Hopfner: Nyilvánosságot a FIFA-vizsgálatoknak

Pethő András Írta: 

Nem csillapodnak a kedélyek a FIFÁ-n belül. A világszervezet egy vizsgálati csoportot alakított annak megállapítására, hogy az orosz illetve katari VB-pályázatok elbírálása körül minden szabályszerűen zajlott-e. 

A Härringers Spottschau karikatúrája 

A FIFA megnyugtatónak találta az elkészült jelentéseket, a nemzeti képviselők jelentős része, így a német DFB és DFL felsővezetését azonban mindez nem nyugtatta meg. Karl Hopfner, a Bayern München elnöke is az ügy tisztázását várja a FIFÁ-tól: "A vizsgálati jelentéseket nyilvánosságra kellene hozni. És ha bebizonyosodna, hogy ezeket a pályázatokat gyanús körülmények között fogadták el, akkor a FIFA végrehajtó bizottságának ki kell mondania: Itt nem fogunk VB-t rendezni."

A világbajnoki botrány tisztázása azért is fontos a Bayern Münchennek, mert Franz Beckenbauert, az egyetemes labdarúgás kiemelkedő legendáját a nyári világbajnokság elején ideiglenesen eltiltották. A Császárról azóta sem bizonyosodott be semmiféle szabályszegés, viszont az ideiglenes eltiltás körül kialakult huzavona elegendő volt ahhoz, hogy Franz Beckenbauer nélkül rendezzék meg a világbajnoki döntőt, ahol a német válogatott ismét felült a világ trónjára. 

Christian Seifert, a DFL gazdasági vezetője kiemelte, mivel a VB-játékosok 75 %-a Európában futballozik, az európai élbajnokságok szereplői a végsőkig képesek lehetne arra, hogy nyomást gyakorolva kikényszerítsék a FIFA helyes magatartását. 

Átigazolási hírek: Azért az is igaz ha Pep hív egy játékost vagy...
airwin8 Jun 18 - 20:09

NationalElf: Azért az elég szégyen, hogy nincs játékosunk az u21-es válogatottban,...
szabi90 Jun 17 - 20:23

Edzőkérdés: Na jó. A fikázott csere, majd 3 perccel később Goretzka...
Racilaci Jun 11 - 16:12

Free Joomla! template by Age Themes