Újabb Bayern-Real párharc a döntőért!

Írta: 

A Besiktas és a Sevilla után Fortuna elegásan tovalibbent és Sevcsenko keze a lehető legnehezebb ellenfelet húzta nekünk a Bajnok Ligája elődöntőjére: a Real Madridot. Ennek megfelelően a másik ágon a Liverpool vs Roma párharcra kerül majd sor.

A tavalyi párharchoz hasonlóan ismét csak mi kezdük hazai pályán, ami alapesetben mindenképp hátránynak tekinthető, gondoljunk csak a tavalyi visszavágó körülményeire.
Ami bizonyos a müncheni odavágó április 25-én, szerdán kerül megrendezésre, míg a madridi visszavágú május elsejére esik. Már most érdemes szabaddá tenni ezeket az estéket.

A közös múlt
A két csapat múltja mindig is nagy összecsapásokat hozott, de ez különösen igaz az elmúlt évekre. Elég csak 6 évet visszamenni és máris eszünkbe juthat Jupp legutóbbi meccse a Real ellen, amikor Schweiniék akkor még nem egészen aranygenerációja büntetőkkel ütötte ki a spanyolokat az elődöntében - méghozzá Madridban.

Két évre rá, 2014-ben aztán jött a visszavágás. Ancelotti Realja Münchenben mért súlyos zakót a Guardiola irányította Bayernre és Ronaldoék utána meg sem álltak a trófeáig.

A legemlékezetesebb Real-Bayern meccset azonban egészen biztosan tavaly játszották. A gigászi küzdelmet hozó meccset azonban nem a játékosok, hanem Kassai Viktor brutális, sorozatos tévedései döntötték el a Madrid javára: jogtalan kiállítás, és minmum 2 lesgól.
A minden idők egyik legnagyobb rablásának is nevezett összecsapás komoly indulatokat váltott ki a futballvilágban, amit a Real idei újabb "klasszikus" továbbjutása ismét a felszínre hozott.
Szinte egészen biztosra vehetjük, hogy a Bayern játékosai a lehető legnagyobb elszántsággal fogják magukat a meccsbe vetni, hogy revansot vegyenek azért az esétéért.
Jupp kommentárja a sorsoláshoz:

"Igazi gigászok harca. Mindkét fél számára nehéz a sorsolás, de nem mondanám annyira kedvezőtlennek. Senki sem tudhatja biztosra, hogy a Roma vagy a Pool könnyebb lett volna.

Remek emlékeim vannak a triplázó szezonról: a Juventus és a Barcelona ellen is játszodtunk hazai pályán, ez jó ómen lehet. A BL trófeát nem lehet megvásárolni, türelmet és kitartást igényel. Remélem Klopp ellen küzdhetünk a döntőben, ez az egyetlen, amit jelenleg kívánok."
AKTUÁLIS MECCS: Hummels nem játszik a Herta ellen, beteg. Goretzka is kérdéses,...
Racilaci Feb 22 - 11:59

Átigazolási hírek: Tényleg nagyon imponáló Jovic statisztikája, de ha levesszük a Düsseldorfnak...
Racilaci Feb 15 - 13:32

Leon Goretzka: A letámadós játék tempóját az adja,hogy hol tud labdát szerezni...
sandorbayern Feb 12 - 11:29

Free Joomla! template by Age Themes