Mit árul el a Nationalelf kerete?

Írta: 


Szűk öt hét múlva megkezdi szereplését a címvédő német válogatott az oroszországi világbajnokságon. 27 játékosnak maradt reális esélye arra, hogy részese legyen ennek.

Ami a legfontosabb számunkra, hogy a Bayern Münchenből a Kimmich – Hummels – Müller - Süle négyesen túl ott áll a keretben a sérülés miatt hátráltatott Manuel Neuer és Jerome Boateng is, de némi meglepetésre Sebastian Rudy is bekerült a ma kihirdetett keretbe. Majdnem ennyire meglepő, hogy Sandro Wagner még a bő keretben sincs ott. Hacsak valami nagyon kemény sérüléshullám nem jön közbe, akkor ő nem lesz ott a VB-n.


Jogi Löw ezúttal is bő kerettel vág neki a felkészülésnek, egyedül Toni Kroos fog később csatlakozni a csapathoz, hiszen ő még jövő hétvégén BL-döntőt játszik. Ennek megfelelően idén nem hívott be olyan játékosokat a kapitány, akikre majd a jövőbeli perspektíva miatt számít. Egyedül Nils Petersen az, aki még sosem volt válogatott. A mögöttünk álló Bundesliga-szezon legeredményesebb német csatáraként kap lehetőséget a bizonyításra. A 2016-os riói olimpián gólkirályi címet szerzett.


A kimaradók
Mindössze kilenc német világbajnoknak maradt arra esélye, hogy megvédje címét. A 2014-ben még ünneplő 14 játékos közül többen abbahagyták a válogatott futballt (Lahm és társai), voltak, akik az akkori sérülések miatt kerültek be a keretbe (Grosskreutz és társai), de olyanok is, akik ennek a mai napnak a nagy vesztesei. Ilyen Mario Götze is, aki 2014-ben világbajnoki címig lőtte a Nationalelfet. De a Mustafi - Schürrle - Höwedes hármas is kiszorult a csapatból. Meg kell azonban említeni, hogy Marc-Andre ter-Stegen, Mario Gómez, Ilkay Gündogan és Marco Reus már 2014-ben is eséllyel pályáztak a kerettagságra. Végül ilyen-olyan okból, de kimaradtak.


Különös kabalája lett a német futballnak Matthias Ginter, aki világbajnok, mellette pedig a 2016-os olimpián és a 2017-es Konföderációs Kupán is ott volt. A kerethirdetés nagy nyertese még Marvin Plattenhardt, pedig sokan számoltak Philipp Max szereplésével is.


Kapuskérdés
Joachim Löw ma még nem hozta meg végleges döntését a kapusposztról. Négy kapust hívott be, ami arra utal, hogy egyelőre Manuel Neuer neve mellett megmaradt a kérdőjel. Nagyjából ugyanannyi eséllyel állhat ő elsőszámúként kapuban, minthogy végül lemaradjon a tornáról is. A két hivatalos felkészülési meccs mellett a hírek szerint a Nationalelf az U20-asokkal is kétszer megmérkőzik majd.


A végleges keret
A négy végleges kimaradó személyét ma még szinte lehetetlen lenne megmondani. Azért is, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján sajnos sérülésekre is számítani kell. (Sérülése miatt vált biztossá a kimaradása: Lars Stindl, Emre Can, Serge Gnabry) Ha ma kellene tippelni, akkor a Tah-Rudy-Petersen hármas illetve az egyik kapus kimaradásával kellene számolni. Ha Neuer rendben lesz, akkor Trappnak van a legkevesebb esélye a keretben maradásra. Ő a PSG mezében idén a Bajnokok Ligájában egyáltalán nem, de a bajnokságban is mindössze ötször kapott lehetőséget. Alig több, mint a Manuel Neuernél kifogásolt meccshiány. Ráadásul Manuel Neuer posztján a világ legjobbja, a csapaton belül pedig ő a kapitány. A Lahm - Schweinsteiger páros nélkül próbálkozó Nationalelfnek égetően szüksége van a kapitányára is, ha komoly esélyekkel akar nekivágni a világbajnokságnak.


A Nationalelf június 2-án Ausztriával, június 8-án Szaúd-Arábiával találkozik majd. A 23 fős keretet június 4-ig kell bejelenteni a FIFÁ-nál, de egészen az első mérkőzés előtti napig le lehet cserélni azt a játékost, aki súlyos sérülést szenved. A németek június 12-én repülnek el Moszkvába, június 17-én mutatkoznak be Mexikó ellen.
Löw VB keretet hirdetett

Löw VB keretet hirdetett

Német válogatott keret, VB 2018 

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Ausztria-Németország felkészülési mérkőzés

NationalElf: Hát azért volt itt két hatalmas kapufa, Kimmichnek egy jó...
Atesz12 Jun 18 - 17:30

AKTUÁLIS MECCS: Hát ha az U17-es BVB-ben az afrikai gyerek 13 éves...
Bayern90 Jun 18 - 15:39

Átigazolási hírek: Fóbia = irracionális félelem. Biztos ezt akartad írni? :)...
szprajtboy Jun 14 - 20:40

Free Joomla! template by Age Themes