A Bayern lemosta a Dortmundot | FCB-BVB 5:0


Hatalmas rangadónak ígérekezet a 100. Klassiker, az végül mégis könnyed edzőmeccsé vált a Bayern számára.

Kezdő: Neuer és Alaba felépült a rangadóra, a szélen pedig az újhullám: Coman és Gnabry kapott helyett, összhangban a várakozásokkal. Kovac viszont ezúttal nem óvatoskodott, Goretzka vagy James helyett egy klasszkus támadót, Müllert küldte fel Lewandowski támogatására, így a Bayern egy 4-2-3-1-ben ment neki ellenfelének.

Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martínez, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

A Dortmundnak több hiányzója is volt, így például a legnagyobb góllövő ászuk, Alcácer nélkül léptek pályára és így Reusnak kellett éket játszania: Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel - Dahoud, Delaney - Sancho , Bruun Larsen - Reus


Meccskép: A vártnak megfelelően Kovac csapata támadólag lépett fel és rögtön a kapujához szegezte a Dortmundot, de ekkor még Reusék képesek voltak veszélyes ellentámadásokat vezetni, többek között kapufát is lőttek. Ennek a fázisnak azonban hamar vége lett miután egy szögletbők Hummels megszerezte a vezetést. Innentől a BVB teljesen elbizonytalanodott, és a második gólt már ők adták ajándékba az egyre izmosabban játszó Bajoroknak. Lewa mesteri megoldása megalapozta a győzelmet. Martínez remek távoli gólja és Gnabry okos fejese pedig már az örömjáték irányába lökte a mérkőzést, ami az első félidőben lényegében el is dőlt.
A második 45 percet már jóval pihenősebbre vette a müncheni gárda és így "csak" egy gólt hoztak össze, a Dortmund pedig akkor sokkban volt, hogy képtelen volt ütemet váltani, mindössze egy gyenge kapuralövésre futotta. Az összecsapás vége fele még pályára lépett Ribéry és Sanches is, de ekkor már nem történt semmi különös Lewa bónusz, 201. Bundesliga-gólján kívül.
A mesés győzelemmel a Bayern ismét átvette a vezetést, de csak egy ponttal, így a hátralévő hat fordulóban még jó kis izgalmak várnak ránk.

Gólok: Hummels (10'), Lewandowski (17'), Martínez (41'), Gnabry (43') Lewandowski (89')


Átigazolási hírek: Ha pedig már itt marad meg kell kapnia a lehetőséget...
szabi90 Aug 19 - 12:59

AKTUÁLIS MECCS: Most komolyan az egyenlítő 11esben mi a kérdés? Egy undorító...
Atesz12 Aug 18 - 18:56

Taktika, hadrend, felállás: 433 "Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek...
Atesz12 Aug 11 - 18:58

Free Joomla! template by Age Themes