Schweini levele Poldihoz

Írta: 

Szerdán Anglia ellen búcsúzik a válogatottságtól korábbi játékosunk, Lukas Podolski.

Poldi 2006 és 2009 között játszott a Bayernnél. Sajnos ő is azok közé tartozik, akinek nem jött össze a nagy áttörés. Jó régen volt már. Talán nem is emlékszünk mindannyian, de egy rövid ideig még Jupp Heynckes irányítása alatt is játszott. És nem is rosszul. Azonban erre az időre már biztossá vált a távozása.

130-szoros válogatottként fog majd visszavonulni. Ő az utolsó, aki pályára lép a Nationalelfben a 2006-os nyári mese szereplői közül. Még a 32. születésnapja előtt. A búcsújával végleg lezárul egy csodálatos történet. A klubfutballt még nem hagyja abba: a japán Vissel Kobe játékosa lesz. Legjobb cimborája, - a Chicago Fire-höz igazoló – Bastian Schweinsteiger a Die Welt hasábjain szólt Poldihoz.Kedves Lukas!

Évek óta olyan barátság köt össze bennünket, amely kevés van az életben. Így kezdted leveledet a Die Welt vasárnapi kiadásában akkor, amikor én búcsúztam a válogatottból. És én sem tudtam volna ennél jobban kezdeni az enyémet.

Nagyon jól emlékszem rád a lecserélésemkor az én búcsúmeccsemen, amikor megláttalak a családom körében. Azok között, akik különös szerepet töltenek be az életemben. És te is közéjük tartozol.

A pozitív kisugárzásoddal, a nyitottságoddal és nem utolsó sorban az utánozhatatlan bal lábaddal egyaránt elkápráztattad a német, az angol és a török szurkolókat. Ebből kifolyólag nem is aggódom, hogy a japán szurkolókat is hamar Poldi-fanokká fogok változtatni, amikor nemsokára a Távol-Keletre mész.

Servus, Poldi, barátom! Ég veled addig is!

A te Bastid
AKTUÁLIS MECCS: Erre mondom, hogy ez nem adaptív taktika, hanem séma, sablon....
Racilaci Feb 21 - 11:18

Átigazolási hírek: Tényleg nagyon imponáló Jovic statisztikája, de ha levesszük a Düsseldorfnak...
Racilaci Feb 15 - 13:32

Leon Goretzka: A letámadós játék tempóját az adja,hogy hol tud labdát szerezni...
sandorbayern Feb 12 - 11:29

Free Joomla! template by Age Themes