Átvettük az első helyet | FCB - Wolfsburg 6:0


Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy a Wolsburg komoly pofonokba szalad bele a Bayern ellen. Mivel a müncheniek  szeretik ápolni a hagyományokat, így ez ezúttal sem volt másképp. Kovac csapata örömjátékot produkálva, hat gombócot helyezett el a Farkasok kapujába, akiknek momentumuk sem volt.

Kezdő
Sokan azt várhaták, hogy Kovac 1-2 pozícióban pihentetni fog a Pool elleni visszavágóra, ezzel szemben egy igen erős csapattal kezdett. Löw hétközi bejelentése alapján várható volt, hogy a Müller-Hummels-Boateng trió csak azért is bizonyíthat, ennek megfelelően helyet is kaptak Kovac kezdőjében. Alaba ínszalagját a Liverpool ellen kímélték, így az ő helyén Rafinha focizott. Elől Gnabry és Müller kapott helyett a széleken, és ez mint utólag kiderült remek döntésnek bizonyult.

Neuer – Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha – Thiago, Martínez (Goretzka 55) – Müller, James (Sanches 74), Gnabry (Ribéry 55) – Lewandowski

Meccskép
A vártnak megfelelően erősen kezdett Kovac csapata, renegeteg támadást vezettek, nemcsak a széleken, hanem középen is - hála James jó formájának - és ezek  látványosak is voltak. A magabiztosan focizó bajorok azonban így kellett egy fél óra, hogy megtörjék a jeget. Ehhez elsősorban két mesteri előkészítés/passz (Müller és James) kellett és Gnabry remek formája a kapu előtt. A második gól tanítanivaló volt, és lényegében el is döntötte a meccset már az első félidő végére.
A fordulás után - a megszokottaktól eltérően - nem igazán vett vissza a Bayern a sebességből, láthatóan élvezve a focit a csapat. Ehhez az is hozzátartozik, hogy időközben Ribéry és Goretzka is beállt, és az ő bionyítási vágyuk újabb lendületet adott.  Az öreg francia 3 gólpasszt is kisztott végül. A Liverpool elleni tartalékolásnak nyomát sem lehetett látni, ráadásul ezen a napon a hatékonyság is ott volt a toppon, így a hat gól egyáltalán nem volt túlzó a meccsképhez képest.... bár Lewandowski ezúttal "csak" kettőig jutott. :)

GÓLOK: 1-0 Gnabry (34), 2-0 Lewandowski (37), 3-0 James (52), 4-0 Müller (76), 5-0 Kimmich (82), 6-0 Lewandowski (85)
Átigazolási hírek: Igazatok van, kimaradt a nagy sietségben egy szó innen :...
ptg May 23 - 15:57

Bundesliga: Szerintem meg húzzuk csak be minél többször...nem akarom a Juve-s...
speziale May 23 - 10:45

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes