„Hatalmasat küzdött a csapatom”

Pethő András Írta: 

Megtört az átok. Németország az olaszok legyűrésével bejutott az elődöntőbe. Joachim Löw szövetségi kapitány nemcsak a végeredménnyel, de játékkal is elégedett volt.

Volt már része ilyenben?
„Drámai meccs volt, a legvégsőkig. 2006-ban Argentína ellen hasonlót éltem át. Taktikailag hihetetlenül magas színvonalú volt a találkozó, mindkét csapat részéről. Tényleg hatalmasat küzdött a csapatom.”

Az első gól után úgy tűnt, hogy zsebben van a meccs…
„Uraltuk a meccset. A tizenegyes egy szerencsétlen szituációból lett. Nem tudtam elképzelni, hogy az olaszok akcióból is be tudnak találni.”

Miért álltak át háromvédős rendszerre?
„Tudom, hogy ez vita tárgya. De sürgetően fontos volt, hogy változtassunk a csapaton. Az olaszok mások, mint a szlovákok. A szélekről játszanak. Kiszámítható. Jó, de kiszámítható. Ezért kellett megerősítenünk a középpályánkat. Az olasz-spanyol meccs után ez volt az első gondolatom.”

A háromvédős rendszer továbbra is megmarad lehetőségként?
„Már az EB előtt egyértelmű volt számomra: nem lehet mindig ugyanúgy játszani, akkor mi is kiszámíthatóak leszünk. Gyakran szoktunk eszerint edzeni, nem volt nagy újdonság a játékosok számára.”

Hogyan zajlott a tizenegyes-lövők kiválasztása?
„Mesut kapásból mondta, hogy lőni fog. Müller és Draxler is. Az első öt hamar megvolt. Ezt rá kell hagyni magukra a játékosokra. Alapvetően van néhány remek lövőnk, ha most nem is sikerült nekik. Jónak találom, hogy a fiatalok, Kimmich és Hector is meg tudta őrizni a hidegvérét ilyen kulisszák mellett is.”

Hogyan értékeli Bastian Schweinsteiger teljesítményét?
„Egyértelmű volt, hogy szükségünk lesz rá a tornán. Jól szállt be a meccsbe. Nem volt könnyű dolga, régóta ez volt az első hosszabb mérkőzése. De fontos, hogy egy ilyen tapasztalt játékos is ott van a pályán.”
Átigazolási hírek: Szerintem jelenleg senki nem számol komolyan azzal, hogy nem lesz...
Racilaci Jun 25 - 12:17

Нашел русскую инфу: Привет всем! Нашел познавательную тему на этом сайте: :...
KevinEtend Jun 24 - 15:21

NationalElf: Azért az elég szégyen, hogy nincs játékosunk az u21-es válogatottban,...
dani15 Jun 23 - 20:46

Free Joomla! template by Age Themes