A német válogatott 2015-ös menetrendje

Gönczi Dávid Írta: 
12 nappal Szenteste előtt 24 csapat fogja figyelmét Párizs felé fordítani. Jövő nyáron Franciaországban kerül megrendezésre az Európa-bajnokság, és a december 12-én tartott sorsoláson döntenek a csoportbeosztásokról, a meccsek helyszíneiről és idejéről. A Világbajnokság győztese is nagy érdeklődéssel  fogja követni a sorsolás eseményeit.

A német válogatottnál már a szállásokat foglalják le a 2016-os franciai VB-re. A DFB német honlapja összegyűjtötte, milyen állomásokon keresztül juthat el Párizsba a Nationalelf.

Németország vs. Lengyelország, Frankfurt, szeptember 4.

A második az első ellen, a világbajnok a csoport vezetőivel szemben. Rengeteg szalagcímmel lehetne illetni ezt az összecsapást, de csak egy dolog választja el egymástól a csapatokat: egy pont. A lengyelek 14 pontot szerreztek 6 meccsen, míg a németek csak 13-t. Így az eddig egymással szoros küzdelmet folytató együttesek szeptember 4-én 20:45-kor kezdődő meccsén sok minden eldőlhet, aki a csoport élén marad az óriási lépést tesz a 2016-os franciaországi EB felé. A németek edzője, Joachim Löw augusztus 28-án, pénteken fogja kihirdetni a keretét, a csapat pedig augusztus 31-én fog találkozni. Néhány játékos rangadóval a háta mögött fog csatlakozni a Nationalelfhez, mind a Bayern-Bayer, mind a Wolfsburg-Schalke rangadóin várhatóan német válogatottak is pályára fognak lépni a Bundesliga szünete előtt. Végül négy nap frankfurti készülést követően a lengyelek elleni három pont megszerzése kerül fókuszba.

Skócia vs. Németország, Glasgow, szeptember 7.

A lengyelek elleni összecsapást követően a VB győztesei egy kis időt még Németországban fognak tölteni. A csapat tagjai szombaton gyülekeznek Frankfurtban, hogy aztán vasárnap reggel egy saját Lufthansa járattal az Egyesült Királyságba repüljenek, 900 mérföldet megtéve az Északi-tengeren át egészen Glasgowig. A reptértől már nem kell sokat utazni a következő fellépésükig, alig egy nappal később lépnek pályára Skócia nemzeti válogatottja ellen a régió legnagyobb városában. A szeptember 7-én 20:45-kor kezdődő meccs újfent nagy jelentőséggel bír a csoportgyőzelemért folytatott harcban. A Frankfurtba vezető visszaút szeptember 8-án lesz, ezt követően a játékosok visszatérnek a klubjaikhoz.

Írország vs. Németország, Dublin, október 8.

Csak 29 nappal később a csapat újra Frankfurtban fog gyülekezni, ezúttal az Írország elleni selejtező miatt. Október 4-t követően 3 napos edzés következik Schweinsteigeréknek, majd október 7-én reggel indulnak Dublinba. Aznap este tartják meg a záróedzéseket, október 8-án 20:45-s kezdettel pedig az írek ellen lépnek pályára.

Németország vs. Grúzia, Lipcse, október 11.

Egy nappal később a világbajnokok visszarepülnek Németországba. A keret késő délután fog Lipcsében landolni. Az ezt követő napok menetrendje röviden: szállodába vezetés, megérkezés, lepakolás, pihenés, alvás, felkelés, játék, győzelem, és a továbbjutás, ha ezt korábban nem sikerült kiharcolni. Mikor? Október 11-én, 20:45-kor. Hol? A lipcsei stadionban. Ki az ellenfél? Grúzia. A Kachaber Zchadadse csapata ellen vívott mérkőzés során eldől a továbbjutók kiléte.

Franciaország vs. Németország, Párizs, november 13.

Feltéve, hogy nem alakul szörnyen rosszul az ősz a csapatnak, a világbajnokok a nyarat  Franciaországban töltik, az Európa Bajnokság trófeájára áhítozva. Ennek apropóján nem árt, ha felmérik a németek a terepet, és talán ennek köszönhető, hogy a Nationalelf november 13-ára Párizsba szervezett barátságos meccset a franciák ellen. Elképzelhető, hogy a házigazdák ellen vívott csata nyáron megismétlésre kerül. A játékot barátságos jellege ellenére Joachim Löw nagyon komolyan fogja venni, a csapatot a mielőbbi felkészülés érdekében már november 9-én Münchenbe hívja. Három nappal később Párizsba indulnak, ahonnan november 15-én térnek vissza.

Németország vs. Hollandia, Hannover, november 17.

A 2015-ös év egy klasszikus összecsapással fog végződni két nagyon erős csapat és ősi rivális között. A hollandok legyőzésénél a németek szebben nem is zárhatnák az évet. A világbajnokok november 15-én érkeznek Hannoverbe. Két nappal és két edzéssel később kezdetét veszi az év utolsó válogatott mérkőzése, ahol a németek a narancssárga mezes hollandokkal mérik össze tudásukat.
Bajnokok Ligája: A Dortmund elszórakozta..! Hazai pályán, jó játékkal meglehetett volna a...
Wolf Sep 18 - 7:02

AKTUÁLIS MECCS: Bár még nagyon korai, mert tényleg nagyon az elején vagyunk,...
Racilaci Sep 17 - 19:01

NationalElf: Ide kell egy megfelelő hadrend és ahhoz igazítani a különböző...
FERWIN Sep 12 - 13:27

Free Joomla! template by Age Themes