A Bayern lemosta a Dortmundot | FCB-BVB 5:0


Hatalmas rangadónak ígérekezet a 100. Klassiker, az végül mégis könnyed edzőmeccsé vált a Bayern számára.

Kezdő: Neuer és Alaba felépült a rangadóra, a szélen pedig az újhullám: Coman és Gnabry kapott helyett, összhangban a várakozásokkal. Kovac viszont ezúttal nem óvatoskodott, Goretzka vagy James helyett egy klasszkus támadót, Müllert küldte fel Lewandowski támogatására, így a Bayern egy 4-2-3-1-ben ment neki ellenfelének.

Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martínez, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

A Dortmundnak több hiányzója is volt, így például a legnagyobb góllövő ászuk, Alcácer nélkül léptek pályára és így Reusnak kellett éket játszania: Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel - Dahoud, Delaney - Sancho , Bruun Larsen - Reus


Meccskép: A vártnak megfelelően Kovac csapata támadólag lépett fel és rögtön a kapujához szegezte a Dortmundot, de ekkor még Reusék képesek voltak veszélyes ellentámadásokat vezetni, többek között kapufát is lőttek. Ennek a fázisnak azonban hamar vége lett miután egy szögletbők Hummels megszerezte a vezetést. Innentől a BVB teljesen elbizonytalanodott, és a második gólt már ők adták ajándékba az egyre izmosabban játszó Bajoroknak. Lewa mesteri megoldása megalapozta a győzelmet. Martínez remek távoli gólja és Gnabry okos fejese pedig már az örömjáték irányába lökte a mérkőzést, ami az első félidőben lényegében el is dőlt.
A második 45 percet már jóval pihenősebbre vette a müncheni gárda és így "csak" egy gólt hoztak össze, a Dortmund pedig akkor sokkban volt, hogy képtelen volt ütemet váltani, mindössze egy gyenge kapuralövésre futotta. Az összecsapás vége fele még pályára lépett Ribéry és Sanches is, de ekkor már nem történt semmi különös Lewa bónusz, 201. Bundesliga-gólján kívül.
A mesés győzelemmel a Bayern ismét átvette a vezetést, de csak egy ponttal, így a hátralévő hat fordulóban még jó kis izgalmak várnak ránk.

Gólok: Hummels (10'), Lewandowski (17'), Martínez (41'), Gnabry (43') Lewandowski (89')


AKTUÁLIS MECCS: Coutinho érkezésével sikerült szétrombolni az alapjátékunkat, egy teljesen idegen test...
stevee Oct 20 - 15:48

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes