Kiszenvedtük a győzelmet | Mainz 1-2 Bayern


Újra nyertünk idegenben, de ismét megszenvedtünk érte: a játék képe nem sokat változott a héten, továbbra is elég sok a pontatlan labda és nem is sikerül annyi helyzetet kialakítani a védekezőbb felállás miatt. Ennek ellenére sikerült megszerezni a győzelmet a Rajna vidékén, köszönhetően annak, hogy a Mainz nem nagyon volt játékban ma délután. Jó hír, hogy Dárdai Herthájának köszönhetően ikszelt a Dormund, így már csak két pontra vagyunk tőlüka jüvő hétvégi Klassziker előtt. Rossz hír, hogy a hazaiak durva játéka miatt a gólszerző Goretzka sérülést szenvedett... Folytaás kedden a Német Kupában.

#GÓLOK: 0-1 Goretzka (39') | 1-1 Boetius (47') | 1-2 Thiago (62')

#KEZDŐ11: Neuer (C) - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Martínez - Müller (Rafinha 84'), Goretzka (Sanches 55'), Thiago, Gnabry (Ribéry 57') - Lewandowski

#JEGYZŐKÖNYV:

Első félidő: Ez a találkozó is ugyanúgy kezdődött, mint az AEK elleni: unalmasan. A Bayern hiába helyezte nyomás alá ellenfelét, helyzeteket nem nagyon tudott kialakítani a játékrész elején. Az első bajor kapuralövés Kimmich részéről érkezett a 27. percben, a kapufa azonban megmentette a  hazai együttest a góltól. 5 perccel később úgy tűnt, zsebben van a vezetés, a VAR azonban nem így gondolta: Thiago gólját érvénytelenítette a játékvezető egy korábbi szabálytalanság miatt. Ez viszont nem szegte a bajorok kedvét, Goretzka ugyanis végleg megszerezte a vezetést a félidő végén: Leon Kimmich beadását vágta kapásból a jobb alsóba (0-1). A Mainz nem nagyon volt játéban, ennek ellenére csak minimális előnnyel vonult az öltözőbe Kovac gárdája.

Második félidő: Alig jöttek ki a csapatok az öltözőből, máris hdegzuhany érte kedvenceinket: rögtön a játékrész elején egyenlített a Mainz, a semmiből, miután Kimmich lemaradt az emberéről egy baloldali beadás után (1-1). A gól kissé felbátorította a hazai együttest, de a Bayern ismét megához ragadta a kezdeményezést, és ennek végül meg is lett az eredménye: Lewa lapos beadása után Thiago második gólját szerezte a 62. percben, ezt pedig már meg is adták, így ismét sikerült előnyt szerezni (1-2). A hajrában Martínez biztosította volna be a győzelmet, de távoli lövése a kapufán csattant, Süle pedig védőként nem tudott befejezni egy ziccert a hazai kapu elé kerülve. A végére még jobban beállt védekezni a Bayern, Rafinha érkezett Müller heyére. Így maradt az egygólos győzelem, ezzel pedig zsebben a 3 pont.
Átigazolási hírek: Az a baj, hogy szerintem ez a Bild cikk csak...
speziale Jul 18 - 11:07

Game (PC, Konzol): Huh, a Championship Manager 01-02-ben mennyit játszottam a Bayernnel :D...
kovacsszandra345 Jul 5 - 15:37

Arjen Robben: 99 óta vagyok Bayern szurkoló, sosem szurkoltam más csapatnak. Volt...
szabi90 Jul 4 - 18:53

Free Joomla! template by Age Themes