Örömfoci Goretzka-góllal | Stuttgart-Bayern 0:3

Nyögvenyelősen indult a sváb kirándulás, hiszen a hazaik nagyon mélyen védekeztek, de aztán az új fiú Goretzka góllal indított, onnan pedig már jött a szép és jó foci is.

Kezdő: Niko Kovac a szezonnyitóhoz képest 3 helyen változtatott:
Meglepetésre Süle került ki és helyére Hummels került, Martínez helyett Goretzka kapott lehetőséget - ami később jó döntésnek bizonyult - és a sérült Coman helyén a vártnak megfelelően Robben kezdett.
Neuer - Kimmich, Boa, Hummels, Alaba - Thiago - Robben(James 77), Müller (Tolisso 80), Goretzka, Ribéry (Gnabry 77) - Lewandowski

Jegyzőkönyv: Az első félidő óvatos és unalmas focival kezdődött és igazából az nem is nagyon változott később sem. Az idő előrehaladtával a Bayern egyre jobban uralta a játékot, de ez meddőnek bizonyult, komoly gólhelyzetek nem igazán alakultak ki. A Bayern sablonos és kissé lassú építkezését a mélyen védekező Stuttgart remekül hatástalanította, olykor kemény eszközökkel is.
A szünet előtt aztán váratlanul betalált a Bayern, ügyes gurítgatások után a kezdőben először játszó Goretzkához került a labda, aki okosan ki is lőtte a hosszú alsó sarkot. (0:1) Aztán Müller is majdnem megduplázta az előnyt.

A második félidőt a vártaknak megfelelően már nagyobb lendülettel kezdet a Bayern és az egyre fáradó sváb védelem között egyre több és látványos helyzetet is kialakított. Nem is kellett sokat várnia gólra, a 60. perc után Lewandowski kapott labdát és világklasszishoz illó módon befezve lényegében le is zárta az addig is elég egyoldalúm meccset (0:2) A Stuttgart ezután még megrázta magát kicsit, de igazából innentől már bajor joga bonito jött, amit Lewa és Müller látványos kooprodukciója koronázott meg, utóbbi góljával. (3:0) Az eredmény már nem változott a meccs végéig. A Bayern kezd formába lendülni.

Vélemény: Amíg a széleken Robbéry duóból továbbra is hiányzik a régi lendület addig Goretzka kifejezetten jó benyomást tett ránk. Okos játékos, aki rendre odaér a kapu elé is. De nemcsak ő szerepelt ma kiemelkedően. Müller és Lewa párosa ismét gólt szerzett, egyelőre remek formában kezdték a szezont amai bíztató lehet.

A Bajnokság alakulása: a Dortmund máris pontot hullajtott így két győzelem után már mi vezetjük a tabellát, a 6:1-es gólkülönbségnek köszönhetően, második a Wolfsburg, szintén 6 ponttal.
Átigazolási hírek: Brandthoz csak gratulálni tudok a vezetőségnek, valóban csapatépítés folyik...remélem, hogy...
ptg May 22 - 21:08

Bundesliga: Beindult a Dortmund, Thorgan Hazard és Julian Brandtot is leigazolták.Már...
Kozi31 May 22 - 14:53

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes