy elánnal kezdett a Frankfurt, Kovac csapata egészen fent védekezett és agresszív játékkal meg is kavarták a bajorok védelmét.
 • Az első komoly helyzet viszont müncheni oldalról érkezett: a 8. percben Lewa szabadrúgása találta telibe a felsőlécet. Rá pár percre James hibázott nagyot a középpályán: ezt könyörtelenül kihasználta az Eintracht, Rebic kontrából szerezte meg a vezetést a Sasoknak. 0-1
 • A Bayern tehát kényelmesen belealudt ebbe a meccskezdetbe is, később viszont kézbe vették az irányítást: Müller és Kimmich is veszélyeztetett fejjel, a kaput azonban nem sikerült eltalálni. Később Lewának is akadtak lehetőségei, az egyenlítés azonban még váratott magára.
 • Labdabirtoklásban domináltak kedvenceink, gólt viszont képtelenek voltak szerezni a félidőig, így a Frankfurt szemfüles játék árán előnnyel mehetett szünetre, ami igen nagy meglepetést okozott mindenki szemében.
_
 • A második játékrész frankfurti helyzettel indult: Jeromé testvére, Kevin-Prince Boteng fejesét Ulreich szedte ki a léc alól.
 • 53 perc játékidő után végre megtört a jég: Süle kiugratása után Kimmich robogott el a jobb oldalon, visszagurított labdáját Lewa helyezte a bal alsó sarokba. (Igaz, lövése utat változtatott Kovac egyik védőjén!) 1-1
 • Az egyenlítés után nagyon felpörgött a Bayern, érezték, hogy az elenfél mélyponton van. A Frankfurt ugyanis nem tudta ugyanazt az agresszív játékot hozni, mint az első félidőben.
 • Egy óra elteltével jött az első müncheni csere: Tolisso váltotta Thiagót, a spanyol elég ingerülten jött le a pályáról, tovább akart játszani. Később Coman is érkezett, a francia hosszú kihagyás után végül visszatért, Müller helyére érkezett.
 • A helyzetek továbbra akadtak: Tolisso, Lewa és James sem tudta kihasználni a helyzetét,  Hummels  kapufát fejelt, a Sasok ezt is megúszták, maradt az 1-1
 • 10 perccel a vége előtt megint villant Rebic, egy előrevágott labdából lefutta Hummelst és duplázott. (A gólt kezezés gyanús eset előzte meg, a bíró azt ennek ellenére megadta) 1-2
 • A Bayern az utolsó percekig küzdött, foggal-körömmel, és az egyik ilyen jelent során Kevin-Prince Boateng egyértelműen bokán rúgta a helyzetben lévő Martínezt. A bíró hiába nézte vissza a jelenetet videón végül gyáva módon nem adott büntetőt, csak szögletet ítélt. Abból viszont nem lett Bayern-gól, sőt helyette  Gacinovic az üres bajor kapuba vezethette a labdát. (Mivl Ulreich előre ment fejelni) 1-3
 • Ezután a bíró lefújta a meccset. 2018-ban a Frankfurt lett a kupagyőztes.
Löw VB keretet hirdetett

Löw VB keretet hirdetett

Német válogatott keret, VB 2018 

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Ausztria-Németország felkészülési mérkőzés

Bundesliga: Elméletileg hivatalos; Nagelsmann a következő szezont még lenyomja a Hoffenheimmal,...
Gronk Jun 21 - 20:12

NationalElf: Lehet, hogy nálam más ment a TV-ben, de Kroos a...
Anvil Jun 20 - 12:41

Átigazolási hírek: Boa meg egy kis zsozsó Dybaláért cserébe... hm nem is...
Véder Nagyúr Jun 20 - 10:36

Free Joomla! template by Age Themes