Folytatódik a hullámvölgy, BL-ben is pontot veszítettünk | FCB 1-1 Ajax


Pedig úgy tűnt simán indul a kedd este, Kovac motivált csapta jó tempóval kezdett, s már az első percekben vezetéshez jutott Hummels révén. Az Ajax azonban a meccs folyamán egyre inkább életre kelt, hamar egyenlített és megmutatta, hogy képes felvenni a ritmust a bajor "hengerrel", sőt a második félidő egy-egy szakaszában dominált is. A végén Neuer bravúrja is kellett a döntetlenhez. A Bayern így tehát a BL-ben is pontot vesztett, a két csapat így 4-4 ponttal áll a tabella élén. A Benfica a mai győzelmével felzárkózott, az AEK pedig továbbra is pont nélkül áll 2 kör után. 

#GÓLOK: 1-0 Hummels (4') | 1-1 Mazraoui (22')

#KEZDŐ11: Neuer (C) - Kimmich, Boateng, Hummels (Süle 93'), Alaba - Martínez, Thiago - Robben (James 63'), Müller, Ribéry (Gnabry 75') - Lewandowski

#JEGYZŐKÖNYV:
Első félidő: A Bayern rendkívül nagy irammal kezdte a mérkőzést, amelynek hamar meg is lett az eredménye: Robben lövését még hárítani tudta a vendégek kapusa, Hummels fejesénél azonban már ő is tehetetlennek bizonyult a 4- percben (1-0). A gól után még jobban rágyújtott a csapat és nyomást helyzetett ellenfelére, az első negyedóra után aztán az Ajax is elmerészkedett Neuer kapujáig. Olyannyira, hogy a 22. percben sikerült is egyenlíteni, egy remek egy-kettő akció után Mazraoui lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). Az egyenlítő találat még stabilabbá varázsolta a hollandok játékát, a Bayern pedig hiába alakított ki kisebb lehetőségeket, nem tudott komoly áttörést produkálni a szünetig. 

Második félidő: A fordulás után az Ajax nyitott jobban: Taglliafico rendesen megtornásztatta Neuert, aki hatalmas mentés árán tartotta a döntetlent. A bajorok megelégelték ezt, pár perccel később újra felszívták magukat és támadásba lendültek: ez viszont nem tartott sokáig, mivel továbbra sem volt meg a kellő lendület, az ellenfél pedig egyre veszélyesebb helyzetekig jutott a játékrész közepén. A hajrához közeledve a cserepáros, Gnabry és James majdnem összehozták a második hazai gólt, de Onana kipiszkálta a kolumbiai lövését. A végén közelebb álltunk a vereséghez, mint a győzelemhez, de Neuer ismét a helyén volt. Az utolsó percben Süle is beállt a gólszerző Hummels helyére, aki kisebb sérüléssel bicegett le a pályáról. Maradt azonban a döntetlen, a Bayern tehát 3 meccse nyeretlen a versenysorozatokat tekintve.

Thiago Alcantara: Továbbra is tartom hogy nem Thiago a gond, illetve Racilaci...
Atesz12 Apr 24 - 3:48

Átigazolási hírek: Azért, mert remek korban van, rengeteg tapasztalattal, német és évek...
szabi90 Apr 23 - 10:47

Pep Guardiola: Mondjuk azért, hogy hogyan nyerjük meg a bajnokságot az ellenfeleinktől...
speziale Apr 18 - 8:05

Free Joomla! template by Age Themes