A csapat bizakodó: Idén jobb formában vagyunk

Írta: 

A meccs előtti nyilatkozatokat böngészve, úgy tűnik senki sem foglalkozik  a múlttal bajor oldalon, ellenben kifejezetten optimistán állnak hozzá  az idei párharchoz. Lássuk, hogy miért.

Amikor Andrij Shevchenko kihúzta a Bayern ellenfelének a Real Madridot, müncheni oldalon egyből feléledtek a tavalyi emlékek. Azok, amelyeket a tavalyi BL győztes ellen a negyeddöntőben el kellett szenvedniük, amelyekről Rummenigge úgy fogalmazott: "kicsesztek velünk"
Mindezek ellenére szinte egyetlen Bayern játékos sem akart a tavaly történtekkel foglalkozni, vagy azt motivációnak használni. A választ a pályán akarják megadni!

"Úgy hiszem, hogy beszélhetünk óvatos optimizmusról. Jó formában vagyunk, jobb állapotban, mint a tavalyi szezon ezen szakaszában."  - állítja Uli Hoeneß.

Jöjjenek akkor azok a dolgok, amik kapcsán idén egyértelműen jobbnak tűnik a Bayern:

A kulcsjátékosok most 100%-osak
Pont a fontos meccsek alkalmával súlytotta Carlo Ancelottit számos húzójátékosának sérülése. "3-4 játékos csak 50%-os állapotban volt", emlékezett vissza Robben.
Főként Robert Lewandowski kiesése volt fájó az odavágón, mivel a Dortmund ellen elszenvedett vállsérülése miatt nem tudott pályára lépni.
A visszavágón sem volt teljesen egészséges a lengyel támadó, saját bevallása szerint: "Tavaly más volt, mint most. Sérült voltam, nem voltam 100%-os állapotban, meg kellett magam kínozni szinte." - mesélte a Kickernek.

Hasonló volt a helyzet a védelem hármas tengelyénél is, Manuel Neuernél, Mats Hummelsnél és Jerome Boatengnél. A kapus röviddel lábközépcsonttörése után lépett pályára, talán túl korán is, hiszen a visszavágón újabb törést szenvedett, mivel azonban már nem volt lehetőség cserére végig kellett játszania a meccset.
Hummels bokasérülés miatt kényszerült a lelátóra az odavágón, a visszavágón pedig szinte csak vonszolni tudta magát, ahogyan Boateng is. A hosszabbításban mindketten teljesen elkészültek erejükkel.
Ezúttal mindkét védő szinte a legjobb formájában futballozik, egyedül Neuer nem lesz, őt azonban Sven Ulreich idáig megfelelően pótolta.
Meg kell említeni, hogy Vidal kiesése is fájdalmas, de a középpályán bőven van kínálat, amiből pótolható.

Bátrabb hozzáállás
Ancelotti tavaly az odavágón egy merőben védekező felállás mellett döntött, szokatlanul visszafogottan játszott a csapat. "Az odavágón nem a legjobb teljesítményt nyújtottuk, szinte félve játszottunk. Ezúttal ez nem történhet meg", mondta Robben.
Ellenben az akkoriakkal, amikor csupán három támadó játékos volt a kezdőben ezúttal Jupp Heynckes akár 5 támadót is pályára küldhet.

Ennek megfelelően Thomas Müller a következőt várja a csapattól: "Támadnunk kell, az kell, hogy gólokat akarjunk szerezni, a Real gyengeségeit kihasználni. Ha tovább is jutottak: ők is sebezhetőek."

Működő rotáció
Ancelotti szinte folyton ugyanazzal a tizeneggyel állt fel, amely miatt olyan játékosok, mint Joshua Kimmich is a távozáson gondolkozott. Egészen más a helyzet Heynckes irányítása alatt.
A rutinos edző mindenféle tagadás ellenére döntött egy első és egy másodikszámú csapat mellett, egyidejűleg a második számú csapatban lehetőséget kapó játékosok is rendszeres játéklehetőséghez juthatnak a rotáció által és lehet sikerélményük - így az olyan játékosok, mint Rafinha vagy Sandro Wagner is bármikor a csapat segítségére tud lenni, ha úgy hozza a sors.
Emellett a sztárjátékosoknak több ideje van regenerálódni, mint Ancelotti irányítása alatt. Ezt támasztja alá a statisztika is: A Bayern elsőszámú csapatának kereken 4000 perccel kevesebb van a lábában, mint a Real kezdőjének.

A bizonyítási vágy
Az, hogy a bajorok egykor a "Bestia Negra" volt, azaz a Real rettegett ellenfele már a múlté. A királyi gárda az utóbbi 5 meccsét megnyerte a müncheniek ellen, többek közt mindkét odavágót (4:0 a 2014-es elődöntőben, 2:1 a 2017-es negyeddöntőben).
Ez azt jelenti, hogy nem a német rekordbajnok az elődöntő esélyese. Ez fontos tényező lehet a Bayernnél,  hiszen ezáltal a motiváció a bizonyításra talán egy fokkal még nagyobb lesz.

Meg kell említeni, hogy ez a szereposztás egyáltalán nem azt jelenti, hogy a müncheniek esélytelenek lennének. Sőt Rummenigge az ellenkezőről van meggyőződve: "Ha jelenleg valaki meg tudja verni a Realt, az az FC Bayern."

A sport1.de cikke alapján...
AKTUÁLIS MECCS: Hummels nem játszik a Herta ellen, beteg. Goretzka is kérdéses,...
Racilaci Feb 22 - 11:59

Átigazolási hírek: Tényleg nagyon imponáló Jovic statisztikája, de ha levesszük a Düsseldorfnak...
Racilaci Feb 15 - 13:32

Leon Goretzka: A letámadós játék tempóját az adja,hogy hol tud labdát szerezni...
sandorbayern Feb 12 - 11:29

Free Joomla! template by Age Themes