Löw megnevezte a bő VB-keretét | Neuer ott van, de Wagner nem utazik

Írta: 

A mai napon, a bő keretet megnevezésével, megkezdődött a Nationalelf küldetése, hogy megvédje világbajnoki címét  - néhány meglepő és kemény döntéssel.


A keret megnevezését megelőzően bejelentették, hogy Joachim Löw, szövetségi kapitány 2022-ig meghosszabbította szerződését, segítőjével, Thomas Schneiderrel és a kapusedzővel, Andreas Köpkével együtt. A csapat menedzser, Oliver Bierhoff pedig 2024-ig szóló szerződést írt alá a szövetséggel. Ez azért is fontos

Ezt követően, körülbelül 13 óra magasságában Löwre hárult minden figyelem, övé volt a főszerep. A leginkább valószínűleg mindenki arra volt kíváncsi, hogy Manuel Neuert hosszú sérülése után vajon nevezi-e a VB-re utazó, egyelőre bő keretbe.
Ugyan nevezte a keretbe, de a végleges döntés csak a két barátságos mérkőzés után születik meg. Neuer mellett még 3 kapust nevezett Löw, Lenot, ter Stegent és Trappot. Abban az esetben, ha a csapatkapitány időben teljes mértékben felépül egyiküket kénytelen lesz kitenni a keretből: "Kérdés, hogy tud-e a VB-n játszani, vagy nem. Mindkét félnek egészen őszintének kell lennie egymással. Manuel azt mondta, hogy teljes mértékben terhelhető. Ő a csapatkapitányunk, de játékperc nélkül VB-n játszani teljes mértékben lehetetlen."
32464521 1998356450237186 6497256375964401664 n

Ez után jött csak a két igazán nagy meglepetés. Mario Götze és Sandro Wagner nem került a bő keretbe!
Götze, akinek a góljával, 4 évvel ezelőtt megnyerte a csapat a VB-t ezúttal nem lehet ott: "Nincs abban a formában, amelyben kellene, hogy legyen. Én is sajnálom Mariot. Remélem, hogy a nyári szünet után egyfajta újrakezdésre lesz képes."

Sandro Wagner helyett pedig szintén meglepetésre, a Freiburg játékosát, Nils Petersent nevezte Löw. Petersen még nem lépett tétmeccsen pályára a válogatottban, az Olimpiai ezüstöt szerző csapatban azonban ott volt 2016-ban: "Szövetségi kapitányként az a dolgom, hogy sajnos néha álmokat kell összetörnöm. Soha nem a játékos ellen döntök, hanem a csapat érdekében. Apróságokon múlik a dolog. A döntő tényezők, hogy a csapatnak a pályán és a pályán kívül is működnie kell."
Taktika, hadrend, felállás: Viszont a három védős rendszer, amit mostanában pedzegetnek nem a...
Fußballmeister Jul 16 - 19:57

Átigazolási hírek: Visszatérve a Rebic témához, én nagyon szeretem a horvát játékosok...
procee Jul 15 - 20:04

Mario Mandžukić: [quote="Véder Nagyúr">én úgy emlékszem hogy guardiolával nem jött ki, és...
Thommeyy Jul 13 - 22:16

Free Joomla! template by Age Themes