BOA: "Nem lehet teljesen kikapcsolni Ronaldot"

Írta: 
A történelem során eddig 12 mérkőzés volt a Bayern és a Real között. A  KICKER néhány jelenlegi és korábbi játékost is megszóllaltatott a szerdai meccsel kapcsolatban. Lássuk, ők hogyan vélekednek az esélyekről a párharcról:


kicker: Hogyan lehet megállítani Cristiano Ronaldot?
Boateng: Cristiano Ronaldot csak csapatként tudjuk megállítani. Teljesen kikapcsolni úgysem lehet, mindig adódnak lehetőségek számára, mert remek elfutásai vannak és nagyszerűen időzít. Emellett a Real játéka rá épül. Csapatként ezért fontos, hogy összetettek legyünk, és olyan kevés helyet hagyni neki, amennyire csak lehet. Egy támadó nem tud annál összetettebb lenni, mint Cristiano. Bal láb, jobb láb vagy éppen fejelés - mindegyik területen tökéletesre fejlesztette magát, a kapu előtt pedig olyan, mint egy gép. Nekem vannak pozitív és negatív tapasztalataim is egyaránt. A válogatottal legtöbbször hatástalanítottuk, főként a 2014-es VB 4:0-ás mérkőzésén. A Realnál viszont jobbak a csapattársai is. Ha őt hatástalanítjuk, akkor még mindig csak 50%-ot sikerült, a maradékot kiteszik a láthatóan jobb csapattársai.

A 2017-es kiesés miatt lesz revans?
Lewandowski: A legjobb formánkat kell nyújtani, taktikailag is okosan játszani és egységesnek lenni. Természetesen magabiztosan kell pályára lépnünk. Ha hibázik a Real, azt ki kell használnunk. Ez egy BL elődöntő, ha félelemmel lépsz pályára semmi esélyed. Meg kell győzni magad arról, hogy verhető a Real és így pályára lépni: Nem játszhatsz lazán, ennek ellenére bizonyos higgadtság kell, hogy uralkodjon rajtad. Így a legjobbad tudod nyújtani. Ha a Bernabeuban kilépsz az öltözőből fontos, hogy ugyanez az érzés legyen meg és ugyanolyan magabiztosan lépj pályára, mintha az Allianz Arenaban játszanál. Tavaly más volt, mint most. Sérült voltam, nem voltam 100%-os állapotban, meg kellett magam kínozni szinte. Sok szerencsétlenség által estünk ki. A csapatban már nem igazán téma az a két meccs, el kell engedni, azokon rágódni nem vezet sehova. Ez már egy másik szezon és a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk. Mindegy, hogy hány gólt szerzek, a lényeg, hogy továbbjussunk.

Fájó Kroost a Realban látni?
Thorsten Fink: Toni Kroos jelentősége hatalmas a Real csapatának, főként, mint biztos és körültekintő osztogató, de Cristiano Ronaldo kiegészítőjeként is a bal szélen, ha a taktikai úgy kívánja. Kroosnak nehezebb feladata van a söprögető Casemiro mellett, mint Modricnak a jobb oldalon. Toni remekül végzi ezt a munkát. Ma már egy vezéregyéniség, aki a Bayernbe is remekül passzolna, annál is inkább mert saját nevelés és ez által az azonosulás nagyobb. Kroos megvetette a lábát Madridban, biztosan jó oka volt az átigazolásra a 2014-es VB után, ami végül jót is tett neki. Mindegy, hogy melyik oldalon játszik Kroos, két nagyjából azonos szintű csapat fog találkozni, két szoros meccs vár rájuk. Én például jobban szerettem idegenben pályára lépni először.

Honnan ered a Real Madrid mítosz?
Günter Netzer: A tradicióból és az egyesület arculatából és természetesen a sikerekből, kezdve az 5 nemzetközi kupa sikerrel 1956 óta. Akkoriban is ezekben a gyönyörű fehér mezekben játszottak a Realnál, egészen szokatlan volt. Hihetetlen nézőszámot mozgósítottak, aztán az egyesület vezetése és a hihetetlen elnök, Santiago de Bernabeu, aki 35 éven keresztül vezette a klubot. Ez mind a Real mítosz kialakulásához vezetett. Nem mindig voltak jók, például az én időmben sem, ez mégis egy vallás, mondhatni kiegészítő vallás. Egyedülálló hogyan viszonyulnak az emberek ehhez a klubhoz. Ha egyszer Real szurkolóvá válsz, az azt jelenti, hogy életed végéig tart. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha megfordultál a csapatban: a véredben lesz, nem távozik a lelkedből, a testedből. Követed őket és örülsz mindennek, amit elérnek, és jó hatással vannak a futballra. Amikor én a Realba szerződtem, az egy kulturális sokk volt. Mönchengladbachból egy világvárosba érkeztem, 30.000 ember helyett 120.000 előtt léptem pályára. Számunkra külföldre szerződni, új kultúrába, új nyelvbe egészen más dimenzió volt. Jelenleg Toni Kroos öregbíti a német Real játékosok hírnevét, és amit ott véghezvisz az egészen nagyszerű.

Pótolhatja Ulreich Neuert?
Jean-Marie Pfaff: Természetesen hiányzni fog Manuel. De ő sem tudta 2017-ben megakadályozni a kiesést. Szerencsére a Bayernnél minden poszt remekül be van töltve, van rájuk két minőségi ember, ahogy a kapusposzt is. Sven Ulreich nagyszerű munkát végez, de a visszavágó új élmény lesz számára a Bernabeuban. Kapusként meg kell őriznie ott a nyugalmát és bízni a megérzéseiben. Nem szabad azt gondolnia, hogy valami különlegeset kell véghezvinnie. Ez egy mentális kihívás, hogy ne veszítsd el a fejed. Emellett nem szabad, hogy csak Ronaldora figyeljen, tudnia kell azonban, hogy bármikor veszélyt jelenthet. Ulreichnak úgy kell felkészülnie, hogy tisztában kell lennie honnan jöhet a veszély: a szabadrúgásokból és a beadásokból. Jól kell helyezkednie. És ha megszerzi a labádt nyugalmat kell hoznia a játékba, időt nyernie. Nem szabad kapkodnia. 1987-ben nem sikerült a szurkolóknak felidegesíteniük engem, nagyszerű teljesítményt nyújtottam és jó esélyt látok arra, hogy Ulreich is hasonlóan nagyszerű meccset fog hozni. Csupán azt nem szabad gondolnia, hogy könnyű lesz.

Keylor Navas a Real gyengepontja?
Bodo Illgner: Keylor Navas semmiképp nem gyengepont. Sőt Sven Ulreich jó formája ellenére egy-az-egy elleni összehasonlításban a Real javára írnám a pontot. Ő már bizonyított a BL meccseken. Nem gyengepont, bár néha ő áll a kritika középpontjában a Realnál, mert nem olyan nagy név, mint de Gea a Manchesterben, vagy mint Courtois a Chelseaben, vagy éppen az Atlético Madridnál Oblak. A csapatban azonban abszolút elismert és Zidane is kiáll mellette. Nem ezért igazolták télen a Bilbao elsőszámú kapusát, Kepát. A hiba, amit a Juve ellen vétett bármelyik klasszissal előfordulhat. Nem lehet a szerint mérni. Világos azonban, hogy vannak jobb kapusok, mint a három, akiket említettem, például Manuel Neuer vagy ter Stegen.
AKTUÁLIS MECCS: Hummels nem játszik a Herta ellen, beteg. Goretzka is kérdéses,...
Racilaci Feb 22 - 11:59

Átigazolási hírek: Tényleg nagyon imponáló Jovic statisztikája, de ha levesszük a Düsseldorfnak...
Racilaci Feb 15 - 13:32

Leon Goretzka: A letámadós játék tempóját az adja,hogy hol tud labdát szerezni...
sandorbayern Feb 12 - 11:29

Free Joomla! template by Age Themes