Hopfner: Nyilvánosságot a FIFA-vizsgálatoknak

Pethő András Írta: 

Nem csillapodnak a kedélyek a FIFÁ-n belül. A világszervezet egy vizsgálati csoportot alakított annak megállapítására, hogy az orosz illetve katari VB-pályázatok elbírálása körül minden szabályszerűen zajlott-e. 

A Härringers Spottschau karikatúrája 

A FIFA megnyugtatónak találta az elkészült jelentéseket, a nemzeti képviselők jelentős része, így a német DFB és DFL felsővezetését azonban mindez nem nyugtatta meg. Karl Hopfner, a Bayern München elnöke is az ügy tisztázását várja a FIFÁ-tól: "A vizsgálati jelentéseket nyilvánosságra kellene hozni. És ha bebizonyosodna, hogy ezeket a pályázatokat gyanús körülmények között fogadták el, akkor a FIFA végrehajtó bizottságának ki kell mondania: Itt nem fogunk VB-t rendezni."

A világbajnoki botrány tisztázása azért is fontos a Bayern Münchennek, mert Franz Beckenbauert, az egyetemes labdarúgás kiemelkedő legendáját a nyári világbajnokság elején ideiglenesen eltiltották. A Császárról azóta sem bizonyosodott be semmiféle szabályszegés, viszont az ideiglenes eltiltás körül kialakult huzavona elegendő volt ahhoz, hogy Franz Beckenbauer nélkül rendezzék meg a világbajnoki döntőt, ahol a német válogatott ismét felült a világ trónjára. 

Christian Seifert, a DFL gazdasági vezetője kiemelte, mivel a VB-játékosok 75 %-a Európában futballozik, az európai élbajnokságok szereplői a végsőkig képesek lehetne arra, hogy nyomást gyakorolva kikényszerítsék a FIFA helyes magatartását. 

Átigazolási hírek: Sziasztok! Olvastatok a Cuti interjut... hosszu, mint az orszagut... Anno...
Boscolahm Sep 20 - 14:11

AKTUÁLIS MECCS: Első meccs a BL-ben, kötelező győzelem volt az elvárás. Hoztuk!...
procee Sep 19 - 9:29

Bajnokok Ligája: Nekem az elég új, hogy ne lett volna jó pl....
Racilaci Sep 18 - 18:20

Free Joomla! template by Age Themes