Kupadöntősök vagyunk | Werder-Bayern 2:3


A kicsit egyoldalú hétvégi Bayern-Werder bajnoki után mindenki izgalmasabb kupaelődöntőre számított szerdán, és a két csapat nem is okozott csalódást.

Kovac lényegében változatlan formában küldte pályára csapatát, csak a védelemben módosított egyet kényszerből - Süle eltiltása miatt: Ulreich  - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martínez, Thiago (James) - Gnabry(Goretzka), Müller, Coman - Lewa

Már a meccs elején látszott, hogy a Bréma teljesen más hozzáállással megy neki a kupameccsnek, bátran letámadva és a hazai közönségtől hajtva lényegében egyenrangú partnerként léptek fel a Bayern ellen és helyzetekkel kezdték a meccset. A jó ritmusú meccs első fordulópontja akkor jött el, amikor a hazai szempontból szerencsétlenül pattanó labda Lewa elő került, aki nem hibázott közelről. (1:0) Az innentől magabiztosabbá válló bajorok pedig vezetéssel vonultak szünetre.

A szünet után a Bayern folytatni tudta a domináló és jó játékát, melynek eredményeképpen Müller lőtt szép gólt egy technikás egyéni megmozdulás után.  (2:0) Ekkor mindenki azt gondolta, hogy vége a meccsnek, azonban jött a viharos 74. és 75. perc, amikor is a hazaik - Rashica vezetésével - rövid időn belül kétszer is kegyetlenül megbüntették a bóbiskoló és figyelmetlenné vált bajor védelemet. Lényegében egy perc alatt egyenlített a Bréma és úgy nézett ki, hogy akár könnyen ki is üthetik a Bayernt a kupából. Kovac csapata azonban nagy nehezen összeszedte magát és Coman ügyes betörésének köszönhetően büntetőt harcolt ki 5 perccel az egyenlítés után. A tizenegyes ugyan kétes esetnek tűnt, de  - a SportTV kommentátorának nevetséges kijelentéseivel szemben - be lehetett fújni. Lewa pedig köszönte a lehetőséget és újra visszavette a vezetést. (3:2) A Werder hiába próbálkozott a meccs végéig, újabb gólt már nem tudtak lőnni és a Bayern is elszórakozta a lezárás lehetőségét.  Így végül a Bayern 3:2-es idegenbeli győzelemmel jutott a berlini döntőbe, ahol majd a Lipcse vár a müncheniekre.
Átigazolási hírek: Az a baj, hogy szerintem ez a Bild cikk csak...
speziale Jul 18 - 11:07

Game (PC, Konzol): Huh, a Championship Manager 01-02-ben mennyit játszottam a Bayernnel :D...
kovacsszandra345 Jul 5 - 15:37

Arjen Robben: 99 óta vagyok Bayern szurkoló, sosem szurkoltam más csapatnak. Volt...
szabi90 Jul 4 - 18:53

Free Joomla! template by Age Themes