N11: Kimmich Lahm nyomdokaiban

Pethő András Írta: 

Magabiztosan jutott be a legjobb négy közé a Konföderációs Kupán a Nationalelf, miután vasárnap 3-1-re legyőzte Kamerun együttesét.

Mintha csak a legjobb csapatot láttuk volna: győztes nyitány után a szokásos megtorpanás a második meccsen, majd összességében megérdemelt csoportgyőzelem. Ez a Nationalelf fiatal tehetségeinek mérlege eddig az oroszországi tornán.

Jogi Löw, aki 150. mérkőzésén a 100. győzelmét ünnepelte német kapitányként, az első két meccshez képest ismét lehetőséget adott másoknak is a bizonyításra. Ez pedig a siker egyik kulcsa volt. Hiszen az elsősorban a védekezésben ügyeskedő Plattenhardton túl Demirbay és Werner góllal hálálták meg a bizalmat. Mindhárom játékosunk, Süle, Rudy és Kimmich is kezdőként lépett pályára. Utóbbi rövid ideig a kapitányi szalagot is viselhette. 22 évesen ez kivételes megtiszteltetés. Egy újabb lépcső megtétele a Philipp Lahm nyomait követve. Lahm egyébként 24 évesen kapta meg először a szalagot.

A győzelem azt is jelenti, hogy még két mérkőzést láthatunk majd a Nationalelftől ezen a nyáron. Csütörtökön este az elődöntőben Mexikó lesz az ellenfél Szocsiban. Bejöttek a DFB tervei, hiszen pár napig még ebben a városban maradhatnak. A másik ágon Arturo Vidalék Portugáliával találkoznak majd. A helyosztókat vasárnap rendezik.

A német U21-es csapat kedden 18 órától Angliával játszik EB-elődöntőt. Ha minden jól megy, akkor pénteken 20.45-től a spanyol-olasz meccs győztesével is megmérkőznek majd. Serge Gnabry közreműködésével.

Nem szabadulunk a német focitól a héten. Vasárnap indul az U19-es EB Grúziában. A német keretben Felix Götzével. De a svédekre is érdemes lesz odafigyelni: Thomas Poppler Isherwood szintén a Bayern játékosa.
Átigazolási hírek: A spanyol sajtó most arról cikkez, hogy Bale-ről tárgyalunk. Én...
szabi90 Mar 18 - 21:16

AKTUÁLIS MECCS: Egyébként jellemző, hogy én is ezt írtam meg először akkor,...
Racilaci Mar 17 - 20:40

KÉRDÉS / HELP!: Köszönöm!
Véder Nagyúr Mar 9 - 6:12

Free Joomla! template by Age Themes