Del Bosque: „Müller az egyik kedvenc játékosom”

Pethő András Írta: 

Németország világbajnok, a Bundesligában pedig egyre több spanyol játékos futballozik. Két nyomós ok, amiért Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitánynak különösen oda kell figyelnie a német futballra. 

Xabi Alonso esetében azonban már csak a játékélvezet miatt. A középpályás 2014-ben visszavonult a válogatottságtól: "Xabi majdnem olyan, mint egy edző a pályán. Ő a csapat tengelye, sokan keresnek ilyen játékost. Mint a Real Madrid is Toni Kroos személyében. Mindketten kiemelkedő játékosok. Kroos nagyon elegánsan játszik. Jó vált tempót, rövid passzok, hosszú passzok, legutóbb még be is talált. Ami őrületes: Xabi csak 48 órája volt Münchenben, máris játszott a Schalke ellen. Ez az intelligenciájának a mutatója. Spanyolország büszke lehet rá. Amiként arra is, hogy a Bayernnek egy spanyol edzője van. Ez jó a mi futballunknak is."

A kapitány Juan Bernatnak is bizalmat szavazott csapatában: "Nagyon félénk típus. Nagyon félénk. Meglepett, milyen jól beilleszkedett a Bayernbe. Még fiatal, még sok izgalmas dolgot fog átélni."

Del Bosque a Bayern játékosainak teljesítményét is értékelte, már az Aranylabda árnyékában: "Ha egy kapust akarunk elővenni, akkor csak Neuerről lehet szó. Philipp Lahm időközönként a hatos poszton is megfordult. Bravó! Nagyon tetszett nekem. Arjen Robben nem lett világbajnok, ezt figyelembe kell venni. Én már az előző évben is Thomas Müllert húztam be másodiknak. Egyike a kedvenc játékosaimnak. De azt is értékelni kell, hogy a Real Madrid és az Atletico Madrid játszotta a BL-döntőt."

Thomas Müller a 2010-es világbajnokságon eltiltás miatt épp hiányzott, mikor del Bosque a Nationalelffel találkozott. 

 

Átigazolási hírek: Sziasztok! Olvastatok a Cuti interjut... hosszu, mint az orszagut... Anno...
Boscolahm Sep 20 - 14:11

AKTUÁLIS MECCS: Első meccs a BL-ben, kötelező győzelem volt az elvárás. Hoztuk!...
procee Sep 19 - 9:29

Bajnokok Ligája: Nekem az elég új, hogy ne lett volna jó pl....
Racilaci Sep 18 - 18:20

Free Joomla! template by Age Themes